Новини

ПСС: Условията за туризъм в планините са лоши

Лоши са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинската спасителна служба. По билата духа умерен до силен, в района на връх Ботев ураганен вятър. Сутрешните температури са от минус 2 до плюс 6 градуса. Съоръженията не работят.

 24 Октомври 2018, 11:12    0

България е най-изгодната ски дестинация

Според ежегодното проучване на британската компания Post office, което включва 25те най-известни ски центъра в Европа, България е най-изгодната ски дестинации в Европа за този сезон. Проучването сравнява цените на ски екипировка, шест дневна карта за ски, уроци, храна и напитки в европейските ски курорти.

 23 Октомври 2018, 07:48    2

Мобилно приложение резервира пътуване само по снимка

На всеки се е случвало, да види снимка на някое хубаво място и да си помисли: „Ако знаех къде се намира, щях да отида там.” Новото приложение за iOS / Android, Look & Book може да разбере къде е направена дадена снимка, поне в Европа, и да планира бъдещ полет.

 21 Октомври 2018, 19:51    0

ПСС помогнаха на изгубени туристи

Екипи на ПСС са провели две спасителни акции на изгубени туристи в района на Лозенската планина и на Рилския манастир през вчерашния ден.

 21 Октомври 2018, 17:41    0

2,8 млрд. евро са приходите от туризъм за първите 8 месеца от годината

За периода януари-август 2018 г. приходите от международен туризъм в България възлизат на над 2,8 млрд. евро, като ръстът спрямо същото време на миналата година е 7,2%, сочи последната информация на БНБ, цитирана от Министерство на туризма.

 20 Октомври 2018, 13:13    0

Туристи нашариха със спрей сграда в Тайланд, грози ги затвор

Двама туристи бяха задържани в Тайланд за вандализъм, след като изрисуваха графити на стена в северния град Чианг Май и ако бъдат намерени за виновни ги грозят до 10 години затвор, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

 19 Октомври 2018, 12:38    0

ПСС: Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС). Температурите са между 4° и 9°.

 19 Октомври 2018, 09:32    0

Банско оглави класация за най-евтин ски курорт в Европа

Това съобщи „Дейли мейл“, позовавайки се на 12-я годишен доклад на Post Oce Travel, изготвен в партньорство с един от водещите туроператори на Великобритания „Crystal Ski Holiday”.

 17 Октомври 2018, 15:00    1

Туристическият бранш настоява 1% от приходите в туризма да отиват за национална реклама

Туристическият бизнес в България настоява за удвояване на парите за национален маркетинг и реклама на българския туризъм през следващата година. Големите инвеститори в туристическия сектор са отправили официално предложение до управляващите 0,5% от приходите в сектора на туризма да отидат за реклама на българския туристически продукт.Това беше обявено пред медиите след работна среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с туристическия бранш.

 16 Октомври 2018, 09:50    0

В Разлог представят дейностите по проект за спортен туризъм по програмата Гърция-България

В Разлог представят дейностите по проекта "Насърчаване и повишаване на мобилизацията на младежта - културно наследство и спортна валоризация", който обединява четири партньори - "Младежка Християнска Асоциация" от Солун, Гърция, Югозападен университет "Неофит Рилски", гръцката община Корделио - Евозмос и община Разлог.

 15 Октомври 2018, 16:04    0