Новини

Гърция спечели наградата за най-добро туристическо видео

Клипът на съседна Гърция бе обявен за най-доброто видео в Европа, представящо природните, исторически и културни ценности на страната. Призът бе връчен от Световната организация по туризъм към Обединените нации. Гърция се състезаваше с още 23 европейски държави, а клипът победител бе режисиран от Антонис Кьокас. Заглавието е 365-дневна дестинация и разкрива красотата на Гърция през 4-те сезона.

 26 Септември 2017, 09:52    0

Сейшелските острови - красота, спираща дъха

Tова е една от най-красивите островни държави, разположена на архипелаг в Индийския океан. Сейшели – екзотика, която спира дъха, предлагаща невероятни гледки, забавления, вкусна храна и кокосови орехи в изобилие. В близост до Сейшелските острови се намират остров Мавриций и Реюнион, Коморските острови и други островни групи. Сейшелските острови някога са били пиратско убежище. Според легенди известният пират Оливие Левасур е скрил съкровище на стойност над 160 000 долара, което остава неразкрито.

 24 Септември 2017, 15:07    0

Министерството на туризма прекратява концесиите на 4 плажа

Четири договора за концесии на плажове ще бъдат прекратени. Два договора ще бъдат спрени заради системни нарушения. Това са плажовете „Созопол централен” и „Слънчев ден”, каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред bTV. Тя уточни, че при тези наематели е имало нарушения в стопанисването на плажа и не са плащали концесионната вноска.

 21 Септември 2017, 13:37    0

Руски парапланерист падна край Сопот

Руски парапланерист пострада тежко при падане в района над Сопот, близо до хижа Незабравка. Сигналът за инцидента е подаден около 15.30 часа до Планинска спасителна служба, откъдето са потърсили съдействие на спешния телефон на „Активна грижа“ - 0800 10 200.

 18 Септември 2017, 18:25    0

Усъвършенстваха инсталацията на спектакъла „Звук и светлина“ във Велико Търново

Осъвременяването на звуковата система, която е доставена още през 1985 г., когато се открива спектакълът „Звук светлина“, започна през май миналата година и в него са вложени 15 хил. лв. От Община Велико Търново и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“

 16 Септември 2017, 13:39    0

Откриха български туристически информационен център в Шанхай

Първият за Китай български туристически информационен център бе открит в мегаполиса Шанхай с бляскава, дори за неговите мащаби, церемония в четвъртък вечерта. Центърът във финансовата столица на Китай стана възможен, след като Mинистерството на туризма в лицето на министър Николина Ангелкова подкрепи и със споразумение идеята и усилията на компанията ACN Worldwide и на създателя й Нелсън Уонг точно в Шанхай да се открие офис. Той ще свързва български с китайски туроператори и ще представя на огромния китайски пазар възможностите за туризъм в България. Тази кауза доведе в Шанхай и изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Мартин Захариев.

 15 Септември 2017, 12:21    0

The Miror нареди България сред най-желаните дестинации

Сезонът на летните почивки е към своя край и есента се приближава бързо, но това не означава, че туристите са принудени да се откажат от слънцето - месеците септември и октомври са идеалното време за организирането на почивка по слънчевите брегове в Европа, и в частност - на Балканския полуостров. Това пише британският вестник The Miror.

 14 Септември 2017, 17:35    0

Присъединяваме се към Рамковата конвенция на етиката в туризма

Министерският съвет одобри проект на Рамкова конвенция на етиката в туризма и проект на Факултативен протокол към нея на Световната организация по туризъм (COT), съобщи пресслужбата на МС,

 13 Септември 2017, 14:57    0

Летище Варнa забавлява заминаващите туристи с танци и вино

С дегустация на вино и народни танци се забавляват заминаващите от летището във Варна туристи. Кампанията цели да направи престоя им на летището по-интересен и забавен, и да промотира морската столица като атрактивна туристическа дестинация, казаха от аеропорта.

 13 Септември 2017, 13:14    0

Министър Ангелкова се срещна с принца на Саудитска Арабия

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия. Двамата разговаряха по време на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН, която се организира в китайския град Чънду. Акцент в разговора на министъра на туризма и принца на Саудитска Арабия бяха възможностите за надграждане на изключително доброто сътрудничество между двете държави в сферата на туризма, съобщиха от Министерството на туризма.

 12 Септември 2017, 13:56    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>