Новини

Ако ви липсва баба, отидете в "Мекица и кафе"

Ако ви липсва баба, но все не успявате да ѝ отидете на гости след работа, можете да разчитате на "Мекица и кафе". Топли мекички, ароматно кафе, сладкиши от детството – какво повече му трябва на човек? И то на една от най-оживените и красиви улици в София, и то домашно приготвено. Всички улици водят към Графа и затова не подминавайте ул. Граф Игнатиев №28.

 14 Октомври 2017, 14:49    0

Най-безопасният град в света

Сигурността ли е най-важна за вас, когато пътувате? Ако е така, то изберете някой градовете в класацията Safe Cities Index. Тя подрежда населените места по четири критерия: дигитална сигурност, здравна сигурност, инфраструктурна сигурност и лична сигурност.

 13 Октомври 2017, 12:01    0

Нов сайт за туризъм популяризира селските райони

Нов онлайн проект ще популяризира туризма в селските райони на България и Балканите. Платформата Rural Balkans обединява информация за събития, забележителности, маршрути, автентични храни и вино, които са встрани от масовите туристически трасета. На ruralbalkans.com ще намерите и портрети на вдъхновяващи хора, чиято мисия е да направят селските райони по-добро място за живеене и пътувания.

 11 Октомври 2017, 21:09    0

Oткриха процедурите за концесии на четири плажа

Kабинетът откри процедури за предоставяне на концесия за услуга на четири морски плажа - "Несебър-юг", "Слънчев бряг-север", "Росенец-север", "Св. Влас - болницата". Концесионерите ще бъдат определени след конкурс, а срокът на концесиите ще бъде 15 години.

 11 Октомври 2017, 14:43    0

И Националният борд по туризъм подкрепя Ангелкова

Националният борд по туризъм излезе с Декларация в подкрепа работата си с Министерството на туризма и министър Николина Ангелкова.

 07 Октомври 2017, 19:50    0

Хората от Югозападна България настояват за магистрала "Струма" и втора кабина в Банско

Хората от Югозападна България искат изграждането на магистрала "Струма", развитие на икономиката и втора кабина в Банско. Това стана ясно по време на конференция за магистрала "Струма" в читалището на Симитли.

 05 Октомври 2017, 21:33    0

Най-предпочитаните дестинации според World Travel Awards

Тази година наградите World Travel Awards за 2017 г. бяха връчени в Санкт Петербург, Русия. Слънчева Португалия е най-добрата туристическа дестинация в Европа. Освен това страната получи и още една награда благодарение на остров Мадейра,

 03 Октомври 2017, 14:28    0

Банско отбелязва своя празник

На 5-ти октомври най-известният български планински и ски курорт Банско отбелязва своя празник. За това и от общината са подготвили богата програма, за да отбележат деня. Още на 2-ри октомври ще започне веселбата за най-малките. Тогава от 15.30 започва спортният празник „ Децата на Банско спортуват и се забавляват“ на стадион „Свети Петър“. На 3-ти октомври в големия салон на читалище „Никола Вапцаров“ всеки пък ще може да проследи фолклорния спектакъл „Цветовете на времето“.

 02 Октомври 2017, 16:59    0

Ангелкова: Увеличихме приходите от концесии

Увеличихме приходите от концесии на морски плажове на почти 19-20 млн. лв., като през миналата година те бяха 13-14 млн. С 50% повишихме събираемостта от наемите от плажове и положителното е, че намаляват нарушенията на техните стопани“.

 01 Октомври 2017, 07:07    0

Увеличават пешеходната зона на булевард Витоша в столицата

От 1 март 2018 година започва преустройството на столичният булевард Витоша, който ще е изцяло пешеходна зона между храма Света Неделя и булевард Александър Стамболийски. Предложението е на заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев и главния архитект на София Здравко Здравков, а столичния общински съвет го е приел на последното си заседание.

 29 Септември 2017, 07:46    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>