Новини

Дигитален принтер на туристическото изложение WTM 2017

Дигитален ЗD принтер ще изработва сувенири на международното туристическо изложение World Tourism Market в Лондон тази година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг пред медиите в к.к. Златни пясъци по време на заседание на Националния съвет по туризъм.

 23 Юли 2017, 12:32    0

Пиян румънец си свали гащите в ресторант в Албена

29-годишен румънец си свали късите панталони и бельото под тях в ресторант в курорта "Албена". За това съобщават от Окръжния съд в Добрич. Мъжът е бил осъден по бързата процедура за дребно хулиганство и е бил глобен със 100 лв. На 17 юли около 18.00 ч. в ресторанта на хотел в курорт "Албена" 29-годишният Иван събул късите си панталони и бельо, с което е нарушил обществения ред и спокойствие на присъстващите туристи и персонала на заведението.

 21 Юли 2017, 17:32    0

3000 чужденци работят вече по българското Черноморие

Над 3000 разрешителни за сезонни работници от трети страни по правилника за трудовата мобилност и трудовата миграция има издадени до момента. 2900 са само от Украйна, като 1000 души работят в курорта Албена. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Русе. По думите й няма постъпили оплаквания към момента от хотелиерите и ресторантьорите във връзка с наемането на чужденците.

 21 Юли 2017, 17:23    0

Горещините се завръщат! Идеално е за море

Днес ще е слънчево, след обяд главно в планинските райони ще се развива купеста облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 30° и 35°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 21 Юли 2017, 10:29    0

Ангелкова: Българското Черноморие е спокойно място за почивка

"Предстоят много проверки на плажовете по Северното Черноморие. Започваме от Златни пясъци и продължаваме нагоре в посока Добрич. На плажовете проверяваме дали съответства свободната с платената зона, има ли медицински пунктове, проверяваме спасителите, както и отговарят ли санитарно-хигиенните условия на изискванията. Проверяваме всичко, за да се осигури комфорта на туристите", каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

 20 Юли 2017, 14:31    0

Спасителите спят на плажа!

На безопасно място ли са децата ви на плажа? Това пита бургазлийката Надя Тодорова, която вчера се натъкнала на смущаваща гледка на Северния плаж в Бургас. "На капаните, до ресторант "Фиеста", видях как двама спасители имитират дейност. При бурно море и препълнена плажна ивица единият спеше следобеден сън, а на другият си ровеше в телефона. Явно фейсбука му бе много по-интересен"

 20 Юли 2017, 13:53    0

Полиция на плажа в Ахтопол!

Нудистите от плаж "Делфин" в Ахтопол отнесоха глоби, защото не спазват забраната да не опъват хавлии там. Заради напрежението между нудистите и останалите туристи е била извикана полиция

 20 Юли 2017, 13:08    0

3-те основни причини за удавянията

Трите основни причини за удавянията са непознаването опасностите при къпане и плуване, незнанието и неумението да се излезе от опасни ситуации, възникнали във водата, както и незнанието как да се помогне на човек, който се дави. реклама Това заяви за Радио Варна Велислав Цеков, председател на Сдружението на специалистите по водно спасяване към БЧК – Варна.

 19 Юли 2017, 10:40    0

Ангелкова на проверка в Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на туристическата администрация направиха внезапна проверка на крайбрежната и централната алея в Слънчев бряг. За това съобщи министърът във фейсбук страницата си. По централната алея на курорта има незаконни обекти и за дейността им ще бъдат сезирани всички компетентни институции, за да бъдат премахнати. Това заяви Ангелкова. Тя подчерта, че инспекциите ще продължат

 19 Юли 2017, 09:47    0

Български туристи негодуват за фрапе от 2.50 евро в Гърция

Съботен ден, красивият и спокоен плаж на Керамоти. Мястото е известно сред нашенците и може да се нарече любимо на пловдивчани. Деца си играят, плажуващи почиват, приятна музика се носи от заведението. Идилия. До момента, в който един рейс с нашенци не се изсипа на пясъчната ивица. Викове и крясъци оглушиха плажа. Две двойки се приближиха до свободния чадър с четири шезлонга. Един от мъжете се огледа, ослуша, сложи бохчите и зачака дамите да си харесат място. Стоейки прав, започна да повтаря едно изречение, свързано с майката по сервитьора. Момчето от плажа най-любезно му каза, че ще донесе маса, да не се притеснява. Нашенецът и дума не разбра и започна да псува,

 16 Юли 2017, 10:49    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>