Поетапно закриват спасителните постове в Слънчев бряг

  07 Септември 2017, 12:23     0

Спасители и медицински екип ще дежурят на южния плаж в Слънчев бряг до края на септември съгласно Наредбата за водно-спасителната дейност.  До края на туристическия сезон поетапно на ивицата ще бъдат закривани постове, но тя ще остане охраняема до пълното му приключване.  

Броят на спасителите е редуциран, тъй като са намалели и плажуващите.  До 14 септември за сигурността на летовниците ще се грижат 12 спасители, а не както досега 18. До края на сезона концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно броя на спасителите и медицинските лица в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата. От 15 септември на южния плаж ще останат 3 спасителни поста с по двама спасители.

„Така, както се очертава морето ще е подходящо за почивка, плуване и водни спортове и през септември. Ние сме длъжни да гарантираме сигурността на туристите в морето. Без промяна  остава работното време на дежурните спасители – от 8.00 до 18.00 часа . Въпросът е почиващите да спазват правилата за безопасно поведение, които са посочени на информационните табели и флаговата сигнализация, за да бъде животът им извън опасност”, заяви управителят на плажа Кирил Спасов.

През активния летен сезон на ивицата не бе допуснат нито един фатален инцидент.  И това лято плажът нямаше нито една забележка относно стопанисването и поддръжката.  На ивицата се поддържа безупречна хигиена, почистването се извършва всеки ден както ръчно, така и машинно.

До 30 септември ще бъдат запазени наблюдателните вишки и плаващите обозначителни знаци./nabrega.bg

коментари

Добави своя коментар