Новини

Ангелкова: Утвърждаваме България като целогодишна дестинация

Работим за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация, като залагаме на дигиталния маркетинг и интернет комуникациите. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с главния изпълнителния директор на групата TUI Фридрих Юсен.

 18 Април 2018, 17:32    0

Министър Ангелкова разговаря със зам.-председателят на Националната администрация по туризъм на Китай

Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Уей Хонгтао, заместник-председател на Националната администрация по туризъм и член на управляващата партия на Китайската народна република,

 17 Април 2018, 22:33    0

Ангелкова се срещна с принца на Саудитска Арабия

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с негово кралско височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия. Двамата разговаряха по време на срещата на върха на ресорните министри от Г20, която се провежда в Буенос Айрес. Акцент в разговора бяха възможностите за надграждане на изключително доброто сътрудничество между двете държави в сферата на туризма,

 17 Април 2018, 22:17    1

Резервираме над 150 хотела в България през ново мобилно приложение

Над 150 хотела в България и Македония можете да резервирате по всяко време, ако инсталирате на телефона си новата апликация Bulgaria Hotels.

 17 Април 2018, 18:43    0

Вижте разказа на две млади българки, които живяха 3 месеца в джунглата

Тропическа джунгла, бели плажове, най-опасните градове на планетата и... две момичета. „Винаги предупреждават нощем да не се остава в столиците”, разказва

 16 Април 2018, 11:56    0

Безопасно пътуване! Внимавайте когато пътувате, измамници дебнат навсякъде

Често пътешествениците не познават добре местните обичаи и привички. Дори и най-икономичните туристи могат да станат жертва на измамник, тъй като обикновено мошениците са много изобретателни. Затова сме ви подбрали най-често срещаните видове измами, на които се хващат пътешествениците. 1. Валутни бюра с твърде изгодни условия

 13 Април 2018, 18:16    0

Министерство на туризма раздава безплатни ваканции

Министерство на туризма започва втори етап на кампанията „Неочаквана ваканция", която се провежда под надслов „Една почивка никога не стига!“. Целта й е да се популяризират разнообразните възможности за туризъм в страната и да се насърчат повече българи да почиват у нас, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни още, че кампанията се организира в продължение на политиката на министерството за насърчаване на вътрешния туризъм и привличане на повече посетители във вътрешността на България извън активните летен и зимен сезон.

 12 Април 2018, 13:10    0

Търсят концесионери за четири морски плажа

Правителството откри на днешното си заседание процедури за предоставяне на концесии на четири морски плажа - "Св. Св. Константин и Елена–юг", "Ривиера", "Ахтопол-север – източна зона" и "Китен-юг". Предлага се срокът на първите две концесии да е 15 години, а на вторите две – десет.

 11 Април 2018, 19:09    0

Ангелкова: Създадохме телефон за нередности в туризма

Министерството на туризма открива телефонна линия за сигнали свързани с нередности по Закона за туризма. От вчера, 10 април тя е активна и денонощно потребители ще могат да дават информация за незаконни или недобри практики в сектора. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на Нова телевизия. Тя уточни, че всеки работен ден между 9 и 17:30 експерти от министерството ще изслушват и записват сигналите, през останалото време това ще става чрез автоматизирана система, която ще се проверява своевременно.

 11 Април 2018, 17:25    0

Бум на българските туристи в Истанбул

Туристите от балканските страни и особено от България са се възползвали от четиридневните почивни дни за Великден, за да посетят Истанбул, отбелязва турското издание Daily Sabah.

 10 Април 2018, 10:35    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>