Обяви

1000 оферти за бригада в САЩ

Над 1000 са офертите за студентска бригада в САЩ, като първите от тях бяха представени на първото тематично изложение, което се проведе на 9 ноември в Студентски град, съобщава "Монитор". Още преди Америка за избере Доналд Тръмп за президент хиляди студентите се вълнуваха какво ще се случи с възможността да работят и пътуват отвъд Океана по време на лятната си ваканция. Причината е, че според официални документи от предизборната кампания на Доналд Тръмп, ще бъдат прекратени J-1 програмите. Това на практика означава, че българските студенти няма да имат възможността да се обучават или работят на територията на Съединените щати.

 14 Ноември 2016, 17:42    8

Търсят кандидати за работа в Германия

Търсят се 30 кандидати за работа в туристическия сектор на Германия. Предлагат се работни места във верига хотели „Мarriott“, както и в областта на системната гастрономия в ресторанти „McDonald’s“ във Франкфурт и региона, съобщиха от Агенция по заетостта. Заплащането на одобрените кандидати за хотели „Мarriott“ е от 2.054,00 EUR до 2.206,00 EUR, според професионалната квалификацията и опита, а в „McDonald’s“ – 8,60 евро/час, според тарифния договор. Кандидатите ще могат да се явят на интервю, организирано в Бургас, и от края на 2016 г. да започнат желаната работа. Тази възможност предоставят Агенцията по заетостта и EURES България в сътрудничество с германската Федерална агенция по труда.

 01 Ноември 2016, 16:14    0

В Банско търсят работна ръка за зимния сезон

Преди старта на зимния туристически сезон в Банско се търси работна ръка за всякакви позиции – от готвачи и сервитьори до рецепционисти и масажисти, съобщава "Труд". За да е полезна на работодателите, общината организира съвместно с Дирекция „Бюро по труда” – Разлог трудова борса, на която на безработните лица ще бъде предоставена информация за обявените свободни работни места на територията на общината. Зимата дава работа на близо 5 хиляди души в Банско и Разлог. Толкова работници ще бъдат наети в туристическия бранш в региона. Много от кадрите са работили през лятото на българското Черноморие. Идват мераклии за работа от цяла България, за да намерят своето препитание в продължение на 4-5 месеца в подножието на планините Пирин и Рила.

 13 Октомври 2016, 14:48    0

Търсят се кандидати за най-хубавата работа

Най-добрата работа за мечтатели и пътешественици си търси титуляр. Компанията "Beautiful Destinations", която притежава най-голямото портфолио лайфстал и туристически снимки в Instagram и Snapchat, подбира в целия свят кого да включи в екипа си пътуващи търсачи на най-добри кадри.

 12 Октомври 2016, 09:55    0

Англия, Швеция и Австрия набират български младежи за работа в туризма

Компании от Великобритания, Австрия и Швеция предлагат свободни работни места в сферата на туризма за български младежи. Офертите бяха представени на Младежка трудова борса "Европейски ден на труда" във Варна. На изложените освен чуждестранните работодатели се представят и много български фирми. Стажантски и редовни работни места предлагаха компании от ИТ-сектора, застраховането, банки, инженерни компании и счетоводни къщи. Директорът на бюрото по труда във Варна Божидар Михайлов, съобщи за Радио „Фокус” - Варна, че Участие ще вземат представители на службите по заетостта от Швеция, Великобритания, Австрия и Германия. „Тяхната задача е да набират кадри предимно в сферата на туризма. Те идват с около 200 готови работни места, които са обявени на сайта на Агенцията по заетостта", заяви директорът на бюрото по труда във Варна Божидар Михайлов, цитиран от агенция "Фокус".

 05 Октомври 2016, 12:04    0

Търсят се готвачи за работа в Англия

Стара семейна компания с традиции в хотелиерството и ресторантьорството Hall & Woodhouse Ltd за поредна година търси български готвачи за работа в Южна Англия. Предлагат се работни места както за сезонна, така и за постоянна заетост. Основните изисквания към кандидатите са да имат опит като готвачи или придобита професионална квалификация в тази област и добър английски език. На одобрените лица се предлага настаняване, за което те заплащат само дължимата местна такса, вътрешно обучение, работа в сплотен екип, отстъпка при хранене в ресторанта /50% през работни часове и 25% в останалото време/ и възстановяване на половината от пътните разходи, при условие, че работникът премине изпитателния 4-седмичен период. Новоназначените готвачи започват със заплащане от 7,50 паунда на час, с възможност за развитие в кариерата и увеличаване на заплащането. Одобрените по документи лица ще бъдат поканени на интервю. Работодателят ще проведе интервюта с тях, както следва: - на 04 октомври в гр. Варна - на 05 октомври в гр. Бургас - на 07 октомври в гр. Пловдив. Заинтересованите лица трябва да изпратят CV на английски език на е-мейл D.Piryankova@az.government.bg с посочване на позицията, за която кандидатстват. Крайният срок за подаване на документи е 30.09.2016 г. Повече информация кандидатите могат да получат на тел. 032/960128; 0882 825 004.

