Полската авиокомпания LOT търси пилоти

  26 Юни 2018, 15:06     0

Полската авиокомпания LOT обяви свободни места за втори пилоти на 787 Dreamliner, командири на Boeing 737, Embraer 170/190, DHC8 със срок на кандидатстване 30 юни 2018, съобщава avioforum.com.

Обявите от 21 юни са публикувани в сайта на авиокомпанията от Полша.

Компанията е обявила и други свободни позиции в администрацията и търговския отдел, общо над 25.

За пилоти с лиценз и необходимите часове полети, компанията предлага да финансира обучение Type Rating.

Кандидатите за капитанските позиции трябва да имат 3000 часа, ниво на английски ICAO 5 и правото да работят в ЕС, като не се изисква полски език.

“Оперативната база за новите пилоти ще бъде или Варшава, или Будапеща. Предложението ни е за кандидати от Централна и Източна Европа – Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, България, Хърватия, Сърбия, Литва, Латвия и Естония”, каза директорът комуникации на LOT Адриан Кубицки, цитиран от aviator.aero.

LOT лети от Европа до двата бряга на САЩ, Азия и Близкия изток.

В края на 2017 LOT обяви, че иска да превози 10 милиона пътници през тази година.

На 14 юни авиокомпанията обяви нов маршрут от Варшава Шопен до Лондон Сити еърпорт, който ще обслужва с Embraer 190. Над 1 милион поляци работят във Великобритания.

В класацията за най-добра авиокомпания за 2017 на Skytrax LOT е на 79-о място. За сравнение сред първите 12 има само две европейски авиокомпании – Lufthansa и Turkish Airlines, съответно на 7-о и 12-о място/

 

Снимка: LOT.

коментари

Добави своя коментар