Новини

Английските туристи им излиза по-евтино уикенд в България, отколкото вечеря в Лондон

София е най-евтината дестинация за уикенд пътуване в Европа, сочи класация на британското издание The Sun. Cпopeд представените, yиĸeнд в Coфия мoжe дa излeзe нa aнгличaнитe пo-eвтинo oт eднa вeчep нaвън в Лoндoн. Зaтoвa cъвeтът e зa двyднeвнo бягcтвo в poднaтa cтoлицa.

 09 Февруари 2018, 16:41    0

Любен Кънчев е новият заместник-министър на туризма

Министър-председателят Бойко Борисов освободи по негова молба Милко Теофилов като заместник-министър на туризма, считано от 15 февруари, съобщават от правителствената пресслужба. На длъжността е назначен Любен Кънчев. Той е магистър по френска филология от СУ „Св. Климент Охридски“, има и втора специалност „Български език и литература“. Над 30 години е работил на различни позиции в БНТ. От 2012 г. е заместник-кмет в община Костинброд с ресори образование, култура, социални дейности, спорт и туризъм. /economic.bg

 08 Февруари 2018, 17:24    0

Ангелкова инспектира премахването на незаконни обекти в Слънчев бряг

Ще одобрим схемата само ако се спазват изискванията и се вижда морето, открихме "джобове" в частни имоти, пълни с павилиони и магазини, съобщиха от Министерството на туризма. Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плажа на „Слънчев бряг-север“ и провери дали са премахнати незаконните преместваеми обекти. Длъжни сме да установим съборени ли са всички 190 обекта, които надхвърлят одобрената схема.

 08 Февруари 2018, 17:09    0

Рекламираме туризма си в Израел

Основно с летен и зимен туризъм се представя България на туристическата борса IMTM в Израел. В рамките на два дни - 6 и 7 февруари, гостите ще могат да разгледат предложенията на десетки страни. През миналата година в събитието са участвали 1780 изложителя от 58 държави, а посетителите са били над 27 хил. души, от които 16 800 професионална публика, съобщава Министерството на туризма. България се представя с информационен щанд от близо 50 кв.м, като поставя акцент върху морския и зимния туризъм, защото това било най-търсено от местните туристи. Показват се и възможностите за балнеолечение, което често се избирали като допълнителна услуга през последните години. Професионалистите и любителите, които посещават форума, ще могат да се запознаят и с културно-познавателните турове и пътуванията с цел развлечение, които България предлага. Тази година заедно с Министерството на туризма на щанда се представят общини и фирми, като интересът нараства спрямо година по-рано, посочва министерството. Израел е сред водещите пазари в туристическите посещенията на чужденци в България и се нарежда на 12-о място за миналата година. През 2017 г. повече от 200 хил. израелски туристи са пътували до България, като се отбелязва ръст от 13.7% спрямо година по-рано, сочат данните на ведомството.

 07 Февруари 2018, 12:45    0

Планината крие опасности! От БЧК със съвети за какво да се внимава на излет

Oсновните три грешки, които хората допускат, когато се качват в планината са лошата екипировка, която взимат със себе си, непознаване на избрания маршрут и подценяване на метеорологичните условия. Това каза Захари Димитров, спасител от Планинската спасителна служба на БЧК, пише dnes.bg. "Ако практикува пешеходен туризъм, човек трябва хубаво да се запознае със снежните условия през зимата, състоянието на маршрута, през който ще премине, съответно дали времето ще му стигне да го измине в рамките на ден, екипировката, да не излиза абсолютно сам в планината и винаги да поглеждат повече сайтове, за да са сигурни в прогнозата за времето", обясни планинският спасител пред "България сутрин". Той напомни също така родителите да подготвят повече дрехи за своите деца, които прекарват много време на снега. Милен Братанов, началник на спасителна база "Алеко" пък напомни, че колкото и добре да плануваме излизането си в планината, риск винаги има. "При една слаба видимост вие може да сте сигурни, че сте в маршрута, а всъщност да излезете с 50-100 метра. Дори на малки площи с подходящ наклон може да се получи лавина, която да ви затрупа, а попаднете ли изцяло под снежна маса, вероятността да се извадите сами е нищожна", настоя Братанов. Той сподели още, че въпреки забраните на територията на парк "Витоша" има моторни шейни, които не се срещат всеки ден и не са много, но не се знае кой следи за това.

