Румънски туристи окупират Варна за Великден

  09 Март 2018, 11:40     0


Масово посещение от румънски туристи се очаква за Великден във Варна и курортите край града. Това сочат прогнозите и предварителните записвания точно месец преди най-светлия християнски празник. 99 % от гостите с резервации са именно представители на северната ни съседка.

Румънците обикновено посещават едни и същи хотели и остават за 3-4 нощувки. Резервациите им са направени още през септември и октомври миналата година. Българите обаче са малко.
Много са малко, защото български и румънски туроператори вземат целия хотел, предплащат го. Цените варират от 50-60 евро на нощувка. Вариантите са ол инклузив. Това са лоялни туристи, които всяка година по това време са в нашите комплекси. 
Някои хотели край Варна ще отворят специално, за да посрещнат туристите за Великден.
Някъде около десетина хотела на "Златни пясъци" ще отворят.
Проблем с кадрите в туризма ще има и тази година.
Той ще продължава да стои още дълги години, защото разликата между заплащането в нашите курорти с тези в конкурентите е доста голяма и на тази основа наши кадри заминават за чужди курорти, ние пък привличаме кадри от съседни страни.
Професор Маринов е на мнение, че трябва да се мисли и работи за удължаване на сезона. Краткият сезон отблъсква кадрите от дестинация България.

/bnt.bg

коментари

Добави своя коментар