Новини

Условията за туризъм в планините са лоши

Условията за туризъм в планините не са много добри. Това съобщиха за Фокус от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. Във високите части на планината е мъгливо и облачно. Температурите варират между 3 и 13 градуса. Духа слаб до умерен вятър. Времето все още е мрачно, но се очаква подобрение. Лифтовите съоръжения работят на Пампорово, Банско и Боровец, но на Витоша не. Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие.

 30 Август 2017, 10:49    0

Туристи останаха без ток на Каваците

Десетки летовници са без ток на къмпинг Каваците от сутринта. Неуредици между фирмата, стопанисваща почивната база, и собствениците на къмпинга, има от началото на лятото, но конфликтът ескалира в последните дни. От ЕВН уточниха, че токът е спрян по искане на собствениците. Семейство Баневи твърдят, че в къмпинга се е самонастанила охранителна фирма, която била прибрала над 300 000 лева от оборота.

 30 Август 2017, 09:40    0

Спасители биха турист в Несебър (ВИДЕО)

Видео, на което се вижда масов бой в морето, набира популярност в социалните мрежи, пише Burgas24.bg. Текстът под него разяснява, че екшънът се е разиграл вчера на плажа в Несебър. Мъжът бил налаган, понеже не се подчинил на разпоредбите на спасителите да излезе от морето, а флагът на вишката бил червен.

 29 Август 2017, 11:27    0

Николина Ангелкова ще валидира пощенска марка

Министърът на туризма ще валидира пощенска марка на тема „2017- Международната година на устойчивия туризъм за развитие“, съобщиха от пресцентъра на министерството. В церемонията ще участва и заместник-министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски. Събитието ще се състои от 13:00 часа в залата на Министерство на туризма.

 28 Август 2017, 10:54    0

Участваме в състезанието за най-добър рекламен клип в туризма

България участва в състезание за най-добър рекламен видео клип в туризма по повод на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм към ООН. Събитието ще се проведе между 11 и 17-ти септември 2017г, гр. Чънду, Китай. Състезанието се провежда традиционно в рамките на Генералната асамблея, като кандидатите се борят за две награди – тази на журито и тази на публиката (People’s Choice Award).

 25 Август 2017, 15:03    0

Остров Сардиния глобява туристите крадящи пясък

Средиземноморският остров Сардиния, известен с девствените си плажове, отговори на удара на плажуващите, които отмъкват пясъка му, пише ВВС. Въз основа на нов закон, който влезе в сила на 1 август, четирима туристи бяха глобени с по 1000 евро заради опит да пренесат пясък, камъни и мидени черупки у дома. Те били заловени от рентгена на летище Елмас в главния град на острова Каляри.

 24 Август 2017, 13:53    0

Бутилка с писмо, хвърлена в морето на гръцки остров, достигна Палестина

Историята е като от романтичен филм. Британска двойка, прекарвала ваканцията си на гръцкия остров Родос, хвърлила бутилка, съдържаща послание в морето през юли тази година, и тази бутилка намери своя път до мрежите на рибар в Газа. Британската двойка, Зак и Бет, донесли стъклена бутилка с тях в Родос и решили да експериментират, като изпратят съобщение, за да видят до къде ще стигне

 23 Август 2017, 16:09    0

Ангелкова: Акциите в Слънчев бряг ще се отразят през следващия сезон

Според министъра на туризма Николина Ангелкова проверките в Слънчев бряг не са били координирани. „Мислим за диалог и за това, да се намери баланс. Проверките по Черноморието трябва да не вредят на имиджа на курортите ни”, каза в предаването „Събуди се” по Нова министърът на туризма Николина Ангелкова по повод акциите в заведенията по морето и протестите на собствениците на заведения в Слънчев бряг.

 23 Август 2017, 15:17    0

Димитър Маргаритов: Таксата "Желание на клиента" е нарушение

Във връзка с поискана сума от 2 лева за услугата "Желание на клиента" в механа в Кранево председателят на комисия за защита на потребителите Димитър Маргаритов заяви пред БНТ, че в момента се извършва проверка и ако се установи, че е начислена такава такса "Желание на клиента", това е нарушение. Санкцията в този конкретен случай от 500 - 3000 лева. Маргаритов каза още, че тези случаи са спорадични, но е хубаво, че хората обръщат внимание и такива случаи получават гласност. Кои са най-честите сигнали в Комисията за защита на потребителите, както и репортаж от случая в Кранево, вижте във видеото.

 22 Август 2017, 09:54    0

Туристи инсценират обир за обезщетение у нас

Истинска порочна практика разобличиха служителите от Граничен полицейски участък – Летище Бургас. Схемата не е нова, но наскоро започва да набира сили отново. Туристи сигнализират на полицията, че са им откраднати вещи – обикновено скъпи - като фотоапарати, лаптопи и т.н. Всъщност вещите не са откраднати, а хитрите туристи се опитват просто да вземат удостоверение от районните управления, с което при прибирането си в родината да се облажат от застрахователно обезщетение.

 18 Август 2017, 20:18    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>