Заведения Новини

Ресторант предлага безплатно вино на клиенти, които се хранят без телефон

   
Ресторант предлага безплатно вино на клиенти, които се хранят без телефон

Италиански ресторант предлага безплатна бутилка вино на клиенти, които се откажат от мобилните си телефони по време на хранене. Анджело Лела, собственик на Al Condominio, ресторант, който отвори врати в северния град Верона през март, каза, че целта е да се насърчат посетителите да разговарят помежду си, вместо постоянно да гледат телефоните си, пише The Guardian.

„Искахме да отворим ресторант, който да е различен от другите“, каза той. „Така че ние избрахме този формат – клиентите могат да изберат да се откажат от технологиите, докато се наслаждават на празничен момент заедно. Технологиите се превръщат в проблем – няма нужда да гледате телефона си на всеки пет секунди, но за много хора това е като наркотик… Така имат възможност да го оставят настрана и да пият малко хубаво вино.“, добави Анджело.

Хората ще имат възможност да оставят своя телефон в специална кутия, която се заключва. След това показват ключа на сервитьора, който им сервира безплатна бутилката вино.

Клиентите могат също да напишат отзив за своето ястие и да го оставят в кутията. Тези, които оставят най-яркия отзив, ще получат безплатна храна при следващото си посещение.

С обещанието за безплатно вино, ресторантът направи бурна търговия сред желаещите да участват в детоксикацията от мобилния телефон.

„Отговорът беше много положителен“, каза Лела. „Деветдесет процента от клиентите са избрали да оставят настрана телефоните си в замяна на вино. Наистина е красиво нещо да видиш как хората прегръщат идеята– те говорят помежду си, вместо да гледат снимки или да отговарят на съобщения на телефона си.“, добави той.

Смята се, че Al Condominio е първият ресторант в региона Венето, който приема подобна инициатива, въпреки че има примери за други в Италия, включително Separè 1968, ресторант в Марина ди Чечина, Тоскана, който предлага ваучери на клиенти, които се откажат от телефоните си.