Обяви

По високи заплати предлагат хотелиерите по Черноморието

Преди началото на летния сезон - от 10 до 20% по-високи заплати за сезонните кадри обещават хотелиери. Близо 1000 свободни работни места предлагат 45 големи фирми по южното черноморие, информира Нова ТВ. В Бургас днес се провежда най-голямата и първа за годината трудова борса за сезонни работници. Стотици хора, повечето от които без постоянна работа, от ранните часове на деня очакваха започването на трудовата борса с надеждата да намерят своя работодател. Повечето са или без опит или със съвсем малък в туризма. Владеенето на чужд език е едно от условията за започване на работа. Повечето комплекси по морето търсят хора всички позиции в хотела и ресторанта. Почти всички поемат транспортни разходи и хранене на персонала. Заради конкуренцията между хотелите и липсата на обучен персонал, това лято много фирми са увеличили заплащането, което предлагат на квалифицираните кадри. Свободните работни места в туризма са обявени и в Бюрата по труда.

 24 Март 2016, 17:42    1

Визи ще получават тези, които работят на пълен работен ден

Чуждите инвеститори, които кандидатстват за визи за дългосрочно пребиваване в България на основание, че осъществяват търговска дейност у нас, ще трябва не само да открият 10 работни места, но те да са на пълно работно време. Това изискване трябва да бъде изпълнено за всеки съдружник поотделно. Това гласят промени в Закона за чужденците, пуснати за обсъждане на сайта за обществени консултации. Така право на продължително или постоянно пребиваване ще получават само хора, които наистина работят, а не такива, които само използват регистрацията на едно търговско дружество, гласят мотивите. По-строги изисквания се въвеждат и за хората, които кандидатстват за виза за дългосрочно пребиваване в качеството си на представители на чуждестранни фирми. За тях ще се прави предварителна проверка за действителната дейност на дружеството в чужбина, наличието на оборот и произхода на капиталите.

 22 Март 2016, 01:50    0

Липсва персонал за Черноморието

Глад за кадри на прага на очаквания силен туристически сезон по морето. Първите туристи се чакат следващия месец, а много от хотелиерите изпитват трудности с наемането на персонал, информира ПИК. Работодателите по Южното Черноморие търсят всякакви кадри. Заплащането зависи от категорията на хотелите и квалификацията на работниците. Най-високо платени ще са готвачите. В масовия случай заплатите им ще са между 700 и 1000 лева. Барманите, сервитьорите, рецепционистите и спасителите ще се трудят за заплати до 800 лева. Камериерките и пиколата ще получават до 600 лева на месец. Хотелиерите обаче са притеснени, че достатъчно квалифициран персонал няма първо заради сезонната заетост, второ - заради пропуски в образователната система. На 24 март в Бургас ще проведе най-голямата трудова борса за наемането на сезонни работници по Южното Черноморие. Работодатели от големите комплекси ще очакват своите бъдещи служители.

 19 Март 2016, 18:38    1

Набират кандидати за работа в туризма за Германия

Агенцията по заетостта и EURES България в сътрудничество с германската Федерална агенция по труда набира кандидати за работа в туристическия сектор на Германия, съобщиха от Агенция по заетостта. Търсят се специалисти с образование в туризма и опит по следните професии: - Рецепционист - Готвач - Сервитьор - Служител в ресторант за бързо хранене - Камериерка

 17 Март 2016, 18:30    0

Netflix предлага работа за фотографи и 4 000 долара заплата

Американската платформа за легално онлайн излъчване на филми и телевизионни сериали Нетфликс предлага работа мечта. В обява на компанията се набират служители за любители фотографи, които обичат да пътуват по света. Работата е за период от две седмици, а заплатата е 4 000 долара. Задължението на фотографите ще е да посетят местата по света, на които са заснети популярни сериали. Всички разходи на пътуващите ще са за сметка на Нетфликс. От кандидатите се изисква да качат в мрежата Инстаграм 3 от направените от тях снимки досега с хаштаг #grammasters3. Компанията ще направи своя избор сред най-добрите фотографии, пише в. Фигаро, цитиран от Дарик. Крайният срок за качване на снимки е 6 март, като финалистите ще бъдат 25 и ще бъдат определени до 11 март.

 04 Март 2016, 14:46    0

Предлагат 1400 евро на месец за аниматор на Канарите

1400 евро на месец и бонус в края на летния сезон! Сериозните пари ще получат одобрените от Iberostar наши аниматори. Хотелската верига започна да набира кандидати за работа по морските си обекти. За хотелите в Испания, на Канарските и Балеарските острови се търсят танцьори с опит в шоу програми, както и професионални спортни и фитнес инструктори. Владеенето на чужд език е задължително - английски, немски или френски, пише "Стандарт". Заетостта е от май до октомври. За остров Крит се търсят 20 професионалисти, както и детски аниматори. Там заплащането е между 800 и 1100 евро в зависимост от опита. Работната седмица е от 60 часа, като има един почивен ден седмично. Настаняването и храната се осигуряват от работодателите. Те покриват и пътните разходи от и до страната - 400 евро, които се дават в края на договора. Заинтересованите трябва да изпратят мотивационно писмо и автобиография на английски език със снимка в цял ръст в българския офис на европейската мрежа за намиране на работа EURES на адрес E.Vidinska@az.government.bg. Кандидатите трябва да преценят дали предпочитат работа в Испания или на остров Крит. Предварително одобрените кандидати ще бъдат поканени само на едно интервю с представители на работодателя в София през втората седмица на март. Повече информация за предлаганите оферти може да бъде намерена на http://eures.bg.

