Събития

БанскоФилмФест предлага да се запознаете с 10 звезди на екстремните спортове

Ако си мечтаете да почерпите от опита на 10 от най-добрите алпинисти, пътешественици, мореплаватели, катерачи, бегачи и въобще звезди на екстремните спортове, посетете Банско до 26-ти ноември. До тогава в планинския курорт за 17-ти път ще се проведе БанскоФилмФест – филмов фестивал за екстремни спортове, планини и приключения. Посетителите ще могат да се запознаят със Сара Отън от Великобритания. Тя е първата жена, направила околосветска обиколка само със силите на своите мускули чрез гребане, колоездене, бягане и ходене.

 23 Ноември 2017, 11:20    0

Събитията този уикенд (24-26 ноември)

Ето я новата порция от най-атрактвни мероприятия за петък, събота и неделя

 22 Ноември 2017, 19:05    0

Фестивалът на оперното и балетното изкуство в Стара Загора

Със световна премиера ще започне Фестивалът на оперното и балетното изкуство в Стара Загора. Операта „Сиси-душата на императрицата“ е посветена на императрица Елизабет Баварска, чиято съдба напомня тази на покойната принцеса Даяна. Неромантичната опера е на съременния австрийски композитор Ролан

 21 Ноември 2017, 13:36    0

Графа и любимката на публиката Тони Димитрова ще пеят на големия никулденски концерт в Бургас

И тази година бургазлии ще отбележат Никулден и празника на града с много събития и голям концерт. В него ще се включи един от най-популярните съвременни български поп изпълнители Владимир Ампов – Графа, който ще поздрави бургазлии за празника на града. От сцената на площад „Тройката“ той ще изпълни най-известните си песни като подарък за всички, които празнуват на площада. В концерта участие ще вземе и една от най-обичаните от бургазлии певици

 21 Ноември 2017, 10:44    0

100 кила ракия подаряват на Балкански фестивал

От 1 до 3 декември 2017 г. ще се проведе петото издание на Балканския фестивал на ракията и спиртните напитки. Той ще бъде в Централния дом на архитекта в София, на ул. „Кракра“ 11. Тази година един от посетителите може да спечели 100 кила ракия. На фестивала ви очакват над 250 марки ракии и високоалкохолни напитки от български производители, както и традиционни спиртни напитки от Турция, Гърция, Македония, Сърбия и други балкански държави.

 21 Ноември 2017, 07:53    0

Китай ще извърши „pеволюция на тоалетните“

В края на миналата година китайското правителство обяви инвестиции от 290 млрд. щатски долари в стремително растящия туристически сектор в страната. От 2015 г. досега Китай е инвестирал над 1 млрд. юана за строеж и ремонт на обществени тоалетни, посочва Синхуа.

 20 Ноември 2017, 16:04    0

Какви забележителности има във Велинград?

Велинград е красиво градче в Родопите, което е изключително подходящо за наближаващото все по-студено време, пише peika.bg. Там можете да се отдадете на разходки сред природата, дегустация на местни специалитети и почивка в минералните басейни. Ако сте планирали своята почивка във Велинград, ви даваме няколко идеи – какво можете да видите и правите в района. Конна база „Сивек“

 17 Ноември 2017, 17:26    0

Разкрасяват Варна с 50 000 метра светещи гирлянди

С 50 000 метра светещи гирлянди за Коледа ще бъде разкрасена морската столица – Варна. В града започна поетапното поставяне на украсата, която е една от най-атрактивните в страната и често туристите през зимния сезон се снимат край нея.

 17 Ноември 2017, 15:37    0

Победата на Цар Самуил и битката при Траянови врата

На по-малко от час пък от София се извисява една от крепостите, която пази един от най-славните моменти в българската история – победата на цар Самуил над византийския император Василий II. Траянови врата край Костенец днес се издига на близо 5 метра над скалата върху която е построена през 3-ти век. По-голяма част от твърдината е останала от древността, но крепостта е и реставрирана и достроена. Височината на крепостните стени в миналото била около 10 метра, а трите кули – две при входа и една от южната страна били с още 2-3 метра по-високи. Стените били и над 2 метра дебели.

 16 Ноември 2017, 12:23    0

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева взе участие в представяне на римските мозайки от Епископската базилика на Филипопол в ЮНЕСКО

Представянето на римските мозайки от Епископската базилика на Филипопол е прекрасен повод да се говори не само за богатото културно наследство на неговия наследник Пловдив - най-стария жив град в Европа. Те свидетелстват и за предимствата на България като земя на безценни исторически паметници, които привличат милиони чуждестранни туристи – повече от собственото й население. Това заяви зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева на церемония в централата на ЮНЕСКО в Париж. На събитието бе представена кандидатурата на археологическия обект за вписване в индикативната листа на световната организация за паметниците на световното културно наследство, съобщиха от Министерството на туризма.

 15 Ноември 2017, 21:16    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>