Плажни дестинации (снимки)

  07 Март 2018, 18:56     0

Някъде между спомените от миналото лято и щипещия студ през последните месеци се заражда идеята да се сдобиете с къща в дестинация, където климатът е по-мек. Защо не?

Не е необичайна фантазия, особено когато включим компоненти, като набъбнала сметка за парно, топла вода, ток, пари за купуване на ботуши, палта и т.н. В такива моменти дом край брега на морето изглежда напълно логична придобивка, пише profit.bg.

Знаете ли, че осъществяването на тази цел не е само за супербогати хора?

Напълно възможно е.

Екип от специалисти от realtor.com® направи проучване по темата и състави списък с най-достъпните крайморски градове, що се касае до придобиването на имот.

Разбира се, преди да пристъпите към покупка, трябва да се съобразите с някои неща.

Едно от тях е законодателството във всяка една от страните. То е специфично и изисква да се свържете с лоялен адвокат, който ще защитава вашите интереси и ще ви преведе успешно през целия процес.

За съставянето на класацията експертите от realtor.com® са взели предвид рестриктивните политики на страните по отношение на придобиването на имот от чужденци.

Освен това са отчетени фактори, като равнопоставеност на половете, религиозна толерантност, бързина на интернет връзката, размер на бреговата линия, ниво на самоубийствата в страната, достъпност на цените на имотите, разноски за живот, средна годишна температура и др.

След това са елиминирани всички курортни селища, близо до които няма имоти под 250 000 долара.

Накрая от realtor.com® са получили следната класация:

1. Златни Рат (Хърватия)

Население на страната: 4 189 353
Дължина на бреговата линия: 5 835 км

Хърватия не е първата идея, която ви хрумва, когато се замислите за плажове. Но може би трябва. Чистите сини води на крайбрежния град Златни Рат предлагат първокласни условия за гмуркане и епично плаване.

Това е причината, поради която Condé Nast Traveler нареди Златни Рат сред 10-те най-добри плажа на Европа тази година.

Златни Рат се намира на остров в Адриатическо море, наречен Браш. Населението му е 14 000 души. Той е търсена дестинация за уиндсърфинг и други водни спортове.

За разлика от ред други топ класирани плажове в цял свят, цената на имотите е разумна. Можете да се сдобиете с прекрасна двуетажна къща срещу 165 000 долара на един хвърлей от плажа.

2. Плаж Миртос (Гърция)

Население на страната: 11 159 773
Дължина на бреговата линия: 13 676 км

На остров Кефалония ще откриете плаж Миртос. Слави се като идилично и впечатляващо с красотата си място. Трябва да знаете, че тук не е позволено практикуването на водни спортове.

В същото време ще бъдете окуражени да се носите, полегнали на сърфа, да се печете на слънце и да четете някоя творба на Сократ.

На самия плаж няма да откриете много имоти. Повечето са разположени в близките селища. Например Диварта – пътят от там до морето е осеян с прекрасни морски ресторантчета.

Предимно къщите са в стил бунгало или вила. След икономическата криза цените на имотите в Гърция са приятно ниски.

3. Тулум (Мексико)

Население на страната: 129 163 276
Дължина на бреговата линия: 9 330 км

Тулум се намира на 2 часа южно от магнетичния Канкун. Това е топ дестинация, ако сте почитатели на топлия климат и карибските води.

Популярността му през последните години нараства. Този древен град предлага ниски разходи за живот. Можете да откриете луксозни имоти в нови сгради или пък семейни къщи на цена от 100 000 долара.

InterNations посочи Мексико като топ 3 дестинация в света за чужденци през 2017 г. Мястото е добило широка популярност сред американци, канадци и европейци.

Купуването на имот в Мексико е възможно, но процедурата е трудна. Най-желаните региони са тези близо до крайбрежието или границата със САЩ. Изисква се създаването на тръст в мексиканска банка. Той е валиден за следващите 50 години и може да бъде прехвърлен на наследниците.

4. Порт Диксън (Малайзия)

Население на страната: 31 624 264
Дължина на бреговата линия: 4 675 км

Малайзия е дом на едни от най-вълшебните плажове в цял свят. Част от тях обаче, ще ви продънят джоба. В Порт Диксън нещата стоят иначе. Тук живеят близо 120 000 души. Цените на имотите край брега са достъпни.

Освен това за чужденец не е кой знае колко трудно да купи имот. Основно изискване е последният да не струва повече от 254 000 долара. Ако получите 10-годишна виза, която често се дава на чуждестранни работници в страната, можете да си купите къща за около 127 000 долара.

За разлика от някои международни крайбрежни градове, в Порт Диксън има добри условия за започване на добре платена работа. Тук функционират две нефтени рафинерии, което е добра новина за инженерите.

5. Прая да Рока (Португалия)

Население на страната: 10 329 506
Дължина на бреговата линия: 1 793 км

Покрай южното крайбрежие на Португалия ще откриете прекрасна скална формация, която ще ви изведе до ръба на Атлантическия океан. Сред най-популярните му плажове е Прая да Рока. Тук ви очакват 3000 часа слънце годишно, златни пясъци, уникални условия за водни спортове и голф игрища.

