Новини

„Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ разширява своята лятна стажантска програма "Пари за море"

Лидерът в производството на фиброоптични кабели, мрежови кабели и компоненти за изграждане на комуникационни мрежи „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД разширява лятната си стажантска програма „Пари за море“, съобщиха от компанията. Тя се организира за втора поредна година в предприятието в кв. „Хаджи Димитър“ в София, заяви Ирина Рибарова, мениджър

 04 Септември 2018, 14:05    0

Големи намаления на почивки по родното Черноморие

В края на август в курортите на северното ни крайбрежие по традиция се забелязва чувствителен отлив на туристи - вероятно, защото основният контингент гости тук са руснаците, които си заминават за началото на учебната година.

 02 Септември 2018, 15:02    0

Ето ги и категориите за годишните награди в туризма

От днес започва надпреварата за третите Годишни награди в туризма. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във Велинград, съобщиха от пресцентъра на министерството.

 01 Септември 2018, 19:29    0

Слънчево време през септември

Месец септември започва днес със слънчево и топло време. Тази събота ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Само на отделни места в крайните западни райони ще превали. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина - до умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса,

 01 Септември 2018, 11:39    0

Условията за туризъм в планините са отлични

Условията за туризъм в планинит са отлични. Това съобщават от Планинска спасителна служба (ПСС) при БЧК.

 01 Септември 2018, 10:00    0

Световни туроператори искат да ни водят туристи

За трета поредна година България се утвърждава като устойчива туристическа дестинация. Това се потвърждава от данните на НСИ от началото на годината и за първите два месеца на лятото. Само за двата месеца юни и юли имаме над 2,600 млн. чуждестранни туристи, което е ръст от 3,6%. Така, че прогнозите ни за около 5% ръст от юни до септември ще бъдат достигнати. Това заяви пред медии във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

 31 Август 2018, 14:59    0

Гърция моли туристите да изискват касова бележка

Гръцката приходна администрация призова туристите да се борят със сивата икономика като плащат с банкова карта и изискват касова бележка.

 30 Август 2018, 20:32    0

Витоша ски: Гарантираме, че ще подменим всички съоръжения, ако държавата премахне забраната

Във връзка с изказани твърдения, че „Витоша ски“ АД не желае да модернизира собствените си съоръжения на територията на Природен парк „Витоша“, искаме още един път да заявим нашата категорична позиция. Единствената цел да придобием лифтовете и влековете в Природен парк „Витоша“ е тяхната подмяна и модернизация. Считаме, че това е и желанието на хората - да ползват модерни и удобни съоръжения на световно ниво.

 30 Август 2018, 14:23    1

Пускат концесиите за плажовете на Албена и Ривиера

Днес на заседанието на МС, министърът на туризма Николина Ангелкова ще иска да бъде одобрено решение за откриване на процедура за концесии на плажовете в затворените частни комплекси Ривиера и Албена. Преди време собствениците на двете морски перли Весела Кюлева и Красимир Станев поискаха държавата да им предостави плажната ивица, която е публична държавна собственост при преференционални условия.

 29 Август 2018, 12:24    0

Камион се блъсна в автобус с руски туристи в Анталия

Камион удари автобус с руски туристи в Анталия: 11 ранени Най-малко 11 руски туристи пострадаха при пътен инцидент в южната турска провинция Анталия, съобщава вестник „Миллиет“.

 29 Август 2018, 09:49    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>