Почивка на остров Кипър

Маршрут:
София - Ларнака - София 
Дати на отпътуване:
03.09.2017 г. 
Транспорт: Самолет

ОТСТЪПКА ОТ 5% ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 31.07.2017 

Кипър - от златните плажове, с техните зрелищни спортове, през цитрусовите дръвчета, боровете и планината Трудос, до веселите квартали - Кипър е едно цветущо приключение. Морски бани и галещо слънце. Лесно е да разберем как гръцката богиня на любовта се е родила от вълните на кипърските плажове. Митологията, традициите и начина на живот са като гръцките, но допълнени от доматите и овчето сирене. Кипърските обичаи предлагат вкусния ястия. Насладете се на живият микс от източно и западно и се отдайте на страстта на острова. 

Полетно разписание: 
дата полет летище излита каца
03.09.2017 FB 855 София – Ларнака 09:00 11:05
06.09.2017 FB 856 Ларнака – София 09:15 11:30


ПЪРВИ ДЕН /София - Ларнака 
Полет с Bulgaria Air София - Ларнака. Кацане в Ларнака. Посрещане от представител на компанията - партньор в Кипър. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН - ТРЕТИ ДЕН/ Ларнака/Пафос 
Закуска. Свободни дни за почивка и допълнителни екскурзии. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Ларнака – София 
Закуска и освобождаване на хотела на обяд. Свободно време,трансфер до летището за полет до София. 

ОТСТЪПКА ОТ 5% ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 31.07.2017 

Цените са в лева, на човек, настанен в двойна стая и включват: 

 • Самолетем билет София-Ларнака- София с България Еър с влючени летишни такси
 • Регистриран багаж
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 3 нощувки със закуски или закуска и вечеря в хотел по избор
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро


Цената Не включва : 

 • допълнителни екскурзии
 • разходи от личен характер


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: 

Тродос (Гранд Тур) 

 • Цена от Лимасол: 119 лв. Възрастни / 76 лв деца
 • Цена от Пафос: 54 лв възрастни / 33 лв деца


Първа спирка ще бъде село Омодос смятано за едно от най-красивите села в Кипър известно със своето вино и традиция. Ще се разходим по калдъръмените улици стигащи до центъра на селото, което е обгръдено с кафенета и магазини предлагащи Вино и Сувенири собствено производство. След това ще посетим Манастира на Светия Кръст където се помещава част от въжето с което са били вързани ръцете на Исус Христос за Кръста. След това ще имате свободно време за кафе на площада . След това ще се отправим на север през гората Тодорос преминавайки през Малки планински селца( фото пауза пред зашеметяващият пейзаж) за да достигнем до манастира Кукус, който е посветен на Дева Мария в който се помещава една от трите икони на Свети Лука Един от най- скъпите манастири в Кипър, в който се помещават още много ценни съкровища и религиозни реликви. Свободно време за обяд наслаждавайки се на грандиозната гледка. След това ще продължим нашата разходка през планината „ Пафос“ стигайки нашата последна спирка 12 Вековният Манастирът „Chrysoroyiatissa“ 

Автентичен Кипър (само от Пафос) 

 • Цена от Пафос: 76 лв възрастни/ 37 лв дете


Ще започнем нашата обиколка като се отбием в Грънчарска Работилница в село Героскипу където ще видим как грънчарите продължават древният занаят. Следващата ни спирка е Площада където ще видим Уникалната 5 Куполна Църква Светии Параскеви , построена през 9 век на мястото на Античният храм на Афодита. Ще имаме възможноста да видим как се прави локум и да разгледаме площада с магазинчета предлагащи местно производство.От там ще се тлравим към малкото село Летимву където ще посетим Къщата на София където можете да разгледате стаи с оригинални мебели и интериор, както и традиционни кипърски костюми. Ще научите как тя е пекла Селски хляб в глинена фурна и други местни деликатеси , като сиренето „ Халуми“. След това ще имате специална закуска приготвена от София- селски хляб и кафе или чай (включена в цената). Ще продължим към село Криту Мароту ,където ще видим традиционна преса за маслини и ще открием как се произвежда зехтина днес, като ще имате и възможноста да го опитате след това. Последната ни спирка ще бъде живописно село Катикас разположено на Полуостров Акамас за да посетим една от най-голямата семейна Винарна в Кипър. Където гроздето се отглежда предимно в собствени лозя и произвеждат едни от най-добрите местни вина -ще имате възможноста да дегостирате. Обратно към Пафос ще спрете за фото пауза на на Кораловият залив пред морските пещери. 
Цената включва- Кипърска закуска, дегустация на вино и сирене. 

