Събития

Представиха дестинация България на Берлинския икономически форум

Като представител на държавата, председателстваща Съвета на ЕС, искам да подчертая, че живеем във време на предизвикателства за Европа и целия свят, които обаче могат да се превърнат в големи възможности. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред престижния Берлински икономически форум, организиран

 09 Март 2018, 11:11    0

Националният форум „За туризма” започва на 16 март

За четвърта поредна година изложението и бизнес форума „За туризма 2018” ще посрещне представители на бранша от региона и страната на 16 и 17 март в Експозиционен център Флора.

 08 Март 2018, 15:03    0

Пафти и колани показват в Котел

Как са се разкрасявали българките през Възраждането и какви накити са носили на празници, можете да разберете, ако посетите изложбата в етнографския музей „Кьорпеевата къща“ в Котел. Тя ще отвори за посетители на 8-ми март, международният празник на жената, от 16 часа. Сред експонатите са оригинални пафти, пръстени, обеци, колани, гривни и гръдни накити – куна.

 07 Март 2018, 19:54    0

София събира на изложение и конференция най-добрите стартъпи в региона

Текат последните 10 дни, в които създателите на стартъпи и иновации могат да заявят участие в Sofia Startup Expo 2018 (SSE). Първото в България изложение и конференция за стартиращи иновативни фирми ще отвори врати на 13 – 14 март в Иновационен форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк. Столицата ни ще събере под един покрив цялата стартъп екосистема от създателите на технологиите, през иновационните мениджъри до инвеститорите, за да изградят партньорства. И това не е никак случайно, тъй като София попада сред 10-те най-добри градове за предприемачество и стартиране на бизнес в света през последните няколко години.

 01 Март 2018, 15:02    0

Скиори и сноубордисти ще се спускат с народни носии на 3-ти март в Пампорово

За втора поредна година в Пампорово ще отбележат българският национален празник 3-ти март със спускане по пистите в курорта. Всички, които се включат в инициативата трябва да са облечени в традиционни народни носии и да развяват българския национален флаг. Скиори и сноубордисти за първи път се спуснаха от връх Снежанка, облечени по този начин през миналата година.

 28 Февруари 2018, 12:10    0

Откриха фестивала на кубинските пури в Хавана

Международният фестивал на кубинските пури се провежда в столицата Хавана от вчера. Това е 20-то издане на феста, който събира десетки марки, ръчно правени пури от целия свят.

 28 Февруари 2018, 12:03    0

Бойци и Съзидатели в надпревара за участие в Sofia Startup Expo 2018

Подготовката за първото в България изложение за стартиращи компании и нови предприемачи Sofia Startup Expo 2018 (SSE) напредва с бързи темпове. Събитието ще събере под един покрив цялата стартъп екосистема, необходима за започване и поддържане на стартиращ иновативен бизнес. На 13 – 14 март 2018 г. в зала "Джон Атанасов" в "София Тех Парк" ще се срещнат създателите на технологиите, иновационните мениджъри и инвеститорите, за да изградят партньорства и да дадат крила на най-добрите идеи (каквото е й мотото на първото издание на SSE).

 28 Февруари 2018, 08:11    0

Гостите в Етнографския музей ще изработват мартеници

Днес и утре гостите на Националния етнографски музей в София могат да участват в ателиетата по изработване на мартеници. Майстори ще запознаят посетителите с различни техники за изработването на мартеници. Ателиетата ще работят от 10 до 16 часа. "Даваме шанс на всеки да опита да покаже своята сръчност, своите възможности да направи нещо уникално и нещо, което да е само негово. Докосвайки се до магията на тази традиция, това изкуство, това е един уникален дар, който той може да поднесе на свой близък - нещо, което той сам е изработил, със собствениците си ръце и е вложил своя дух и своята сила в него", каза Ангел Ангелов от Етнографския музей.

 24 Февруари 2018, 16:04    0

Представят най-красивите български съкровища в НДК

От 3-ти до 5-ти март в Националния дворец на културата ще бъде представена изложба с най-интересните съкровища и ценни експонати на български музеи и галерии. Това ще се случи на единствения по рода си „Салон на музеите“ На площ от 500 квадратни метра ще бъдат показани акценти от сбирките на над 40 музеи и галерии от цялата страна във фоайето на НДК на 3-я етаж.

 24 Февруари 2018, 11:17    0

В село Бачево се готвят за Тодоровден

С конни състезания и концерт ще отбележи село Бачево, Тодоровден. Празникът, известен още като Конски Великден е сред най-тачените в селото, в чиито герб неслучайно е включен кон. Местните дори се шегуват, че много преди да проходят бебетата се качват на кон. На Тодоровден много от местните хора обличат невръстните си деца в автентични носии и ги качват на конете си, за да се присъединят към традиционните ритуали.

 23 Февруари 2018, 17:32    0