Събития

Триатлон „Лъвско сърце“ в Приморско

И тази година в гр. Приморско ще се организира ултра триатлонът „Лъвско сърце“, в който ще се състезават общо 145 участници. Надпреварата ще се проведе на 2-ри и 3-ти септември в района на Странджа планина и Приморско. Категорите, в които ще трябва да се състезават участниците са плуване, планинско бягане и колоездене в две направления – индивидуални атлети и щафетни отбори от трима. Те ще трябва да преминат трасе с обща дистанция от 140 км. в рамките на 12 часа и 30 минути.

 28 Август 2017, 12:32    0

Фестивал на чушките и доматите в село Павел

Със състезание за приготвяне на най-вкусна лютеница и надпревара за най-тежък зеленчук бе открит вчера, 27 август, Фестивалът на чушките и доматите във великотърновското село Павел. Събитието се провежда за пета поредна година, а местните жители казват, че всеки път е предизвикателство да приготвиш зеленчуците така, че посетителите да си оближат пръстите.

 28 Август 2017, 12:19    0

За трети път Левски става рок столицата на България

Днес и утре в грaд Левски за трета поредна година ще се състои Youth Music Fest. И в тазгодишното издание на младежкия рок фестивал отново ще забиват млади банди. Целта на събитието е да лансира, подкрепи и подаде ръка на млади таланти от цялата страна. Младежките рок и поп групи ще огласят стадиона в парка на града, изпълнявайки авторски проекти и кавъри на хитови парчета от световната рок и поп музика

 26 Август 2017, 14:20    0

Фестивалът "София Диша" събира млади артисти

Млади български артисти са на фокус този уикенд на фестивала "София диша". Днес се открива второто издание на фестивала за годината, а мястото отново е площада пред храм паметника „Александър Невски”. За втора поредна година програмата е разделена на тематични зони - Творческа, Детска, Спортна, Релакс, Базарна и новата зона – „България”, съобщава Нова телевизия. Популярността на летния фестивал се разраства и този уикенд той ще се проведе на площ от над 12 000 кв. м., с повече от 200 участници само в културната програма. Очакват се 50 000 столичани и гости на София да посетят поредното издание на фестивала в събота и неделя.

 26 Август 2017, 09:33    0

Гайдарско надсвирване в Копривщица

Гайдарско надсвирване Златна Българска Гайда ще огласи Копривщица през 2-ри и 3-ти септември. Събитието ще се проведе при Екофест парк Кулата и ще стартира в 10.00 часа в съботния ден. Освен богата музикална програма организаторите на фестивала са замислили и много други любопитни прояви, свързани с българския фолклор и бит. Ще има конкурс за Народен готвач на България, както и опит за подобряване на рекорд за Най-много деца, месещи безквасен хляб по стара българска традиция.

 25 Август 2017, 19:14    0

Археолози откриха уникална находка в Йерусалим!

Израелски археолози откриха уникална мозайка с гръцки надписи на 15 века. На нея са изписани имената на византийския император Юстиниан и на местен духовник. Находката е намерена в стария град на Йерусалим, съобщи АФП. Малко надписи от този род са откривани в района, въпреки че той е много богат на археологически находки.

 24 Август 2017, 13:20    0

Фестивал на динята във Варна

От днес, 23 август морската ни столица Варна открива Фестивал на динята. На събитието ще присъстват едни от най-добрите карвинг-майстори в България, които ще представят истински произведения на изкуството от диня. Посетителите ще мoгат да се насладят на впечатляващи фигури от дини, а за най-добрите ще има награди. Публиката ще определи победителя чрез гласуване.

 23 Август 2017, 16:37    0

Традиционната Нощ на прилепите ще се проведе на 26 август

Тази събота, 26 август от БАН и фондация Наука за природата за поредна година ще организират Нощта на прилепите, като тази година събитието ще се проведе в две части – теоретична и практична. Теоретичната част ще се състои в заседателната зала на ИБЕИ на улица Юрий Гагарин в София. На нея докторантката Хелиана Дундарова ще изнесе лекция на тема Филогения на мустакатите нощници. След това Вяра Крушкова от фондация Дивите животни ще запознае присъстващите с усилията, които трябва да се положат за спасяването на прилепите у нас.

 21 Август 2017, 15:16    0

Забраняват ползването на пластмасови еднократни принадлежности на Беглика Фест

Ползването на пластмасови вилици, лъжици, чаши и чинии за еднократна употреба ще бъде забранено на тазгодишното издание Беглика Фест. Целта естествено е зелена – да бъдат намалени отпадъците. Организаторите обясняват, че заведенията могат да ви поискат депозит за чаша или чиния, която да ползвате до края на фестивала. И съветват желаещите да си носят от вкъщи. В заведенията ще има и дървени и картонени съдове, които ще се заплащат

 20 Август 2017, 14:09    0

Градински базар на изкуствата в София

Градински базар на изкуствата очаква софиянци и гости на столицата днес – 20-ти август, в Борисовата градина. Той ще бъде разположен след Езерото с лилиите /при Маймунарника/ и ще е на разположение от 11.00 до 20.30 часа. И през това издание базарът ще предложи на посетителите си аксесоари, сувенири, играчки, дрехи, картини, книги, бижута. Ще има също така работилничка, където малки и големи ще се учат да боравят с глина

 20 Август 2017, 13:49    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>