Празник на плодородието

  29 Август 2017, 15:52     0

Празникът на плодородието за поредна година ще се проведе в Кюстендил. Тази година той е насрочен за 30-ти септември.

Организатори на празника са община Кюстендил и Институт по земеделие - Кюстендил. Началото на празника ще бъде поставено в 11:00 часа на площад Велбъжд. Там ще са изложени художествено аранжирани маси, ще бъде представено и изложение на занаятчии и земеделски производители, както и Артателиета и работилници за деца. В 12:00 часа ще се състои официалното откриване на Празника на плодородието.

Както всяка година до момента, и тази ще се проведе конкурс за най-красиво аранжиран щанд и най-едра ябълка. Планувана е изложба и демонстрации на здравословни храни. Празничната програма стартира в 14:00 часа.

Празник на плодородието, Кюстендил
 

От 17:00 часа пък ще протече обявяване на резултатите от конкурса за най-голяма ябълка, Хепънинг – музика, танци и игри с награди. Финалът започва в 19:00 часа. Ще се проведе заключителен концерт, Конкурс за най-тематичен костюм и томбола с награди.

Празникът на плодородието се отбелязва от 2008-ма година насам в Кюстендил. В него занаятчии от цялата страна и местни майстори представят произведенията си, а изпълнители веселят домакините и гостите на града./pochivka.com

коментари

Добави своя коментар