Турагенции

Екватор предлага екскурзии и почивки в Каталуния с чартър от Варна

   
Екватор предлага екскурзии и почивки в Каталуния с чартър от Варна

Чудите се коя да е следващата лятна дестинация? Е, Испания е перфектното място за всяка морско приключение. Страната е известна с красивите си плажове, богата култура и множеството възможности за забавления. От дълги разходки по крайбрежните улици, през китни тапас бараво, та чак до незабравим нощен живот - Испания предлага всичко необходимо за уникална ваканция!

Един от най-предпочитаните региони в страната е Каталуния - земя на богата история, културно разнообразие и изумителни пейзажи. Намираща се на североизточния бряг, той се отличава с неповторим характер и атмосфера, която привлича пътешественици от целия свят. От космополитната столица Барселона с нейните впечатляващи архитектурни диаманти като Саграда Фамилия и Парк Гюел до живописните върхове на Пиренеите и плажовете на Коста Брава, регионът предлага изобилие от възможности за забавления.

Тази пролет “Екватор” ще запознае туристите си с богатствата на Каталуния с програми от Варна. Те ще се проведат с директен чартър от морската столица до Барселона на 30 април и на 7 май.

Цените за програмата “Перлите на Каталуния” в момента е повече от изгодна. Те започват от 766 лв. на човек и включват самолетен билет Варна - Барселона - Варна с включени летищни такси и регистриран багаж 20 кг/ръчен багаж до 5 кг с авиокомпания European Air Charter, 7 нощувки със зaкуска и вечеря в хотел в Коста Дорада, панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език, трансфер летище - хотел - летище, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А), бонус пакет “Максимална сигурност” - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ), както и представител на туроператора.

Допълнително “Екватор” има предложения, които включват 2 екскурзии и пакетните цени започват от 794 лв. Тези варианти са идеални за онези, които искат да съчетаят почивката с екскурзията. Времето на Коста Дорада вече е приятно за плаж, така че е идеалното решение за морско преживяване преди високия сезон.

Онези туристи, които пък искат по-интензивна програма, могат да избират между много допълнителни екскурзии, които да ги запознаят с всички каталунски богатства.

Екскурзията "Шедьоврите на Гауди" предлага удивително пътешествие в света на архитектурното майсторство на Антонио Гауди в Барселона. Туристите ще посетят най-известните творения на Гауди, включително Саграда Фамилия и Парк Гюел. С включени входни такси, екскурзията осигурява лесен достъп до тези символични забележителности, позволявайки на гостите да се насладят на тяхната красота и величие без стреса от организацията на посещението. Това е незабравимо пътешествие, което разкрива вълнуващата архитектурна визия на Гауди и неговото влияние върху градската среда на Барселона.

Монджуик е една от другите ключови забележителности на Барселона и “Екватор” са посветили специална екскурзия. Едноименният хълм се отличава със своята богата история, разнообразни атракции и невероятни гледки към града и морето. Посетителите ще се насладят на разходка из прекрасните градини, музеи и архитектурни съкровища на Монджуик, включително Националния музей за каталунско изкуство и Крепостта на Монджуик.

Освен тези забележителни места в Барселона, туристите могат да изберат и екскурзии в целия регион. Едни от по-популярните избори са Монстерат и Бесалу. За любителите на изкуството “Екватор” са подготвили и специална програма “Светът на Дали”, която ще запознае туристите с живота, бита и творчеството на художника.
Допълнително много от туристите избират да посетят фламенко вечер, за да се потопят напълно в духа на Каталуния. Фламенкото е не само музикален и танцов стил, но и израз на испанската страст и емоция. Произходът му се корени в андалусийската култура и история, като съчетава в себе си влияния от гръцка, римска, арабска и ромска култура. Чрез интензивните ритми, изразителните текстове и страстните танци, фламенкото пренася усещането за любов, тъга, страдание и радост, което присъства в сърцето на испанския народ. Заобиколен от мистерия и емоция, фламенкото представлява неизбежна част от културното богатство на Испания и непреходен елемент от изживяването на истинската испанска атмосфера.

Съчетавайки всички тези елементи, страхотната почивка в Каталуния е гарантирана! С възможността за изследване на исторически забележителности, наслаждаване на изисканата гастрономия и почивка в разкошни крайбрежни курорти, Каталуния предлага нещо за всеки вкус. Това пътуване ще ви запознае с магията и красотата на тази област и ще ви остави с желание за повече.

Йоана Шомова