Обяви

5 бона заплата за готвачи в Слънчев бряг

Заплатите на готвачите ще достигнат до 5000 лева през това лято в курорта Слънчев бряг. Става въпрос обаче само за избрани професионалисти,които са на длъжност главен готвач в елитни хотелски и ваканционни комплекси с висока категория

 03 Март 2017, 14:21    0

Нова Зеландия търси IT специалисти

Технологичната индустрия в Уелингтън, Нова Зеландия активно търси да назначи чуждестранни таланти в областта. Страната предлага безплатно пътуване до острова за всеки, който може да докаже качествата си в технологичния сектор, съобщава economic.bg.

 02 Март 2017, 12:19    0

Туристическа компания набира хора да обикалят Европа без пари

Мечтали ли сте си да пътувате по света безплатно? Туристическата компания Busabout предлага интересна работа на двама ентусиасти, които да пътуват из Европа, да снимат и да пишат. Busabout поема всички разходи за полетите, нощувките, храната, както и всички екскурзии, свързани с работата,

 22 Февруари 2017, 15:12    0

Внасяме работна ръка за туризма от Украйна и Молдова

Хотелиерите край морето прогнозират, че и през предстоящия летен туристически сезон ще има недостиг на работна ръка. Те ще търсят кадри основно от Молдова и Украйна. Аргументът е, че там заплащането е колкото у нас, съобщава БНТ. Работодателите ще трябва да сключват сезонни трудови договори и няма да разчитат на формата "студентски стажове". Директорът на дирекция "Регионална служба по заетостта" във Варна Пламен Начков коментира, че съгласно новия Закон за трудовата миграция и трудовата мобилност работниците ще получат разрешение за сезонна заетост до 90 дни. Работодателят трябва да декларира, че има място за нощувка, осигурил е заплата, както и отиването и връщането до мястото, откъдето идва

 21 Февруари 2017, 10:05    0

РВД улеснява приема на кандидати

BULATSA стартира от 1 февруари пролетната сесия за набиране на кандидати за ръководители на полети с улеснен прием на документи. Изпитите по английски език вече ще се провеждат не само в София, но и във Варна и Бургас, съгласно заявеното предпочитание. От миналата година BULATSA предостави възможността на кандидатите, които не притежават валиден сертификат за нивото на владеене на езика, да се явят на безплатен тест

 01 Февруари 2017, 17:35    0

Търсят се работници за Испания

Набирането на кандидати за бране на ягоди в Испания продължава. Работа могат да започнат около 600 българи, като крайният срок за подаване на документи е 13 януари, съобщават от Агенция по заетостта, пише economic.bg. Интервютата за подбор ще се проведат в периода 23-27 януари в различни градове на страната. Очаква се избраните кандидати да заминат през февруари и март тази година.

 12 Януари 2017, 11:21    0

Въвеждат нови правила за работа в ЕС през 2017 г.

От началото на 2017 г. в България действат нови правила за работа в Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария. Тяхната цел е да защитават по-добре трудовите права на български работници, изпратени от български работодател на работа в страна от споразумението, съобщава economic.bg. Промените в Кодекса на труда са обнародвани в последния брой на Държавен вестник за 2016 г. - 105 бр. С тях в българското законодателство се транспонира Директива 2014/67/ЕС. Наредбата за условията и реда за командироване и изпращане на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги (НСРКИРСРПУ), издадена на базата на промените в КТ, е обнародвана в бр. 2 на Държавен вестник от 2017 г.

 09 Януари 2017, 20:07    0

Класация на най-добрите държави за работа

Най-добрата страна в света за работа за чужденците е Швейцария, показва нова класация на банка HSBC, съобщава ВВС, цитирана от profit.bg. Тя се основава на данните от онлайн въпросник, който е попълнен от близо 27 000 чуждестранни служители в 100 държави. „Единственият критерий за участие в анкетата е служителите да живеят в различна държава от страната си по рождение и да са на минимум 18 г.“, каза Бен Робинсън от Expat Explorer - интерактивния инструмент, създаден от HSBC за оценка на различни дестинации.

 05 Януари 2017, 19:58    0

Готвачите - най-търсени и скъпо платени за зимните курорти

Броят на обявените работни места в планинските курорти като Банско е голям в навечерието на зимния туристически сезон, а сред най-търсените и скъпо платените са готвачите. Това каза на пресконференция днес в отговор на въпрос на БТА директорът на Регионалната служба по заетостта в Благоевград Станислава Поповска. Различни са длъжностите, за които се търсят кандидати в сферата на хотелиерството и ресторантьорството - рецепционисти, пикола, камериерки, бармани, сервитьори, готвачи, помощници в кухня, помощен персонал. Повечето хотели по думите на Поповска работят целогодишно, а част от персонала се ползва през лятото и по Черноморието, ако едни и същи собственици имат обекти и в Банско, и край морето. Същинското назначаване на персонала в по-голяма част от комплексите и туристическите обекти фактически ще бъде между 1 и 5 декември, уточни Поповска. Различни са длъжностите, за които се търсят кандидати в сферата на хотелиерството и ресторантьорството - рецепционисти, пикола, камериерки, бармани, сервитьори, готвачи, помощници в кухня, помощен персонал. Повечето хотели по думите на Поповска работят целогодишно, а част от персонала се ползва през лятото и по Черноморието, ако едни и същи собственици имат обекти и в Банско, и край морето. Претенциите на работодателите в туристическия бранш за квалификацията на търсения персонал според Поповска не са изцяло задоволени. Това е проличало и на последната специализирана борса, организирана в края на октомври, а след това и по време на т. нар. ден на работодателя в началото на ноември в Банско. По-завишени са критериите и изискванията на предлагащите работа към персонала, който пряко обслужва клиентите. За някои позиции се търсят кандидати, които да владеят по възможност два чужди езика - например английски с немски или английски с гръцки.

 30 Ноември 2016, 10:57    7

Etihad Airways набира служители

Националният авиопревозвач на ОАЕ провежда поредица от интервюта за набиране на служители, която започна в Букурещ, Румъния, на 13 ноември, последвана в София, България на 15 ноември; Будапеща, Унгария, на 17 ноември; Вилнюс, Литва, на 19 ноември; Атина, Гърция, на 28 ноември; Варшава, Полша на 30 ноември; Брюксел, Белгия, на 2 декември, и Лисабон, Португалия, на 4 декември, пише infotourism.net. "През 2017 нови самолети ще попълнят флота ни, докато ние продължаваме нашия растеж", заяви Ричард Хил, главен оперативен директор на Etihad Airways, пред вестник The National от Абу Даби. "Ние търсим да назначим високо мотивирани, квалифицирани пилоти, които да се присъединят към нашия екип. Едновременно с набирането на опитни пилоти, ние също така акцентираме върху обучението на персонал в съответствие с високите ни оперативните стандарти." Авиокомпания Etihad Airways разполага с флот от 123 самолета и очаква 56 нови машини между 2016 и 2025 г., за които ще са необходими нови пилоти и кабинни екипажи. Само през 2016 г. авиопревозвачът е получил десет самолета.

 17 Ноември 2016, 12:21    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>