 04 Март 2016, 12:48    0

Търсят аниматори за хотели в Испания и остров Крит

Кандидати за работа през летния сезон набира за четвърта поредна година голямата верига хотели „Iberostar”, съобщиха от Агенция по заетостта. Търсят се аниматори-танцьори, фитнес аниматори, детски и спортни аниматори за работа в испанските и гръцките хотели. Заетостта е от май до октомври. Всички кандидати за Испания трябва да имат опит като аниматори. Това условие не е задължително при кандидатстване за хотелите на остров Крит, Гърция. Кандидатите следва да владеят добре най-малко два от изброените чужди езици: немски, английски, френски, италиански, руски. Заплатите са от 800 до 1100 евро нето на месец в зависимост от опита и региона. Работодателят осигурява жилище и храна, а в края на договора покрива транспортните разходи. Кандидатите следва да преценят дали предпочитат работа в Испания или на остров Крит. Предварително одобрените кандидати ще бъдат поканени само на едно интервю (за Испания или за Гърция) с представители на работодателя в гр. София през втората седмица на март. Заинтересованите лица трябва да изпратят мотивационно писмо и автобиография на английски език със снимка в цял ръст на адрес E.Vidinska@az.government.bg Повече информация за предлаганите оферти може да бъде намерена на: http://eures.bg – „Работни места” № 3464, 3465, 3466, 309.

 25 Февруари 2016, 22:13    0

Търсят работници за Дания и Португалия

За поредна година Агенцията по заетостта набира кандидати за сезонна селскостопанска заетост в Португалия и Дания. Работодателят е компания Greenpeas Entreprise, която е най-големият производител на десертен грах в Дания. От две години компанията е разширила производството си и в Португалия, поради което се набират повече работници за работа и в двете държави, съобщават от Агенция по заетостта. Заетостта в Португалия започва в края на март и продължава до юни, след което работниците, които са показали лоялност и продуктивност и които желаят, заминават за същата работа в Дания. Заетостта там е от юни до септември. Настаняването в Португалия е в къщи/общежития, а в Дания – в каравани. Заплащането е на количество набрана продукция и зависи от продуктивността на работниците. Ориентировъчното средно заплащане за Португалия е между 700 и 1200 евро, а за Дания между 1000 и 2000 евро. Желаещите да кандидатстват трябва да са физически здрави и да владеят английски език на разговорно ниво. Предпочитат се кандидати с опит в селскостопанска работа, но не е задължително условие. Крайният срок за подаване на документи е 26.02.2016 г. Одобрените по документи лица ще бъдат поканени на интервю с работодателя в началото на март в гр. Пловдив. Заинтересованите лица трябва да изпратят CV на английски език на е-мейл D.Piryankova@az.government.bg с посочване на позицията, за която кандидатстват.

 23 Февруари 2016, 13:32    0

Бюрото по труда във Варна обучава сервитьори и камериери

Обучения по професиите "сервитьор-барман", "продавач-консултант", "камериер", "озеленител" и "цветар" организира Бюрото по труда във Варна, съобщава "Топновини". Кандидатите трябва да са безработни лица, със завършен минимум IV-ти клас. За включване в курсовете лицата е необходимо да представят медицинско свидетелство, издадено от личен лекар, както и копие на документ за завършен клас или степен на образование. По време на обучението на курсистите ще се изплаща стипендия в размер на 8 лева за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят извън Варна. След приключването на курса на част от лицата ще бъде осигурена 3-месечна заетост. Желаещите могат да получат повече информация в сградата на Бюрото по труда на ул. "Шипка" 10. Срокът за подаване на заявления за обучението е до 29 февруари.

 16 Февруари 2016, 19:48    0

Набират студенти за работа в Германия

До 8 януари набират кандидати за работа в Германия, съобщиха от Бюрото по труда. Приемат се документи на български студенти за лятна ваканционна заетост през 2016 г. Определеният контингент за цялата страна е 100 студенти. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 35 г., да са редовни студенти без последен курс на семестриалното обучение, да имат добри познания по немски език и да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия. До края на януари се очакват резултатите на кандидатите по проекта AlfaAgrar за работа в селслостопанския сектор в Германия. Одобрените ще бъдат лично уведомени по ел. поща. Интервютата с кандидатите се проведоха на 1 декември в сградата на ДБТ с представители на немските служби по заетостта.

 07 Януари 2016, 15:29    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>