Няколко градове и техните американски алтернативи

  01 Юли 2018, 22:09     0

Всички знаем, че планирането на една ваканция е сложна задача понякога – кога да отидете, къде да отседнете, с какъв бюджет разполагате. И ако дестинацията е по-далечна, това се отразява и на крайната цена, която трябва да платите, пише profit.bg.

Ако мечтата ви е да посетите САЩ, но нямате възможност за момента, вижте няколко по-достъпни, но сходни алтернативи.

Харесвате Сан Франциско? Посетете Лисабон

Лисабон и Сан Франциско имат невероятни прилики, когато става въпрос за терен, архитектура и дори инфраструктура. Построени на хълмове, и двата града имат издигнати части с невероятни гледки и могат да се похвалят с вода, която ги обгражда. И двата също така разполагат с кабинкови лифтове и улични коли (street cars), като в Лисабон ги използват повече, като част от основната транзитна система. И накрая, Ponte de 25 Abril - Лисабонският окачен мост - изглежда подобно на моста "Голдън Гейт". И не е изненада - Лисабонският мост всъщност е проектиран от същия архитект. Но приликите не спират оттук – дори вибрацията на градовете е една и съща.

Харесвате Ню Орлеанс - посетете Рио

Колоритен и пълен с енергия? Да. Невероятна храна и коктейли? Да. Място с големи фестивали, нощен живот и празници? Да. И двата града предлагат неповторима атмосфера, богата култура, прекрасна храна и приветливи хора - и винаги има какво да се види или да се прави в тях.

Харесвате Сан Диего? Посетете Папагайо, Коста Рика

Плажната общност на Сан Диего е невероятна - сърф и слънце, а районът на полуостров Папагайо в залива Папагайо е абсолютно подобен С местна, прясна храна и водни спортове, които да опитате (особено сърф), много градове в района са истински плажни находки и носят почти същото усещане. Бонус: районът предлага разкошни курорти, където може се насладите както на бягство от света с дейности на открито, така и на пълен релакс.

Харесвате Ню Йорк? Посетете Мадрид

Ню Йорк е град 24/7. По всяко време на деня можете да купите храна, напитки, да видите нещо необичайно, да се разхождате - каквото си искате. И макар Мадрид със сигурност да не е град 24/7 (сиеста има, все пак), той предлага същото космополитно чувство, с хиляди неща, които може да правите и много, много храна. И двата града са идеални за разходка, за питие след залез и няколко безплатни хапки към тях (благодарим за безплатните тапас!). И двата града са пешеходно достъпни, затова им се насладете пълноценно.

Харесвате Маями? Посетете Хавана

Няма изненади тук, затова побързайте, за да посетите столицата на Куба, преди да бъде превзета от множество туристи. Въпреки някои очевидни различия в двете държави, Маями и Хавана имат изобилие от история, музика, изкуството и шансът да танцувате навсякъде.

коментари

Добави своя коментар