Полудневна в Пафос (само от Пафос) 

 • Цена от Пафос: 37 лв възрастни/ 22 лв. дете


Обиколка с Екскурзовод на основните туристически забележителности и история на Пафос . Пристанището на Пафос, Средновековната крепост, Агия Соломони и гробниците на царете. Посещение на старият град на Пафос, кметсвото, училишата и Археологическият музей. Отправяйки се на север ще спрем в село Тава за да посетим църквата Агия Катерина , свободно време за кафе на площада. След това ще се отправите към 12 Вековният Манастир Свети Неофитос На връщане към Пафос ще посети местна винарна където ще можем да проследим процеса на производство на вино и да дегустираме различни вина. 

Лимасол 

 • Цена от Пафос: 65 лв възрастени/ 33 лв. деца

Първата спирка ще бъде античният гръцки град-царство Курио който датира от 10-ти век преди новата ера и процъфтява между 8-и и 5-ти век преди новата ера. Ще разгледате разкопките и великолепният амфитеатър със зашеметяваща гледка към залива Епископи (входни такси включени в цената) След това ще продължим към село Колоси за да посетим средновековен замък- бивша крепост на кръстоносци. След това ще се отправите към старото пристанище на Лимасол и ще се разходите по тесните улички обсипани с кафета и сергии с деликатеси и сувенири. Свободно време за обяд и разглеждане на Лимасол. На връщане към Пафос ще спрете за за Снимки на зашеметяващата Скала на Афродита, където според легендата богинята на Любовта и Красотата е родена от вълните. 
Цената включва входни такси 

Условия за записване: 

 • Капаро в размер на 50% от пълната стойност на пътуването (включително летищни такси и други задължителни доплащания по конкретната оферта), упомената като крайна сума в договора при записванe. Сумата е невъзвръщаема, независимо от датата на анулиране.
 • Пълно плащане е дължимо не по-късно от 20 работни дни преди датата на заминаване.


Допълнителна информация: 

 • Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата и допълнителните екскурзии.
 • Гарант на "Дрийм Холидейс" по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица 16 100 13150000581754 на ЗАД “Армеец” от дата 22.12.2016
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД "Армеец" АД до 5 дни след сключване на договор
 •  
 •  


Допълнителни услуги

Название Включена Избираема Цена
Самолетем билет София-Ларнака- София с България Еър с влючени летишни такси ДА    
Регистриран багаж ДА    
Трансфер летище - хотел - летище ДА    
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро ДА    
допълнителни екскурзии   ДА  
разходи от личен характер   ДА  
Тродос (Гранд Тур) - от Лимасол за възрастни   ДА 119 лв.
Тродос (Гранд Тур) - от Лимасол за деца   ДА 76 лв.
Тродос (Гранд Тур) - от Пафос за възрастни   ДА 54 лв.
Тродос (Гранд Тур) - от Пафос за деца   ДА 33 лв.
Автентичен Кипър (само от Пафос) - за възрастни   ДА 76 лв.
Автентичен Кипър (само от Пафос) - за деца   ДА 37 лв.
Полудневна в Пафос (само от Пафос) - за възрастни   ДА 37 лв.
Полудневна в Пафос (само от Пафос) - за деца   ДА 22 лв.
Лимасол от Пафос - за възрастни   ДА 65 лв.
Лимасол от Пафос - за възрастни   ДА 33 лв.

ОТСТЪПКА ОТ 5% ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 31.07.2017 

 

Контакти

 
Вашата оценка 3.2 от 5 гласа
Дрийм Холидейс - Централен Офис 
гр. София 1000 
ул. “Калоян” № 6 
хотел Рила, офис 213 
телефони: +359 (0) 700 20 218 
мобилни телефони: + 359 876 663 364/365 - туристически услуги; 
+359 886 437 784 - самолетни билети 
e-mail: info@dreamholidays.bg 

Дрийм Холидейс - Офис Варна 
гр. Варна 9000 
ул. "Иван Вазов" 41 
телефони: +359 882 498 928 
+359 883 215 218 
e-mail: varna@dreamholidays.bg 

Работно време: 
Понеделник - Петък: 09:00ч. - 19:00ч. 
Събота: 10:00ч. - 17:00ч. 
Неделя: почивен ден 

БАНКОВИ ДЕТАЙЛИ: 

Postbank 
IBAN (BGN): BG56BPBI79401069213201 
IBAN (EUR): BG38BPBI79401469213201 
BIC: BPBIBGSF