Откриха най-големия въжен парк в България

  11 Май 2018, 17:25     0

Най-големият въжен парк в България отвори врати за посетители. Той се намира във Вършец и разполага с 45 въжени елемента с различна трудност.

Вършец предлага на своите граждани и туристите нова атракция – въжен парк, съобщи кметът Иван Лазаров, цитиран от Kmeta.bg. Лентата за откриването му бе прерязана от областния управител Росен Белчев. На откриването присъства и представителят на община Пирот, Сърбия, Филип Филипович.

В парка са изградени две детски площадки, фитнес-площадка, скейтборд площадка. За да премине посетителят през всичките, са му нужни над 2 часа. Елементите са предназначени за различни възрасти – деца, по-големи и възрастни хора.

Паркът е изграден по проект, финансиран от програмата за трансгранично сътрудничество България –Сърбия. Партньор на Вършец е общината в град Пирот. В нея също е изграден атракцион. Общата стойност на проекта е 600 000 евро.

Въженият парк е поредната атракция, която Вършец предлага на туристите. Преди него в града с европейски средства бяха изградени ледена пързалка, амфитеатър, велоалея. Паркът ще работи без входна такса. 

коментари

Добави своя коментар