Събития

Кюстендил става столицата на СПА туризма

Известен в Римската империя като Улпия Пауталия (Град на изворите), Кюстендил ще бъде не само домакин на престижното събитие, но ще покаже на чуждестранните и българските участници над 20-вековната си история като балнеоложки курорт. Известните целебни качества на минералните извори, богатото културно-историческо наследство и развитието на

 13 Септември 2017, 16:52    0

В Тетевен поставят къщички за книги

От 15 септември по повод първия учебен ден в град Тетевен ще поставят къщички за книги, от които читателите ще могат безплатно да си взимат книга, а след това да я връщат. Инициативата е на кмета Мадлена Бояджиева, която иска да насърчи четенето, като улесни достъпа на съгражданите си до книги.

 13 Септември 2017, 13:19    0

Туристически форум във Варна

Десети юбилеен Черноморски туристически форум ще се проведе във Варна в края на месец септември. Това каза за Фокус проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара. Събитието ще се състои от 27 до 29 септември в Двореца на културата и спорта във Варна. Тази година форумът ще бъде посветен основно на културно-историческия туризъм и на алтернативните видове туризъм.

 10 Септември 2017, 10:30    0

Корейци снимат филм за лютеницата в Куртово Конаре

Телевизионен екип от Южна Корея ще заснеме филм как се прави истинската домашна лютеница в пловдивското село Куртово Конаре. Селото е известно с вкусните сортове куртовска капия и розов домат, от които домакините правят стотици бурканчета от вкусотията. На 8 септември там започва и традиционният вече Фестивал на чушката, домата, традиционните храни и занаяти, който събира стотици гости от страната и чужбина. Телевизионерите от азиатската страна били привлечени от славата на вкусната домашна лютеница и искали да заснемат всяка подробност и да научат тайните на приготвянето й. Майсторките в направата на лютеницата си имат и своя онлайн платформа за доставки – „Продавница”, където от 1 октомври отново ще се приемат заявки.

 10 Септември 2017, 09:35    0

Събитията през този уикенд (8-10 септември)

СЪБИТИЯ В СОФИЯ Фортисимо фест "Музика под звездите" 10 септемри Четири години по-късно, Фортисимо Фест се завръща с обещанието за незабравима “Музика под звездите”. Оркестърът на Софийска филхармония под диригентската палка на Максим Ешкенази и с участието на Дони, звездите на Вирджиния Рекърдс и композитора и музикант Георги Андреев ще представи два изключителен концерт на открито - пред Народния театър в София.

 07 Септември 2017, 12:33    0

Организират най-дългата плажна вечеря във Варна

Стотици хора ще се съберат тази вечер, 6 септември на плажа във варненския квартал Аспарухово, за да организират най-дългата вечеря на плажа. Инициативата се провежда за трета поредна година. Идеята на сдружение Живей активно, които се надяват тази година да дойдат възможно най-много хора, е да може вечерята на бъде вписана в Книгата на рекордите Гинес като най-дългата вечеря на плажа.

 06 Септември 2017, 19:15    0

Превръщат гара Цепина в музей

Музей на теснолинейката се открива днес на гара Цепина, съобщава Нова телевизия. Музеят всъщност е бивша гара, която е преобразена и реновирана от група младежи през последната година. Той ще работи само един или два дни в месеца. „В музея са изложени стари предмети, останали от екстлоатацията на линията през годините – разказва пред предаването „Събуди се“ по Нова телевизия Кристиян Ваклинов, един от инициаторите за създаването на музея.

 03 Септември 2017, 12:16    0

Събитията през септември в Пловдив

Есенният салон на изкуствата в града под тепетата вече започна на 22-ри август и ще продължи до 4-ти ноември. Това е най-големият културен форум в Пловдив, организиран от общината, съвместно с партньори. Той ще обедини 20 фестивала и стотици събития. Тазгодишното му - тридадесето издание - ще бъде открито с разтърсващия концерт „50 години ЩУРЦИТЕ“ на 3-ти септември в Античния театър.

 01 Септември 2017, 14:45    0

Започна кампанията в подкрепа на българския туризъм на Аполония 2017

Кампанията, инициирана от създателите на мобилното приложение, ще обхване ключови туристически места в страната Старт на кампания за промоция на българския туризъм бе даден на празниците на изкуствата Аполония 2017 в Созопол. Ценителите на изкуството и посетителите на романтичния черноморски град ще могат до края на седмицата да се запознаят с възможностите на мобилното приложение iLoveBulgaria, чиито създатели са инициатори на кампанията. На щанда на платформата до Амфитеатъра в Созопол. Посетителите на Аполония 2017 ще се запознаят с пълния капацитет на платформата, чрез която вече над 15 000 потребители намират информация и използват за навигатор до любимите си кътчета в България. Само за няколко месеца от пускането си iLoveBulgaria успя да спечели над 40 000 последователи в социалните мрежи. Информационната кампания ще продължи до края на септември и ще обхване още ключови туристически места в София, Варна и други градове. Мобилното приложение iLoveBulgaria представлява не само пътеводител към историческите, природни и културни забележителности в България, но и дава възможност за едно ново изживяване, предлага допълнително удоволствие за всички, които не са загубили откривателския си дух. Приложението предлага навигация до обектите, пълна текстова, снимкова и видео информация за тях. След като свали приложението, всеки потребител получава възможност да се включи в различни игри и томболи за спечелване на много награди.

 31 Август 2017, 17:11    0

Празник на плодородието

Празникът на плодородието за поредна година ще се проведе в Кюстендил. Тази година той е насрочен за 30-ти септември. Организатори на празника са община Кюстендил и Институт по земеделие - Кюстендил. Началото на празника ще бъде поставено в 11:00 часа на площад Велбъжд. Там ще са изложени художествено аранжирани маси, ще бъде представено и изложение на занаятчии и земеделски производители, както и Артателиета и работилници за деца. В 12:00 часа ще се състои официалното откриване на Празника на плодородието.

 29 Август 2017, 15:52    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>