InterNations класира страната сред 5-те най-добри дестинации в цял свят за чужденци през 2017 г. Домове тук имат англичани, германци и холандци, които са излезли в пенсия.

Ще засечете още много американци, които прекарват свободното си време в Hotel Algarve Casino – това е петзвезден хотел с много слот машини, блекджек и рулетки.

Португалия има една от най-либералните политики сред споменатите до момента страни – ако си купите къща на стойност над 500 000 евро, получавате „златна виза“, което ви дава възможност за 5-годишно пребиваване.

6. Слънчев бряг (България)

Население на страната: 7 084 571
Дължина на бреговата линия: 354 км

Слънчев бряг е курорт, разположен на брега на Черно море. Построен е през 50-те години на 20 в. от бившия комунистически режим в страната. Обслужвал е тогавашният елит.

През изминалото десетилетие се превърна в дестинация, която привлича чужденци от цяла Европа и САЩ. Част от тях идват с цел купуване на имот.

„Той привлича предимно хора, които търсят алтернативен начин на живот: фрийлансъри и IT-специалисти, които могат да работят от всяка точка“, казва Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Тя допълва, че в страната има достъп до интернет навсякъде, добро качество на живота и чужденците добре се интегрират в обществото.

Докато Слънчев бряг предлага по-високи цени на имотите, животът в страната ще ви излезе евтин. Само три други европейски страни предлагат по-ниски разходи за живот – Беларус, Сърбия и Румъния. България е приятелски настроена към чуждестранните инвестиции.

През последните години компанията на Стойкова е регистрирала сериозен интерес от страна на американЦИ да закупят имот в Слънчев бряг. В повечето случаи се търсят имоти на цена 20 000 евро за студио или едностаен апартамент.

България разрешава на чужденците да купуват апартаменти, къщи и други недвижими имоти, но не и земята, върху която са построени. Щом купите имота, можеТЕ да го дадете под наем.

7. Плаж Ан Банг (Виетнам)

Население на страната: 95 540 800
Дължина на бреговата линия: 3 444 км (без островите)

Синя вода, мек бял пясък и палмови дървета водят право към плажа – ето това получавате на Ан Банг в Хой Ан, град с население над 120 000 души.

През 2017 г. плажът влезе в класацията на CNN за 100-те най-добри плажове в цял свят. Нареди се на 86 място. Освен прекрасен пясък и условия за практикуване на водни спортове, ресторантите се славят с превъзходна храна.

Ако възнамерявате да купувате къща във Виетнам, можете да се сдобиете с такава, но ще трябва да плащате наем на държавата за земята. След обстойно търсене ще откриете доста имоти на достъпна цена.

8. Плаж Ла Конча (Испания)

Население на страната: 46 354 321
Дължина на бреговата линия: 4 964 км

Преместването в чуждестранен крайморски град често означава да се настаните в отдалечена дестинация. Това не важи в случая с Ла Конча. Намира се в Сан Себастиан и представлява прекрасен и голям курортен град. Населението му наброява 180 000 души.

Цените на имотите варират, но се откриват и такива, които са доста разумни.

Миналата година Travel & Leisure постави Сан Себастиан на второ място в класацията Най-добър крайбрежен град в Европа. Преди него е само Барселона. На свой ред, TripAdvisor го постави на 6-о място в класация, посветена на най-добрите плажове в света.

Плажът Ла Конча е търсено място сред испанците. Освен това привлича много туристи от цял свят. Било е любимо място на кралските особи през 19 в.

9. Плаж Доминикал (Коста Рика)

Население на страната: 4 905 769
Дължина на бреговата линия: 1 290 км

Едно време Доминикал е бил риболовен град. Днес е една от най-привлекателните дестинации на Коста Рика за сърфисти. Вълните са 3 метра високи. Вероятно това е причината, поради която InterNations обяви Доминикал за втората най-добра дестинация в света за чужденци.

Коста Рика е доброжелателно настроена към чужденците. Тук те имат равни права с местните, когато става дума за купуване на имот. Страната е популярна с политиката си да поддържа ниски данъци на недвижимите имоти.

10. Салинас (Еквадор)

Население на страната: 16 624 858
Дължина на бреговата линия: 2 237 км

Покрай еквадорското тихоокеанско крайбрежие ще откриете Салинас – живописен град и курорт, осеян с много сгради.

Населението му наброява около 50 000 души. По време на сезона нараства до 100 000. Това е най-големият крайбрежен курорт на Еквадор. Този размер е съпроводен и с доста шум.

От друга страна, като голям град осигурява всичко необходимо, за да водите пълноценен начин на живот. Дори да гледате мачове на местния футболен отбор.

Салинас е страхотно място за плувци. Търсачите на тръпка често се отправят към Пунта Карнеро, на юг от града. Този плаж с дължина 1.6 мили привлича сърфисти от цял свят. Вълните са страхотни.

Когато пристигнете тук, първоначално ще бъдете в шок. С положителен знак. Един курс с такси ще ви струва между 2 и 3 долара. За по-дълги дестинации – от 3 до 5 долара. В този дух на мисли, и цените на имотите са атрактивни.

коментари

Добави своя коментар