Събития

Благотворителна инициатива за Световният ден на туризма - 27 септември

Световният ден на туризма - 27 септември, ще бъде отбелязан със засаждане на дръвчета по инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. В събитието, което ще се проведе от 11.00 часа в Южен парк - 2 (зад Националния музей „Земята и хората“) в София, ще участват и представители на дипломатическия корпус в България.

 26 Септември 2017, 08:24    0

НИМ обявява вход свободен на 30 септември

На 30 септември Националният исторически музей (НИМ) обявява Ден на отворените врати по повод Европейските дни на наследството с вход свободен. Музеят се включва в общоевропейската инициатива, за да сподели своята загриженост за опазването и популяризирането на националното наследство, като част от общото европейско наследство. „Верен на духа на празника, музеят ще отвори за широката публика някои по-рядко показвани зали и ще покаже част от своите фондове“, съобщават от културното учреждение.

 26 Септември 2017, 08:09    0

Танцуващата сграда в Прага

Нестандартното архитектурно творение е наречено така, заради линията си, която наистина наподобява танцуваща двойка. Интересното е, че нейното построяване всъщност предизвиква доста спорове, относно това дали се вписва подходящо в общия пейзаж на чешката столица. Тя е прочута по цял свят с красивата си барокова, готическа и ар нуво архитектура. „Танцуващата къща“, от своя страна, стои доста по-модернистично на фона на заобикалящите я сгради, но определено привлича погледите и е популярна атракция сред туристите.

 24 Септември 2017, 20:02    0

Дегустация на български вина и деликатеси в Братислава

Дни на България се провеждат в Братислава, Словакия в рамките на националния празник на независимостта, съобщиха от общинското дружество "Пазари ЮГ" ЕАД. Събитието е под патронажа на българския посланик в Словакия Йорданка Чобанова. Съорганизатори са Столична община и "Пазари Юг" ЕАД.

 22 Септември 2017, 16:53    0

Фестивал на сливата

Ако искате да опитате домашна ракия от сливи и подходящите мезета към нея, както и да се насладите на плеяда от български музикални звезди от различни поколения и стилове, не пропускайте Фестивалът на сливата, който се провежда от 22-ри до 24-ти септември паралелно в Троян и село Орешак. Всеки ден в планинския град можете да се запознаете с традиционни занаяти на Улицата на занаятите и да участвате в арт-ателиета за направа на керамика, дърворезба, работа с природни материали, декорация на тъкани и рисуване.

 22 Септември 2017, 16:32    0

Фермерски базар в Добрич

Фермерски базар очаква днес жителите и гостите на Добрич до кулата в Архитектурно-етнографски музей на открито Старият Добрич. От 10.00 до 15.00 часа местни производители, както и такива от близките райони, ще предлагат свои отбрани и екологично чисти продукти.

 21 Септември 2017, 11:17    0

Вино и рок в града под тепетата

Вино и рок ще завладеят Пловдив между 22-ри и 24-ти септември. Тогава в града под тепетата ще се проведат два фестивала част от едно цяло – Sounds of Ages и Wines of Ages. И докато музикалният такъв вече е познат, посветената на виното част е нова и ще се проведе за първи път през тази година. Публиката ще може да се наслади на три рок концерта от световна величина.

 20 Септември 2017, 19:58    0

Боровец закрива сезона с колоездене

С планинско колоездене ще бъде закрит летният туристически сезон в курорта Боровец. На 24 септември ще се проведе международното маунтинбайк състезание – Borovets Open Cup 2017. Надпреварата е част от календара на Международния колоездачен съюз, а организаторите от „Бороспорт“ и Боровец байк парк очакват близо 120 участници. Децата ще карат на 23 септември, а на следващия ден е най-зрелищната дисциплина – спускането.

 19 Септември 2017, 14:10    0

Топ звезди от световния моден бизнес идват в България за Sofia Fashion Week

Най-големият моден форум на България – Sofia Fashion Week (SFW), започва след броени дни в столицата и обещава да се превърне в изключително и фамозно събитие, стана ясно на официалната пресконференция на VICTORIA Group - най-големият туристически холдинг и лицензиант на Sofia Fashion Week, който e и официален организатор на модното събитие. За пети пореден път SFW ще събере на едно място съвременни и големи имена от света на модата - дизайнери, модели, коафьори, гримьори, модни фотографи и почитатели на висшата мода, а публиката ще има несравнимото удоволствие да бъде сред представители на родния и световен елита в модния бизнес в продължение на три дни - от 26 до 29 септември.

 19 Септември 2017, 11:13    0

Отбелязват празника на „Акве калиде“

В дните от 22 до 24 септември туристически комплекс „Акве калиде“ за поредна година ще отбележи своя празник с много и различни събития. Посетителите ще се пренесат в миналото и ще станат активни участници в български средновековен лагер. Сдружение „Чигот“* ще пресъздаде бита на хората, живели по тези земи през Второто българско царство (XII – XIV век).

 18 Септември 2017, 16:15    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>