Обяви

Туристическо изложение ще се проведе в Слънчев бряг

Като медийни партньори на предстоящото изложение За туризма от А до Я, Gramofona.com кани своите читатели, бизнес партньори и рекламодатели да посетят изложението. То ще се проведе в дните 26 и 27 април, в хотел „Котва“, Слънчев бряг. Gramofona.com ще участва на изложението-договаряне със собствен щанд. „За туризма от А до Я“ е поредната стъпка за утвърждаването на българското Черноморие като предпочитана туристическа дестинация. Организатор на изложението-договаряне е „Нанивантрейдинг“. Фирмата в лицето на Стоян Георгиев и Мими Станчева има дългогодишен опит в провеждането на изложения и конкурси. Над 60 фирми ще представят най-новите си продукти и актуални тенденции в обзавеждането, обслужването и кулинарията. В програмата е включено виртуозното кулинарно шоу на шеф Иван Мавров – майстор-готвач на Интерхотел „България” в Бургас. Събитието се провежда с подкрепата и партньорството на Областна администрация Бургас, METRO Кеш енд Кери България, СНЦ „Съюза на собствениците-Слънчев Бряг“, Клуб на хотелиера – Несебър, общините Бургас, Айтос, Хасково и Созопол. Те ще представят свои проекти, свързани с развитието на туризма в техните региони. Медийни партньори на събитието са информационен сайт Gramofona.com, в-к Черноморски фар, в-к Фактор, Флагман.бг, Принтер.бг, Метро Медия Груп, Varnahot.com, както и медийните партньори на Общините, подкрепили събитието. Заявки за участие и допълнителна информация се приемат на e-mail: nvexpo.bg@abv.bg. Координати: “Нанивантрейдинг” ЕООД, Бургас, бул. “Стефан Стамболов“ 126 , e-mail: Лица за контакти: Стоян Георгиев – 0899 901 968, Мими Станчева – 0877 901 964.

 26 Април 2016, 12:55    0

Търсят сервитьори и готвачи за работа в Германия

Германски фирми търсят да назначат наши сервитьори, бармани и кухненски специалисти. Това показва справка на „Новинар“ в сайта "EURES" към Агенцията по заетост, който представлява мрежа за сътрудничество между службите по заетост в ЕС. Заплащането е между 1700 и 2000 евро, но за целта са нужни много добри познания по немски език. Само една от фирмите е пуснала 18 обяви за работа. Същата компания има нужда и от 10 готвачи и трима главни готвачи, като парите, които могат да вземат на месец, са до 2000 евро. Тя дава и по 2600 евро за електротехници и между 2000 и 3000 евро за компютърни специалисти и програмисти. Друга германска компания пък търси механици, конструктори, заварчици и мотоциклетни техници, които могат да получат по 12 евро на час. Фирма от Великобритания набира 20 лични асистенти като гледачи за възрастни хора. В зависимост от опита заплата може да достигне до 2500 евро. Чешка компания пък търси общо 41 оператори на различни машини, както и 32 заварчици. Последните ще могат да заработват до 35 000 крони месечно, което е приблизително 1300 евро. Друга чешка фирма, базирана в Прага, има нужда от 40 складови работници, които ще получават между 800 и 950 евро, както и допълнително бонуси. Бъдещите служители не е нужно да знаят чешки език, а руски или английски.

 10 Април 2016, 13:00    0

Битка за работници по Черноморието

Хотелиери и ресторантьори от Южното и Северното Черноморие масово вдигат стартовите заплати, за да успеят да наберат подготвен персонал преди старта на сезона, съобщава 24 "Часа". Търсенето е по-голямо от м.г., защото се очаква солиден ръст на летовниците и в играта се включват дори малки крайморски селища, за които сезон 2015 бе пълно фиаско. “Заплатите за персонала т.г. са много атрактивни, особено за квалифицирания персонал. Стига да има кадри, месечните възнаграждения са много по-добри от м.г.”, заяви пред “Труд” хотелиерът Веселин Налбантов, член на управата на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. По думите му търсят се от пикола до управители. Големи курорти като Албена, където ще наемат близо 3000 души, предлагат с 10-15% по-високи заплати. Най-ниските оферти за бармани и сервитьори по морето вече са 500 лв., за помощник-готвачи - 600-800 лв., а за майстор-готвачи минимумът е 1200 лв. Няма обаче достатъчно добре подготвени хора, защото те вече имат договори с хотели в Испания, Германия и Гърция, показаха тематичните трудови борси. Сериозен глад има за кадри с руски език предвид прогнозите на туроператори, че това лято у нас ще почиват 20% повече братушки.

 31 Март 2016, 10:05    0

Набират готвачи за Северното Черноморие

Близо 50 работодатели обявиха свободни позиции на трудова борса в областта на туризма в Добрич. Бизнесът очаква силен сезон, предаде БТА. Ваканционни селища и голфкомплекси по цялото Северно Черноморие търсят администратори, готвачи, майстори на пици, спасители, работници на плажа и масажисти. "Има глад за персонал, липсват готвачи с квалификация, а много млади хора предпочетоха да заминат за чужбина", коментира Кремена Минчева, мениджър "Човешки ресурси" в "Албена" АД. В черноморския комплекс през лятото ще работят около 3000 души. Прогнозата е за силен сезон с ръст при руските и германските туристи, каза Минчева. По думите й в курорта заплатите тази година ще бъдат по-високи с 50-100 лева, като редовите готвачи започват с 600-800 лева месечно възнаграждение. Готвачи на топла, студена кухня и барбекю, камериерки, масажисти и маникюристи се търсят дори в крайморските села Кранево, Топола и Божурец. В големите черноморски комплекси "Свети Константин и Елена", "Бялата лагуна", "Слънчев бряг", "Свети влас" и "Златни пясъци", се предлага работа по почти всички позиции. Бюрото по труда в Добрич обучава за новия сезон 320 безработни за администратори, готвачи, сервитьори, бармани и други професии, съобщи директорът на ведомството Васил Сивков.

 29 Март 2016, 15:04    0

По високи заплати предлагат хотелиерите по Черноморието

Преди началото на летния сезон - от 10 до 20% по-високи заплати за сезонните кадри обещават хотелиери. Близо 1000 свободни работни места предлагат 45 големи фирми по южното черноморие, информира Нова ТВ. В Бургас днес се провежда най-голямата и първа за годината трудова борса за сезонни работници. Стотици хора, повечето от които без постоянна работа, от ранните часове на деня очакваха започването на трудовата борса с надеждата да намерят своя работодател. Повечето са или без опит или със съвсем малък в туризма. Владеенето на чужд език е едно от условията за започване на работа. Повечето комплекси по морето търсят хора всички позиции в хотела и ресторанта. Почти всички поемат транспортни разходи и хранене на персонала. Заради конкуренцията между хотелите и липсата на обучен персонал, това лято много фирми са увеличили заплащането, което предлагат на квалифицираните кадри. Свободните работни места в туризма са обявени и в Бюрата по труда.

 24 Март 2016, 17:42    1

Визи ще получават тези, които работят на пълен работен ден

Чуждите инвеститори, които кандидатстват за визи за дългосрочно пребиваване в България на основание, че осъществяват търговска дейност у нас, ще трябва не само да открият 10 работни места, но те да са на пълно работно време. Това изискване трябва да бъде изпълнено за всеки съдружник поотделно. Това гласят промени в Закона за чужденците, пуснати за обсъждане на сайта за обществени консултации. Така право на продължително или постоянно пребиваване ще получават само хора, които наистина работят, а не такива, които само използват регистрацията на едно търговско дружество, гласят мотивите. По-строги изисквания се въвеждат и за хората, които кандидатстват за виза за дългосрочно пребиваване в качеството си на представители на чуждестранни фирми. За тях ще се прави предварителна проверка за действителната дейност на дружеството в чужбина, наличието на оборот и произхода на капиталите.

