Новини

Ангелкова: Българското Черноморие е спокойно място за почивка

"Предстоят много проверки на плажовете по Северното Черноморие. Започваме от Златни пясъци и продължаваме нагоре в посока Добрич. На плажовете проверяваме дали съответства свободната с платената зона, има ли медицински пунктове, проверяваме спасителите, както и отговарят ли санитарно-хигиенните условия на изискванията. Проверяваме всичко, за да се осигури комфорта на туристите", каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

 20 Юли 2017, 14:31    0

Спасителите спят на плажа!

На безопасно място ли са децата ви на плажа? Това пита бургазлийката Надя Тодорова, която вчера се натъкнала на смущаваща гледка на Северния плаж в Бургас. "На капаните, до ресторант "Фиеста", видях как двама спасители имитират дейност. При бурно море и препълнена плажна ивица единият спеше следобеден сън, а на другият си ровеше в телефона. Явно фейсбука му бе много по-интересен"

 20 Юли 2017, 13:53    0

Полиция на плажа в Ахтопол!

Нудистите от плаж "Делфин" в Ахтопол отнесоха глоби, защото не спазват забраната да не опъват хавлии там. Заради напрежението между нудистите и останалите туристи е била извикана полиция

 20 Юли 2017, 13:08    0

3-те основни причини за удавянията

Трите основни причини за удавянията са непознаването опасностите при къпане и плуване, незнанието и неумението да се излезе от опасни ситуации, възникнали във водата, както и незнанието как да се помогне на човек, който се дави. реклама Това заяви за Радио Варна Велислав Цеков, председател на Сдружението на специалистите по водно спасяване към БЧК – Варна.

 19 Юли 2017, 10:40    0

Ангелкова на проверка в Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на туристическата администрация направиха внезапна проверка на крайбрежната и централната алея в Слънчев бряг. За това съобщи министърът във фейсбук страницата си. По централната алея на курорта има незаконни обекти и за дейността им ще бъдат сезирани всички компетентни институции, за да бъдат премахнати. Това заяви Ангелкова. Тя подчерта, че инспекциите ще продължат

 19 Юли 2017, 09:47    0

Български туристи негодуват за фрапе от 2.50 евро в Гърция

Съботен ден, красивият и спокоен плаж на Керамоти. Мястото е известно сред нашенците и може да се нарече любимо на пловдивчани. Деца си играят, плажуващи почиват, приятна музика се носи от заведението. Идилия. До момента, в който един рейс с нашенци не се изсипа на пясъчната ивица. Викове и крясъци оглушиха плажа. Две двойки се приближиха до свободния чадър с четири шезлонга. Един от мъжете се огледа, ослуша, сложи бохчите и зачака дамите да си харесат място. Стоейки прав, започна да повтаря едно изречение, свързано с майката по сервитьора. Момчето от плажа най-любезно му каза, че ще донесе маса, да не се притеснява. Нашенецът и дума не разбра и започна да псува,

 16 Юли 2017, 10:49    0

Британски медии: Внимавайте в Сл. бряг гъмжи от проститутки и обирджии

Престъпления са наводнили горещата българска точка, която британци посещават заради евтиня алкопол и нощния живот. За това алармира в "Дъ Сън" в пространствен материал. От него става ясно, че Слънчев бряг, който привлича стотици хиляди анличани търсещи не само слънце, но и други екстри, забранени във Великобритания. Службата за чужденците пък излиза със становище, че британците са предпочитани за проститутките и техните сводници, като ги предупреждават да се пазят от джепчийки и крадци по хотелите. Редица англичани били станали жертви на измама и кражби в стрийптиз клубовете на Слънчев бряг. Ако откажат да платят туристите търсещи забавления у нас били заплашвани с насилие.

 15 Юли 2017, 21:10    0

Бай Ганьо на морето: Климатикът е екстра и се заплаща отделно

Бай Ганьо в родния туризъм е повече от изобретателен. Не само че не желае да разбере, че бетонът върху дюните и пренаселването с хотели няма да привлекат екзалтирани туристи, ами се чуди откъде да ги оскубе по-качествено. И понеже дивите такси за чадър и шезлонг, които уж трябваше отдавна да са паднали по силата на закона, не стигат на жадните печалбари, собствениците на хотели от година на година стават все по-креативни.

 15 Юли 2017, 16:16    0

Сътрудничим в туризма с Република Коми

България и Република Коми ще подпишат споразумение за сътрудничество в туризма, което ще насърчи пътуванията и обмена на информация между двете страни. Фокус в документа ще е детският туризъм. За това се договориха във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова и ръководителят на Република Коми Сергей Гапликов, който е на посещение у нас със заместник-председателя на Правителството на Коми Григорий Саришвили. В срещата участваха също областният управител на Варна Стоян Пасев и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук.

 14 Юли 2017, 16:48    0

Туристи се хванаха за гушите за плаж Делфин

Ако някой се дави, ще скоча и ще го спася, независимо дали е облечен или гол, каза морският спасител Андрей Борисов Туристи се карат на плаж Делфин край Царево заради забраната за нудисти. От неделя върху пясъка е поставена табела с надпис „Плажът не е нудистки!“. До спора се стигна, след като наемателят направи опит да изгони нудистите от мястото, което е известно като най-старият нудистки плаж по Южното Черноморие.

 13 Юли 2017, 10:31    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>