Няколко начина да спестим за пътешествие

  17 Май 2018, 07:54     0

Всеки един вдъхновен пътешественик не би искал парите му да отиват само за забавление. Вероятно сте чували от познати или пък самите вие сте правили нещо от рода на – имаше изгодни билети, купих няколко и скоро заминаваме.

Този тип пътешестване може да доведе до нежелани резултати. Да, ще похарчите парите си.

Как обаче да влагате спестяванията си в качествени пътувания? Финансовият консултант Патрициа Лучеро дава няколко съвета - така всеки един похарчен лев ще ви донесе максимално удовлетворение.

Поставете си конкретни цели

Всичко започва с определянето на дестинацията и целта на пътуването. Патриция предлага да обмислите няколко места, за които отдавна жадувате. Изберете накрая едно от тях. След това планирайте допълнителните харчове – билети, настаняване, атракции, храна, сувенири и т.н.

Бюджетът се определя и от причините, поради които ще пътувате. Някои туристи се отдават на обиколки на забележителности. Други предпочитат да пазаруват.

Още отсега съставете списък с места, където можете да похапнете на разумна цена.

Хвърлете поглед на календара

Може да използвате календар, за да проследявате процеса на спестяване и на който да обозначите деня на тръгване.

Предварителната подготовка и спазването на график очертават необходимостта от създаването на фонд за спешни случаи. По този начин избягвате вариант, в който трябва да ограничите харчовете по време на пътуването заради непланирани разходи у дома.

Практикувайте отложено празнуване

В края на деня волята да управлявате добре финансите си е ключова, когато спестявате за нещо.

Контролирайте желанието си да харчите безразборно за храна, дрехи, луксозни стоки и дори за популярни забавления. Такива неща може да купите и на чуждестранна почва.

Нищо не ви пречи да подготвите работния си обяд у дома и да спестите още някой лев за пътешествието.

profit.bg

коментари

Добави своя коментар