Новини

Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани за лято 2018

Към момента почти всички 5-звездни хотели са резервирани за лято 2018. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ. Тя изтъкна, активната реклама на Черноморието ни за този летен сезон е започнала още от юни 2017. Тя добави, че най-много туристи са отчетени от Гърция, Румъния и Германия и Турция. Според нея качество на услугите, които предлага страната ни, се подобрява всяка година.

 21 Януари 2018, 21:27    0

България е най-евтината дестинация за германците

След посрещането на Нова година мнозина започват да обмислят къде да прекарат лятната си ваканция, а изборът на дестинация в много случаи зависи от бюджета. Оказва се, че за германските граждани почивката в България например може да им излезе с близо 60% по-евтино от тази в родината им,

 18 Януари 2018, 12:51    0

Министерството на туризма награди 5 български общини

Министерството на туризма награди 5 български общини по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“, финансиран по инициативата „Отлични европейски дестинации“ (EDEN- European Destinations of Excellence) на Европейската комисия, съобщиха от Министерството на туризма.

 17 Януари 2018, 12:15    0

Ангелкова: Директната авиолиния София-Баку ще увеличи броя на туристите

Новата директна авиолиния между България и Азербайджан ще даде възможност за още по-успешно развитие на туризма на двете държави. Хиляди азербайджански туристи посещават страната ни и въздушната връзка София-Баку несъмнено ще увеличи броя им. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъства на официалното откриването на новата директна авиолиния, договорена между премиера Бойко Борисов и президента на Азербайджан Илхам Алиев при неговото посещение в България през 2015 г., съобщиха от Министерството на туризма. Чрез възможността за пряко пътуване на гражданите на двете държави ще можем да задълбочим съвместните си инициативи за развитие на културно-историческия, балнео- и СПА, уелнес и други видове туризъм, допълни министърът на туризма. И съобщи, че тази година България ще бъде страна партньор на международното туристическо изложение AITF в Баку, което ще се проведе през април за 17-та поредна година.

 17 Януари 2018, 12:02    0

Боровец отбелязва Световния ден на снега с куп изненади и забавления

Първият планински курорт на Балканите ще отбележи Световния ден на снега с безплатни уроци по ски, импровизирани състезания и демонстрации, музика и развлечения за цялото семейство. На 20 януари Боровец ще ни покаже как може да се забавляваме здравословно в планината

 17 Януари 2018, 09:07    0

Кои ще са най-населените градове по света до 2050 година

Туристите, които обичат да планират рано почивката си, и в същото време не понасят тълпите и шума, трябва да четат по-надолу, за да разберат кои ще са най-пренаселените градове по света през 2050 година. Ако оставим шегата настрана, нека споменем, че се очаква населението на планетата до 2050 година да бъде около 10 милиарда души. Базираният в Торонто Global Cities Institute е направил проучване кои ще са най-населените градове. Първото място в класацията е за индийският Мумбай, където се очаква да живеят 42.4 милиона души! На второ място ще бъде отново индийски град – столицата Делхи, където населението ще е 36.2 милиона. На трета позиция институтът е изчислил, че ще бъде Дака в Бангладеш. Там се очаква да живеят „едва“ 35.2 милиона души. В класацията не попада нито един европейски град, като според изследователите в два от най-населените градове днес Ню Йорк и Мексико сити, ще живеят съответно 24.8 милиона и 24.3 милиона души. Global Cities Institute прогнозират, че между 2075 и 2100 година най-многолюдният град на света ще е Киншаса в Демократична република Конго. Но това няма да е задълго, защото малко след това нигерийският Лагос ще има вече 88 милиона жители.

 16 Януари 2018, 08:11    0

Най-добрите в сноуборда ще направят шоу за туристите в Боровец

Едни от най-известните имена във фрийстайла в сноуборда ще направят шоу за туристите в курорта Боровец. Купонът ще се проведе в Snow Park Borosport на 27 януари, а сред участниците са Jesse Paul, Erik Leon, Nick Dirks, Marcus Rand (Yawgoons), Jake Schaible, Andrew Brewer, Joonas Eloranta, Jessi Blackwell, Jeffy Gabrick.

 13 Януари 2018, 12:02    0

Нови туристически такси в Европа

В Евросъюза, чието председателство България току що пое, предстоят тежки преговори за новия бюджет, който ще влезе в сила от 2021 г. След излизането на Великобритания от съюза, Брюксел и иска всички останали 27 страни-членки да увеличат вноските си. Еврокомисията предлага и други пътища за увеличаване на приходите в бюджета на ЕС.

 12 Януари 2018, 18:45    0

Tоп 30 на най-посещавани градове за 2017 г.

Сега за 9-и пореден път бива изготвен глобален индекс на най-посещаваните градове, като в него са включени цели 132 града. Класацията пък се разпространява от Световния икономически форум. Вижте кои са 30-те най-предпочитани от туристите градове по света за изминалата 2017 година:

 11 Януари 2018, 12:06    0

Фонд Black Sea Property купува къмпинг "Градина"

Фондът Black Sea Property, който индиректно се свързва с групата "Химимпорт", ще вложи до 3.5 млн. евро, за да придобие къмпинг "Градина" до Созопол, съобщава "Капитал". Средствата са набрани чрез увеличение на капитала на фонда, записано в по-голямата си част от досегашните акционери. Сделката, която става известна от съобщение на купувача до инвеститорите от 19 декември 2017 г., за 100% от капитала на дружеството "Къмпинг Градина" вече е финализирана с договор от същата дата и отразена в Търговския регистър. Реална смяна на контрола няма, като и досега ваканционният имот се свързваше косвено с "Химимпорт", отбелязва изданието.

 08 Януари 2018, 19:01    1

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>