Новини

Португалия обра европейските туристически оскари

   
Португалия обра европейските туристически оскари

Португалия обра тази година европейските туристически оскари. Носителите на наградите World Travel Awards бяха обявени преди ден на португалския остров Мадейра, който беше отличен и като най-добрата европейска островна дестинация, пише "Дневник".

Световните отличия ще бъдат обявени в края на годината. Обект от България тази година попадна сред наградените в една от над 120 категории. За най-добър нов хотел в Европа е посочен софийският "Интерконтинентал", който е и най-добрият хотел в България, според онлайн гласуването на професионалната общност.

Български обекти са били номинирани в още няколко категории без да постигнат пробив. Страната се е кандидатирала за най-добра развиваща се дестинация в Европа, но в тази категория победител е Грузия. Тъй нареченият замък "Влюбен във вятъра" в бургаското село Равадиново не е успял да преодолее конкуренцията в категорията "Най-добра туристическа атракция". Победител е Музеят на ирландската емиграция EPIC в Дъблин. Варненският хотел - галерия Графит се е състезавал за хотел с най-добър дизайн, а хотел "Ястребец" в Боровец - в категорията уелнес.

Португалия е обявена да най-добрата туристическа дестинация в конкуренцията на Австрия, Англия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Швеция, Швейцария и Турция. Столицата Лисабон пък стана най-доброто място за уикенд - почивка на континента, предпочетено пред Париж, Амстердам, Венеция, Берлин и други.

В същата държава се намира и най-интересната приключенска атракция - включеният през 2012 г. в листата на ЮНЕСКО геопарк Арука. Алгарве пък е най-добрата плажна дестинация.

Затова не е изненадващо и че Португалският туристически борд получава първата награда в своята категория в конкуренцията на италианския, австрийския, английския, турския, гръцкия, германския. Впрочем тази награда Португалския туристически борд печели за шеста година поред.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати