Остров Скиатос - малкото бижу

  11 Септември 2018, 14:51     0

Скиатос е един от северните гръцки острови Спорадичудните си плажове и зелени гори. 

Той е едно тихо местенце, но същевременно има и заведения за любителите на нощния живот, както и много приятни ресторатни и хотели, пише peika.bg. Той е най-развитият остров от групата от туристическа гледна точка, тъй като на него има над 50 плажа

Скиатос печели посетителите си с вълшебна природа, златни плажове, със стари черкви и манастири. На юг и на запад има чудесни заливи, докато на север и на изток може да видите скали, пещери и плажове.

58391

Типично по гръцки там можете да видите много черкви. Едно от най-жиивописните за заснемане места обаче е старото пристанище с дървените лодки. Поради наличието на много боров дървен материал, в миналото островът се е славел и с корабостроенето. 

58392

Северната част на острова е по-дива и, ако сте от любителите на спокойствието на природата, ви препоръчваме да се насочите натам, тъй като има цели 25 пешеходни маршрута

58394

Южната част, от друга страна, е по-туристическа дестинация и там можете да намерите плажни барове и кафенета. Там има многобройни таверни, ресторанти, квартири и модерни хотели, които са винаги заети. 

коментари

Добави своя коментар