Рио де Жанейро очаква за карнавала 1,5 милиона туристи

  13 Януари 2018, 13:11     0

Около 1,5 млн. туристи от цял свят се очакват за карнавала в Рио де Жанейро, с 400 хил. повече от миналата година, съобщава AFP.

Агенцията цитира прогнозите на кмета на града Марсело Кривела. По неговите думи градската управа е положила големи усилия за провеждането на карнавала, който се надява да премине мирно и без насилие.

Очаква се постъпленията от туристи да стимулират икономиката на града и тази година да достигнат 900 млн. евро. Кметството предвижда, че ще бъдат заети 90% от хотелските легла по време на празненствата. 

Година и половина, след като Рио де Жанейро стана домакин на Олимпийските игри, градът е обхванат от безпрецедентна криминална вълна, подклаждана и от острата финансова криза.

Бивш евангелистки пастор - Марсело Кривела, беше заклеймен като "сух морализатор", след като намали наполовина  отпусканите средства от градската управа за школите по самба, които ще дефилират на карнавала.

Миналата година, едва един месец след избирането му за кмет на Рио, той не присъства на нито едно карнавално шествие. Кривела отсъства дори по време на традиционното връчване на ключа на града на крал Момо.

Тази година церемонията, която отбелязва началото на карнавалните празненства, е предвидена за 9 февруари.

/investor.bg

коментари

Добави своя коментар