Обяви

В Банско търсят работна ръка за зимния сезон

Преди старта на зимния туристически сезон в Банско се търси работна ръка за всякакви позиции – от готвачи и сервитьори до рецепционисти и масажисти, съобщава "Труд". За да е полезна на работодателите, общината организира съвместно с Дирекция „Бюро по труда” – Разлог трудова борса, на която на безработните лица ще бъде предоставена информация за обявените свободни работни места на територията на общината. Зимата дава работа на близо 5 хиляди души в Банско и Разлог. Толкова работници ще бъдат наети в туристическия бранш в региона. Много от кадрите са работили през лятото на българското Черноморие. Идват мераклии за работа от цяла България, за да намерят своето препитание в продължение на 4-5 месеца в подножието на планините Пирин и Рила.

 13 Октомври 2016, 14:48    0

Търсят се кандидати за най-хубавата работа

Най-добрата работа за мечтатели и пътешественици си търси титуляр. Компанията "Beautiful Destinations", която притежава най-голямото портфолио лайфстал и туристически снимки в Instagram и Snapchat, подбира в целия свят кого да включи в екипа си пътуващи търсачи на най-добри кадри.

 12 Октомври 2016, 09:55    0

Англия, Швеция и Австрия набират български младежи за работа в туризма

Компании от Великобритания, Австрия и Швеция предлагат свободни работни места в сферата на туризма за български младежи. Офертите бяха представени на Младежка трудова борса "Европейски ден на труда" във Варна. На изложените освен чуждестранните работодатели се представят и много български фирми. Стажантски и редовни работни места предлагаха компании от ИТ-сектора, застраховането, банки, инженерни компании и счетоводни къщи. Директорът на бюрото по труда във Варна Божидар Михайлов, съобщи за Радио „Фокус” - Варна, че Участие ще вземат представители на службите по заетостта от Швеция, Великобритания, Австрия и Германия. „Тяхната задача е да набират кадри предимно в сферата на туризма. Те идват с около 200 готови работни места, които са обявени на сайта на Агенцията по заетостта", заяви директорът на бюрото по труда във Варна Божидар Михайлов, цитиран от агенция "Фокус".

 05 Октомври 2016, 12:04    0

Търсят се готвачи за работа в Англия

Стара семейна компания с традиции в хотелиерството и ресторантьорството Hall & Woodhouse Ltd за поредна година търси български готвачи за работа в Южна Англия. Предлагат се работни места както за сезонна, така и за постоянна заетост. Основните изисквания към кандидатите са да имат опит като готвачи или придобита професионална квалификация в тази област и добър английски език. На одобрените лица се предлага настаняване, за което те заплащат само дължимата местна такса, вътрешно обучение, работа в сплотен екип, отстъпка при хранене в ресторанта /50% през работни часове и 25% в останалото време/ и възстановяване на половината от пътните разходи, при условие, че работникът премине изпитателния 4-седмичен период. Новоназначените готвачи започват със заплащане от 7,50 паунда на час, с възможност за развитие в кариерата и увеличаване на заплащането. Одобрените по документи лица ще бъдат поканени на интервю. Работодателят ще проведе интервюта с тях, както следва: - на 04 октомври в гр. Варна - на 05 октомври в гр. Бургас - на 07 октомври в гр. Пловдив. Заинтересованите лица трябва да изпратят CV на английски език на е-мейл D.Piryankova@az.government.bg с посочване на позицията, за която кандидатстват. Крайният срок за подаване на документи е 30.09.2016 г. Повече информация кандидатите могат да получат на тел. 032/960128; 0882 825 004.

 20 Септември 2016, 15:34    0

3 800 евро заплата за български ИТ специалисти в Германия

По 3 800 евро заплата месечно получават българските инженери и ИТ специалисти, заминали да работят в Германия. Това показват данните на Агенцията по заетостта за първите шест месеца на годината, изготвени за Economic.bg. Агенцията е посредник при намирането на работа на българските специалисти, а обявите се публикуват на сайта ЕURES.bg. На него най-много работни места са обявени в Германия, Франция, Чехия, Швеция и Австрия. Тези позиции са отворени за гражданите на всички страни от ЕС и Швейцария.

 20 Август 2016, 11:08    0

Наплив за работа в Швейцария

Швейцария се очертава като новата любима деситнация на българите за работа и живот в чужбина. Това става ясно по нарастващия брой на нашенците, които са получили разрешение за пребиваване в страната. Към днешната дата те са двойно повече в сравнение с май и юни тази година, съобщи Швейцарското радио и телевизия. 585 българи и румънци са получили разрешение за постоянно пребиваване, а 656-има - за временно. Увеличението се дължи на премахването на трудовите квоти за България и Румъния от юни, което отменя ограниченията за работници от двете страни. Единственото условие е подписан трудов договор от поне един член на семейството. Остава обаче предпазната клауза, че ако се увеличи имиграцията, квотите може да се върнат.

