Посетете тези 7 града в Италия

  16 Май 2018, 08:36     0

Никога няма да откажем пътуване до Рим или Флоренция. Но при положение че има цяла страна, която предлага зашеметяващи гледки (без Чинкуе Терре и Позитано), защо не отидем там?

Вижте няколко града в Италия, които може и да не сте чували, но които си заслужават пътуването, пише profit.bg.

1. Кефалу

Регион: Сицилия

Търсите плажната ваканция – мечта? Планирайте я в този живописен пристанищен град в Сицилия. Градът изобилства с култура и история и е дом на някои от най-спокойните плажове на острова.

2. Изола Сан Джулио и Орта Сан Джулио

Регион: Пиемонт

Малкият, магически остров на Лагу д'Орта е на около четвърт миля (или 20 минути ферибот) от езерото Орта Сан Джулио. И двете са толкова малки, че са предимно пешеходци, което превръща посещението тук в романтично пътешествие.

За разлика от езерото Комо, чуждите туристи не познават това място, което го прави още по-желано.

3. Бурано

Регион: Венеция

Не, това не е Disney World. Това е островно градче на около 40 минути от Венеция, разположено на същата лагуна.

То е световно известно със своите дантели, има дори Музей на дантелата. Наблизо е и Мурано, който се слави със своето стъклопроизводство.

4. Алберобело

Регион: Пулия

Може да ви прилича на град на хобити, но всъщност е селце, което се отличава със своите 1500 традиционни къщи с форма на кули, изработени от варовик.

Така че, да, не е изненада, че Алберобело се счита за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

5. Кастелмецано и Пиетрапертоза

Регион: Потенца

Най-добрият начин да стигнете от едното до другото градче е с лифт. Volo dell'Angelo е една от най-дългите и най-високи лифт линии в света.

Алпинистите и туристите със сигурност са привлечени не само от това пътуване, но и от живописните доломити.

6. Бергамо

Регион: Ломбардия

Северният град е разположен точно между възвишените Алпи и долината на река По, което му дава красива 360-градусова панорама. Градът по същество се състои от две части: Città Alta (Горния град), който е построен в скали и е заобиколен от венецианските стени от 16-и век, и модерния център Città Bassa.

Трябва да отделите време да проучите и двата района, както и да направите екскурзията до най-високите водопади в Италия.

7. Лука

Регион: Тоскана

Възрожденският град от времето на Ренесанса е само на час път от Флоренция с влак, което го прави идеален за еднодневна екскурзия. Но с богатата си история, живописна обстановка и вкусна тосканска храна, Лука си заслужава по-дълъг престой.

 

 

коментари

Добави своя коментар