 22 Март 2016, 01:50    0

Липсва персонал за Черноморието

Глад за кадри на прага на очаквания силен туристически сезон по морето. Първите туристи се чакат следващия месец, а много от хотелиерите изпитват трудности с наемането на персонал, информира ПИК. Работодателите по Южното Черноморие търсят всякакви кадри. Заплащането зависи от категорията на хотелите и квалификацията на работниците. Най-високо платени ще са готвачите. В масовия случай заплатите им ще са между 700 и 1000 лева. Барманите, сервитьорите, рецепционистите и спасителите ще се трудят за заплати до 800 лева. Камериерките и пиколата ще получават до 600 лева на месец. Хотелиерите обаче са притеснени, че достатъчно квалифициран персонал няма първо заради сезонната заетост, второ - заради пропуски в образователната система. На 24 март в Бургас ще проведе най-голямата трудова борса за наемането на сезонни работници по Южното Черноморие. Работодатели от големите комплекси ще очакват своите бъдещи служители.

 19 Март 2016, 18:38    1

Набират кандидати за работа в туризма за Германия

Агенцията по заетостта и EURES България в сътрудничество с германската Федерална агенция по труда набира кандидати за работа в туристическия сектор на Германия, съобщиха от Агенция по заетостта. Търсят се специалисти с образование в туризма и опит по следните професии: - Рецепционист - Готвач - Сервитьор - Служител в ресторант за бързо хранене - Камериерка

 17 Март 2016, 18:30    0

Netflix предлага работа за фотографи и 4 000 долара заплата

Американската платформа за легално онлайн излъчване на филми и телевизионни сериали Нетфликс предлага работа мечта. В обява на компанията се набират служители за любители фотографи, които обичат да пътуват по света. Работата е за период от две седмици, а заплатата е 4 000 долара. Задължението на фотографите ще е да посетят местата по света, на които са заснети популярни сериали. Всички разходи на пътуващите ще са за сметка на Нетфликс. От кандидатите се изисква да качат в мрежата Инстаграм 3 от направените от тях снимки досега с хаштаг #grammasters3. Компанията ще направи своя избор сред най-добрите фотографии, пише в. Фигаро, цитиран от Дарик. Крайният срок за качване на снимки е 6 март, като финалистите ще бъдат 25 и ще бъдат определени до 11 март.

 04 Март 2016, 14:46    0

Предлагат 1400 евро на месец за аниматор на Канарите

1400 евро на месец и бонус в края на летния сезон! Сериозните пари ще получат одобрените от Iberostar наши аниматори. Хотелската верига започна да набира кандидати за работа по морските си обекти. За хотелите в Испания, на Канарските и Балеарските острови се търсят танцьори с опит в шоу програми, както и професионални спортни и фитнес инструктори. Владеенето на чужд език е задължително - английски, немски или френски, пише "Стандарт". Заетостта е от май до октомври. За остров Крит се търсят 20 професионалисти, както и детски аниматори. Там заплащането е между 800 и 1100 евро в зависимост от опита. Работната седмица е от 60 часа, като има един почивен ден седмично. Настаняването и храната се осигуряват от работодателите. Те покриват и пътните разходи от и до страната - 400 евро, които се дават в края на договора. Заинтересованите трябва да изпратят мотивационно писмо и автобиография на английски език със снимка в цял ръст в българския офис на европейската мрежа за намиране на работа EURES на адрес E.Vidinska@az.government.bg. Кандидатите трябва да преценят дали предпочитат работа в Испания или на остров Крит. Предварително одобрените кандидати ще бъдат поканени само на едно интервю с представители на работодателя в София през втората седмица на март. Повече информация за предлаганите оферти може да бъде намерена на http://eures.bg.

 04 Март 2016, 12:48    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>