Новини

Условията за туризъм в планините са лоши

Условията за туризъм в планините са лоши. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. На много места времето е облачно. Вятърът е от умерен до силен. На места в ниските части вали дъжд, а по високите - сняг. Заради силния вятър са се образували навявания.

 13 Март 2018, 10:26    0

Туристите вече са се превърнали в напаст в тези страни

Барселона, Венеция, Дубровник - в много точки от света туристите вече са се превърнали в напаст, а прогнозите за ръст на пътуванията поставят местните власти пред изпитанието как да управляват нарастващия поток от хора, пристигащи с евтини авиокомпании и круизни кораби.

 12 Март 2018, 10:00    0

Ангелкова получи награда от международното туристическо изложение в Москва

Министърът на туризма Николина Ангелкова получи награда на церемония в Москва по време на 13-ото Международно туристическо изложение „Интурмаркет”. Отличието се дава за „многогодишно сътрудничество, мащабно участие и творчески подход при организиране работата на изложението”. Наградата е подписана от ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, с когото министър Ангелкова имаше ползотворна среща в рамките на изложението.

 12 Март 2018, 08:22    0

Ангелкова: Русия е стратегически фактор за туризма у нас

Русия е един от стратегическите туристически пазари за България, а през изминалата година заемо 5-о място в националната класация за брой посещения в нашата страна с близо 558 хил. пътувания. Това обясни министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

 11 Март 2018, 07:12    0

Румънски туристи окупират Варна за Великден

Масово посещение от румънски туристи се очаква за Великден във Варна и курортите край града. Това сочат прогнозите и предварителните записвания точно месец преди най-светлия християнски празник. 99 % от гостите с резервации са именно представители на северната ни съседка.

 09 Март 2018, 11:40    0

Намериха бутилка с писмо от 1886 година

Съобщенията в бутилка не винаги стигат навреме до своя получател. Някои от тях пътуват векове. Тоня Илман намери на плаж в западна Австралия шише с писмо. То било пратено на 12 юни 1886 година. Бутилката с посланието преплава целия Индийски океан. Съобщението било хвърлено от немския кораб Паула, който пътувал от Кардиф (Уелс) до Макасар в днешна Индонезия. Бутилките били хвърлени като част от океанографски експеримент. Тогавашните учени успели да открият 663 от бутилките си. Последната бе открита преди дни от Тоня Илман. Доскорошният рекорд беше за намерено съобщение в бутилка, престояло там 108 години.

 08 Март 2018, 16:13    0

Туристическият бранш се подготвя за Лято 2018

Всички с нетърпение очакваме лятото, то се очертава както хубаво, така и трудно, но вече сме в бойна готовност. Това заяви за Varna24.bg председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев. "Това, че през последните години туризмът в страната ни и в частност във Варна бележи ръст, е предизвикателство и отговорност за бранша. Освен, че трябва да посрещнем добре гостите и туристите, ние трябва да ги изпратим доволни. Ако не успеем, това ще рефлектира върху бранша за години напред", каза още Палвин Косев.

 08 Март 2018, 16:11    0

Министър Ангелкова откри българския щанд на ITB Берлин

Страната ни се представя на изложението за 50-и път със щанд от 400 кв м. пред представители на 180 държави, съобщиха от Министерството на туризма. Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на ITB Берлин- най-значимият туристически форум в световен мащаб. Изложението се провежда от 7 до 11 март, а тази година България се представя на него за 50-и път. Страната е сред най-дългогодишните изложители, отбеляза министър Ангелкова. И допълни, че Германия е водещ пазар за входящ туризъм за България. През 2017 г. германските туристи, пътували у нас са повече от 870 хил. и нарастват с 5,3 на сто спрямо година по-рано. В първия месец на 2018 г. посетителите от Германия са близо 12 хил. като се увеличават със 7,7% в сравнение с януари миналата година.

 07 Март 2018, 18:20    0

Спасиха изчезнал турист край Банско

Турист изчезна в района на ски-зона "Банско", съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК, която е провела спасителна акция. Около 19:11 часа снощи е подаден сигналът от изгубилия се турист. В 21:15 часа акцията е приключила. Туристът е открит и е в добро състояние. В акцията се е включил един екип с 4 моторни шейни от Банско.

 06 Март 2018, 10:31    0

В Пампорово намалиха цените

От 4 март "Пампорово" АД въведе намаление на цените в 5-звездните хотели "Орловец" и "Перелик", информират от дружеството. Условията за ски в курорта са добри, всички писти са отворени, според данни на Планинската спасителна служба.

 06 Март 2018, 08:34    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>