Превърнаха стара леярна в Париж в шедьовър на изкуството

  13 Февруари 2018, 13:01     0
Снимка: peika.bg

Бивша леярна в Париж се превръща в гигантско колоритно платно! Тя вече ще помещава нов център за изкуство - "Ателие на Просвещението " (Atelier Des Lumiéres). Благодарение на най-модерните технологии, цялата сграда ще се превърне в платно с площ над 3000 квадратни метра, пише peika.bg.

Откриването ще е на 13 април в 11-ти район на Париж, между гарите "Бастилия" и "Нация. Използвайки 140 видеопроектора и специализирана озвучителна система, центърът ще създаде вълнуващи мултимедийни преживявания за посетителите. Ще бъдат показани цифровизирани изображения на шедьоври, някои от които се движат с музика по пода, тавана и стените на сградата

Организацията, която стои зад този проект, е Културспейс. От там споделят, че желанието им е да предложат различен и иновативен начин за разбиране на изкуството. Новите технологии премахват трудностите при монтажа на големи произведения на изкуството в галерии и други арт пространства. 

54150


Новият проект включва три постоянни изложби в две отделни зони, наречени "Залата" (La Halle) и "Студиото" (Le Studio). За откриването ще бъде подготвена специална програма за произведенията на австрийския художник Густав Климт и неговия бивш студент Егон Шиле. Тя ще продължи около 30 минути и ще се проведе в "Залата" . В "Студиото" посетителите ще бъдат посрещнати от редица съвременни творби на опитни и по-млади художници.

Леярната, в която ще се помещава изложението, е построена през 19-и век. Тя все още пази много от оригиналните си елементи в архитектурата като: комини, сушилни кули и резервоари за вода. Всички те служат като фон на жизнерадостните прожекции на изкуството.

54152

коментари

Добави своя коментар