Новини

Превърнаха плаж на Равда в частна собственост

Стопанинът на плажа обяснява, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени на концесионера от собственика на хотела зад плажа Табела "частен плаж" се появи на ивицата пред комплекс в Равда, съобщава Нова телевизия. Стопанинът на плажа обяснява, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени на концесионера от собственика на хотела зад плажа. А табелите поставяли туристите – гости на комплекса за да си гарантират безплатната сянка. "Редовно я поставят хората на плажа и аз я махам. Това е един вид като "резерве", обясни концесионерът. Почиващите в комплекса били уведомени, че сянката на плажа им е безплатна и слагайки табелката, се подсигурявали.

 02 Август 2017, 12:51    0

Швейцарец загина по време на отпуск на остров Корфу

Швейцарец загина от витлото на наетата от него лодка на остров Корфу. По време на пътуването мъжът на възраст около 35 години паднал под неясна причина в морето в резултат на това, витлото на двигателя го ударило фатално. Според неофициална информация, лодката била наета от 35-годишният мъж и съпругата му. Фаталната катастрофа, вероятно е причинена от внезапното ускорение и маневриране по време на който нещастника загубил равновесие и бил обезглавен от перката. Съпругата на нещастника веднага призовала за помощ, пише „Български новини“. 35-годишният мъж е бил измъкнат от водата и прехвърлен в линейка до болница в Корфу, където била установена смъртта му.

 01 Август 2017, 10:09    0

Бедни туристи налазиха родното Черноморие

Силен сезон, но с по-бедни туристи, отчитат в Приморско и Китен. Улиците и паркингите в морските градове пък се оказват препълнени от автомобили и проблемът с паркирането дразни туристи, предава БНР. В Приморско отчитат ръст на полските туристи, казва Стоян Петров от местната туристическа камара: "Ние си останахме дестинация на туристи от Чехия и Словакия. Най-вече обаче разчитаме на български туристи".

 31 Юли 2017, 15:21    0

Спасители предупреждават да се внимава в морето през август

Предупреждение отправят водните спасители към всички, които ще отидат на море у нас през август. Тогава опасността от мъртво вълнение в Черно море е най-голяма, информира БНТ. Спасителите препоръчват тези, които не могат да плуват, да не влизат във водата. Всички останали да бъдат изключително внимателни.

 30 Юли 2017, 11:21    0

Ангелкова: България трябва да стане туристическа дестинация за четири сезона

Министерството на туризма неслучайно залага на културно-историческия и балнео и СПА туризма, защото искаме страната ни да стане туристическа дестинация за четири сезона. Разработваме балнео и СПА маршрути за територията на България, които ще могат да се комбинират и надграждат със създадените вече осем културно-исторически дестинации. Това заяви в Девин министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на термалния аквапарк „Персенк“ към едноименния петзвезден СПА хотел, съобщиха от Министерството на туризма.

 30 Юли 2017, 11:06    0

Руските туристи идват в България за семеен туризъм

През този сезон България се утвърждава като една от най-предпочитаните дестинации за туристите от Русия. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с изпълнителния директор на TUI за Русия и ОНД Тарас Демура и изпълнителния директор на TUI за страната ни Пламен Кацаров, съобщи пресцентърът на министерството на туризма.

 26 Юли 2017, 20:54    0

Пребиха спасител на плаж "Делфин", свалял красива нудистка

Конфликтите на плаж „Делфин“ продължават. След напрежението между нудистите, които от години посещават ивицата, плажуващи, наемател, вчера се е стигнало и до боричкане между двама спасители. Резултатът е счупен нос, предаде "Флагман". Пострадалият, Станислав Устамитев каза, че причината е, че е разговарял с нудистите, а това не се харесвало на негови колеги на плажа. Казва, че е предупреждавал, че ще се стигне до нещо подобно.

 26 Юли 2017, 13:25    0

Глобиха нудист на плаж Делфин

Напрежението на плаж Делфин край Ахтопол ескалира – вече е наложена първата глоба за нарушаване на обществения ред. За първо лято доскорошният нудистки плаж има наемател и конфликтите между туристи с бански и без не спират. Михаил Калчев е глобен заради това, че е ходил гол по плажната ивица на Делфин. „Ние съвсем спокойно и учтиво го помолихме да не се разхожда гол, защото децата плачат и бягат от него”, заяви спасителят Яна Пенева. Чадърите и шезлонгите, които наемателят е поставил на плажа, могат да се използват безплатно… но само от хора с бански.

 25 Юли 2017, 13:42    0

Спряха фонтаните в Рим

Властите във Ватикана започнаха да спират водата в стотина фонтана, включително два изящни водоскока в бароков стил на площад Свети Петър. Причината - продължителната суша в Рим. Около сто фонтана ще пресъхнат през следващите дни във Ватикана. Това се случва за първи път, а вярващи се питат за какво е знамение това. Вчера без вода останаха два водоскока, сътворени през 17-и век от скулпторите Карло Мадерно и Джан Лоренцо Бернини. В италианската столица настъпиха горещини, а две години валежите бяха под средните и това наложи да бъдат спрени фонтаните и да се мисли за режим на водата.

 25 Юли 2017, 10:54    0

Die Welt: България е мястото за отдих

Германският национален вестник Die Welt препоръчва България като място за отдих, вместо плажовете на Испания, Италия и Гърция, които това лято са препълнени с хора, а Турция продължава да бъде избягвана, заради опасността от терористични атаки. "Защо не отпуска в България?", пише изданието, като подчертава, че страната все по-често попада във фокуса на летуващите. "Страната, която е член на Европейския съюз от 2007 г., предлага много повече от гигантски хотели и евтин алкохол, които до този момент привличаха предимно организираните туристи

 24 Юли 2017, 15:30    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>