 07 Февруари 2018, 08:56    0

Посланикът на Южна Корея сравни Пьонгчанг с Банско

Посланикът на Южна Корея у нас Н. Пр. Шин Бунам сравни Пьонгчанг, където започват зимните олимпийски игри, с Банско. Той заяви пред БНТ, че корейският курорт прилича на Банско. Според него България също може да бъде домакин на зимни олимпийски игри. Затова трябва да се подобрява инфраструктурата. Освен в Банско, той смята че има потенциал на Витоша и Боровец, където трябва да се обновят ски съоръженията.

 04 Февруари 2018, 17:50    0

Най-очарователните места в Гърция

Гърция е сред балканските страни, известни в цял свят с условията си за туризъм. Слънчевата ни съседка предлага огромно богатство от природни забележителности, вкусна средиземноморска кухня, исторически и археологически ценности, гостоприемство и колоритност, пише pochivka.com. Гърция е популярна със своите плажове и острови, сред които най-популярни са Санторини, Корфу, Крит, Тасос, Закинтос. Почивката там са незабравимо преживяване, което всеки един от нас трябва да изпита поне веднъж в живота си.

 04 Февруари 2018, 17:08    0

Изоставената баня в "Овча купел", се разпада! Последен опит за спасение

Минералната баня в "Овча купел", създадена през 1933 г., е един от най-красивите архитектурни паметници на Стара София. Като голяма част от съвременниците си - неизползвана по предназначение, изоставена и неподдържана от десетилетия, оставена на саморазрушение и разграбване. Причината: дълги спорове за собствеността на земята, липса на средства у доскорошния й притежател, Министерството на здравеопазването, и липса на интерес за преобразуването й в СПА-център, каквито идеи съществуваха неотдавна. Ресурсът на топлата минерална вода продължава да се излива във Владайската река, а някогашната прекрасна сграда, дело на архитект Георги Овчаров, се е превърнала в сметище.

 03 Февруари 2018, 16:13    0

Красив остров може да бъде спечелен от лотария

Луксозен курорт в Карибския басейн може да е ваш само срещу 10 долара. Приказното местенце се намира в панамския град Бокас дел Торо, само на 40 минути със самолет от столицата Панама. Курортът е разположен на площ от над 8 декара и граничи от едната страна с Карибско море, а от другата страна – с дъждовна гора. Той разполага с 24 легла за настаняване и е доста предпочитано място от младоженци, семейства и хора, практикуващи йога. Как може да бъде спечелен курортът? Красивият имот е единствената награда в лотарийна игра, билетите за която струват само 10 долара. Лотарията ще продължи между 12 и 20 седмици, а организаторите й са си поставили за цел да успеят да съберат от билети 2 650 000 долара. За да спечелят голямата награда, участниците трябва да си купят поне един билет за 10 долара и да покажат добри умения в играта „Открий топката” - организаторите ще им покажат изображение от спорт, включващ топка, а те ще трябва да предположат къде на изображението е най-подходящо да бъде поставена "топката".

 03 Февруари 2018, 08:39    0

Най-приятните градове в света

Лондонското издание Time Out публикува своя Индекс за градския живот (City Life Index) – проучване, обхващащо 15 000 души в 32 глобални града, което показва кои от тях обещават най-забавен и вълнуващ живот през 2018 г. Проучването, проведено от гръцката компания Tapestry Research, проучва как оценяват жителите различни аспекти на градския живот. Той класира градовете в категории за храна, напитки, култура, удобство, достъпност, щастие и жизнеспособност. Също така "установява ключовите фактори, които карат жителите да намират своя град вълнуващ", и дали се гордеят с това къде живят.

 02 Февруари 2018, 19:14    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>