 20 Септември 2016, 15:34    0

3 800 евро заплата за български ИТ специалисти в Германия

По 3 800 евро заплата месечно получават българските инженери и ИТ специалисти, заминали да работят в Германия. Това показват данните на Агенцията по заетостта за първите шест месеца на годината, изготвени за Economic.bg. Агенцията е посредник при намирането на работа на българските специалисти, а обявите се публикуват на сайта ЕURES.bg. На него най-много работни места са обявени в Германия, Франция, Чехия, Швеция и Австрия. Тези позиции са отворени за гражданите на всички страни от ЕС и Швейцария.

 20 Август 2016, 11:08    0

Наплив за работа в Швейцария

Швейцария се очертава като новата любима деситнация на българите за работа и живот в чужбина. Това става ясно по нарастващия брой на нашенците, които са получили разрешение за пребиваване в страната. Към днешната дата те са двойно повече в сравнение с май и юни тази година, съобщи Швейцарското радио и телевизия. 585 българи и румънци са получили разрешение за постоянно пребиваване, а 656-има - за временно. Увеличението се дължи на премахването на трудовите квоти за България и Румъния от юни, което отменя ограниченията за работници от двете страни. Единственото условие е подписан трудов договор от поне един член на семейството. Остава обаче предпазната клауза, че ако се увеличи имиграцията, квотите може да се върнат.

 14 Август 2016, 13:50    0

Наплив за работа в Англия

нтересът за работа във Великобритания от страна на българи остава огромен, въпреки решението за излизане на страната от ЕС и неясното бъдеще на работещите там. Хиляди българи чакат с месеци оферти за работа, показва допитване сред водещи посредници у нас, които изпращат хора на Острова, пише "Труд". Лицензирани фирми от София, Пловдив и Варна отчитат рекорден интерес на желаещи за работа в селското стопанство, услугите и строителството в Англия. „На ден правим по над 20 индивидуални интервюта и работим без лятна почивка. Преценяваме здравословното и семейното състояние на хората, квалификацията и нивото на английски език“, признават от столична компания. Колегите им край морето уточняват, че минималната ставка за един час работа на Острова в момента е 6,5 паунда, а за работници над 25 години парите на час са минимум 7,2 паунда, което е над 16 лева. Сътрудници на фирма от Пловдив коментират, че получават множество запитвания за условията в Англия и от българи, върнали се от гурбет от Гърция и Испания, които търсят по-високи доходи в други страни. На въпрос колко средно може да изкара работник в аграрния сектор на страната, експерти изчисляват субективно, че минимумът на месец започва от над 2500 лева по формулата 160 работни часа за 30 дни по 7,2 паунда, което прави малко над 1150 английски лири.

 05 Август 2016, 09:19    0

Липсват кадри за зимния сезон на Банско

За проблем с липсата на достатъчно подотвени и квалифицирани кадри в сферата на туризма алармираха хотелиери и ресторантьори в курорта Банско, съобщава "Стандарт". В града под Тодорка и в съседната община Разлог за зимния сезон се търсят почти 5000 души, които да работят и да обслужват нашите и чуждите туристи. „Не трябва да крием проблема, а да търсим решението му. Факт е, че най-добрите бягат в чужбина, предпочитат да работят зад граница за по-високи възнаграждения. Липсата на добро и качествено обслужване води до отлив на гости в нашия курорт. Няма как да си недоволен от обслужването и пак да се върнеш на същото място", споделят представители на туристическия бизнес в Банско. Няма как да задържим млади и кадърни хора, които са прекрасни бармани и сервитьори, след като получават в Западна Европа с пъти по-високи възнаграждения, допълват те. Но признават, че държавата се опитва да реши проблема с въвеждането на дуалното обучение, с непрекъсната връзка между бизнес и образование. За да има достатъчно подготвени кадри за туризма, който носи много приходи в държавната хазна.

 04 Август 2016, 16:50    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>