 14 Август 2016, 13:50    0

Наплив за работа в Англия

нтересът за работа във Великобритания от страна на българи остава огромен, въпреки решението за излизане на страната от ЕС и неясното бъдеще на работещите там. Хиляди българи чакат с месеци оферти за работа, показва допитване сред водещи посредници у нас, които изпращат хора на Острова, пише "Труд". Лицензирани фирми от София, Пловдив и Варна отчитат рекорден интерес на желаещи за работа в селското стопанство, услугите и строителството в Англия. „На ден правим по над 20 индивидуални интервюта и работим без лятна почивка. Преценяваме здравословното и семейното състояние на хората, квалификацията и нивото на английски език“, признават от столична компания. Колегите им край морето уточняват, че минималната ставка за един час работа на Острова в момента е 6,5 паунда, а за работници над 25 години парите на час са минимум 7,2 паунда, което е над 16 лева. Сътрудници на фирма от Пловдив коментират, че получават множество запитвания за условията в Англия и от българи, върнали се от гурбет от Гърция и Испания, които търсят по-високи доходи в други страни. На въпрос колко средно може да изкара работник в аграрния сектор на страната, експерти изчисляват субективно, че минимумът на месец започва от над 2500 лева по формулата 160 работни часа за 30 дни по 7,2 паунда, което прави малко над 1150 английски лири.

 05 Август 2016, 09:19    0

Липсват кадри за зимния сезон на Банско

За проблем с липсата на достатъчно подотвени и квалифицирани кадри в сферата на туризма алармираха хотелиери и ресторантьори в курорта Банско, съобщава "Стандарт". В града под Тодорка и в съседната община Разлог за зимния сезон се търсят почти 5000 души, които да работят и да обслужват нашите и чуждите туристи. „Не трябва да крием проблема, а да търсим решението му. Факт е, че най-добрите бягат в чужбина, предпочитат да работят зад граница за по-високи възнаграждения. Липсата на добро и качествено обслужване води до отлив на гости в нашия курорт. Няма как да си недоволен от обслужването и пак да се върнеш на същото място", споделят представители на туристическия бизнес в Банско. Няма как да задържим млади и кадърни хора, които са прекрасни бармани и сервитьори, след като получават в Западна Европа с пъти по-високи възнаграждения, допълват те. Но признават, че държавата се опитва да реши проблема с въвеждането на дуалното обучение, с непрекъсната връзка между бизнес и образование. За да има достатъчно подготвени кадри за туризма, който носи много приходи в държавната хазна.

 04 Август 2016, 16:50    0

500 свободни работни места за българи в Германия

В Германия има над 500 работни места за българи, съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта, пише ПИК. Близо 300 професионални шофьори за превози на близки и далечни разстояния търсят работодатели от германските провинции Бавария, Баден-Вюртемберг, Тюрингия, Саксония-Анхалт, Долна Саксония и Северен Рейн-Вестфалия. Офертите им са публикувани на EURES сайта на Агенцията по заетостта. Засилен интерес на германски работодатели към българския трудов пазар през последните месеци се наблюдава и в други професионални направления. Над 50 са офертите за компютърни специалисти - програмисти, администратори, графици и други. Германските компании се нуждаят и от квалифицирани технически специалисти. На EURES сайта на агенцията са публикувани над 100 работни места за електротехници, специалисти по мехатроника и електроника, работници по монтаж и поддръжка на газови, ВиК и отоплителни инсталации, на климатични, санитарни и енергийни инсталации, електромонтьори, бояджии и др. Традиционно се търсят специалисти в сферата на хотелиерството и ресторантьорството като готвачи, помощник-готвачи и сервитьори. Очаква се обявяване на още оферти, които ще бъдат насочени към зимния туристически сезон. Една от веригите за бързо хранене в Германия променя концепцията си и въвежда сервиране за клиентите си, поради което търси млади хора за работа в Мюнхен. Освен работа в Германия на EURES сайта на агенцията се предлагат оферти за различни професии и от Чехия, Хърватия, Словакия, Дания, Великобритания, Литва, Испания и България.

 15 Юли 2016, 16:19    0

338 хил. свободни работни места в туризма

По данни от World Travel and Tourism Council през 2015 г. общият брой работни места у нас, пряко или косвено свързани с туризма, са 338 хил. Заетите в сектора и свързаните индустрии са 11% от всички работни места в България, което свидетелства, че тези проблеми касаят огромен брой хора и са важни за цялата ни икономика. Това заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на дискусията „Да! На българските региони“, съобщава economic.bg. Тя посочи, че проблемът с кадрите не може да бъде решен за една или две години, но е важно да се постави основата и да се набележат мерките, които в дългосрочен план да дадат резултат. Вече е създаден и работи Междуведомствен съвет за кадрите в туризма към министъра на туризма. „От ключово значение за развитие на туристическия сектор са подготвените и квалифицирани кадри“, заяви още Георгиева. Заместник-министърът на туризма уточни, че решаването на проблемите на туризма са много важни не само за стопанското развитие, но и за устойчивия растеж на регионите. Туризмът все по-категорично се превръща в двигател за преодоляване на дисбаланса между тях и за осигуряването на заетост в по-слаборазвитите части на страната. Тя подчерта, че се очертава изключително активен летен сезон и изборът на Бургас за място на дискусията е знаково, защото е не само един от символите на летния туристически продукт, но и пример за устойчиво развитие на цял един регион. За 2015 г. в област Бургас са пренощували общо над 1,3 млн. туристи, което е 3% ръст спрямо 2014 г., като при броя на българските граждани увеличението е над 15%. За първите 4 месеца на 2016 г. пренощувалите туристи в областта са с над 20% повече. „Още по-радващо е, че регионът се оказва атрактивна туристическа дестинация за чуждестранни туристи и извън летните месеци, като за същия период на 2016 г. този скок е около 45%“, обобщи Ирена Георгиева. В дебатите участваха също министърът на икономиката Божидар Лукарски, заместник-социалният министър Деница Сачева, и кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, председателят на КРИБ-Бургас Стоян Караненов и др.

 21 Юни 2016, 18:35    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>