Остров Капри – италианското съкровище

  04 Юни 2018, 20:56     0

Класа и стил по италиански

Капри е любимият италиански остров на знаменитостите. Мястото е известно още като "Островът на любовта" и е популярно със своите класа и стил.

Навсякъде е безупречно чисто, цветно и пъстро и от всяка витрина, кафене или ресторант лъха на премерен лукс и аристократизъм. Наричат го "кварталът на богатите и сбъднатият сън на простосмъртните". Неслучайно династията на Августите избират това магично място за своя резиденция.

Снимка: Thinkstock

Островът е престижно място за почивка още от времето на Римската империя заради неповторимата по своята хубост бреговата линия и прозрачно море, потънали в зеленина и цитрусови дървета, планини и мек климат, лечебен въздух и горещи термални извори, връщащи изгубеното здраве и младост.

В днешно време тук почиват холивудски красавици, индустриални магнати, известни стилисти и дизайнери.

Забележителности на Капри са площад Умберто с часовниковата кула и бивша камбанария, църквата „Санто Стефано” и манастирът „Сан Джакомо”. Финикийската стълба (Scala Fecicia) в древността е съединявала градовете Капри и Анакапри. Стълбата достига 1,7 км и се състои от 921 стъпала, изкачването по нея отнема около 1,5 часа, а слизането – около 40 минути. Издълбана е в скалата около 7-6 век пр. Хр.

На остров Капри се намира и невероятно красивата карстова пещера Blue Grotto. Магическата атмосфера на пещерата се създава от небесносините отблясъци на светлината, проникваща през тесния вход и кобалтовите тонове на слънчевия спектър, филтрирани от водата.

коментари

Добави своя коментар