Събития

Традиционен празник на виното и любовта край Сопот

На 11-ти февруари в местността Манастирски ливади край Сопот ще се проведе традиционния празник на виното и любовта. Всеки може да се включи в 5-те конкурса. Безспорно най-атрактивното състезание е за най-красив и добре поддържан Вазов мустак. Освен това мераклиите ще могат да се състезават и за най-големия майстор, произвел червено вино през миналата година.

 08 Февруари 2018, 20:08    0

Българска ски легенда ще дава безплатни уроци на желаещи да карат ски

Българската ски легенда Петър Попангелов ще дава уроци на всички желаещи в курорта Боровец. Откритите уроци ще се провеждат всяка втора събота на месеца, от 9.30 до 12.30 ч. на писта „Ястребец“ 3. Първият урок ще е на 10 февурари, когато всички фенове на ските ще гледат как Петър Попангелов кара гигантски слалом. След това желаещите ще имат шанса да се спуснат като легендата. В края той ще връчва специални сертификати с автограф.

 08 Февруари 2018, 18:24    0

Освещават стотици буркани с мед в деня на Св. Харалампий

Стотици буркани с мед ще бъдат осветени на 10-те февруари в Благоевград. Тогава се чества деня на Свети Харалампий, който е покровител на пчеларството. Хора от целия град донасят в храма „Въведение Богородично“ буркани с мед. След това от благословения мед те хапват всяка сутрин по една лъжица за здраве и благоденствие.

 07 Февруари 2018, 11:27    0

Карнавалът във Венеция

Всяка година Карнавалът във Венеция привлича хиляди туристи. Началото на забавленията е дадено през далечната 1162 година. Постепенно славата на карнавала се свързва преди всичко с разгулни забавления и в един момент той спира да се провежда. Възроден е през 1980 година с променен имидж. Днес той е по-скоро парад на аристократични костюми и маски. Вижте как бе открит карнавала през тази година…

 06 Февруари 2018, 07:40    0

Фестивал на виното в Делчево

За поредна година в Делчево ще изберат най-добрите местни винари и ще извият кръшни хора, за да отбележат празника на виното. През миналата година в конкурса за най-добри напитки участваха над 100 участника, като питие представиха освен родни производители и техни колеги от Гърция и Холандия. Фестивалът през тази година ще се проведе на 10-ти и 11-ти февруари.

 03 Февруари 2018, 21:17    0

Археолози откриха скрит тунел под Пирамидата на Луната в Мексико

Археолозите с право са влюбени в тайните и мистериозни тунели, които чакат да бъдат открити във всевъзможни кътчета на планетата. Те винаги разпалват въображението и водят към някакво съкровище – било то материално или не. През лятото на 2017 г., с помощта на СТ скенер, специалисти откриха обширен скрит тунел на около 10 метра под повърхността на Теотиуакан, истински древен метрополис.

 03 Февруари 2018, 16:26    0

Месец на българския филм в Скопие

С прожекция на лентата „Каръци“ на режисьора Ивайло Христов на 1 февруари беше открит „Месец на българския филм“ в Скопие. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Министърът на културата на Република Македония Роберт Алагьозовски беше специален гост в първия ден на кинофестивала. Инициативата за събитието е на българското посолство в Скопие, като провеждането на фестивала се финансира от Министерството на външните работи на Република България. На откриването филмът „Каръци” беше представен от режисьора и сценарист Ивайло Христов, продуцента Асен Владимиров и заместник-директора на Българската национална филмотека Росен Спасов. Панорамата на българското кино за жителите и гостите на Скопие ще продължи до 25 февруари т.г. В програмата на фестивала са включени филмите „Маймуна” на режисьора Димитър Коцев–Шошо, „Слава” на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, документалният филм „Пийте само Шуменско пиво“ (1940 г.) на режисьора Спас Тотев, „Мисия Лондон” на режисьора Димитър Митовски и други популярни български ленти. /Пик

 03 Февруари 2018, 07:52    0

Фестивал на ракията и сланината в Априлци

Само местни производители ще могат да предлагат ракия, скара и сланина на фестивала на ракията и сланината в Априлци. Те ще получат и специален знак, който да гарантира произхода на стоката им. Празникът през тази година ще се проведе на 10-ти февруари, на централния площад в града. Организаторите са предвидили вкусна изненада за гостите на събитието. Всеки ще може да опита от „Бабината гозба“.

 02 Февруари 2018, 17:33    0

Гигантски кукерски маски посрещат гостите в Пловдив и Стара Загора

От 2-ри до 7- ми февруари гигантските кукерски маски от ямболския фестивал Кукерландия ще обиколят страната. Пътуващата изложба, която предизвика огромен интерес през миналата година, ще посети Пловдив, Стара Загора, Хасково, Бургас и Сливен. Гигантските кукерски маски са една от любимите атракции на ямболската Кукерландия.

 01 Февруари 2018, 11:58    0

Какво трябва да знаем за Пьончан

Броени дни остават до едно от най-големите спортни събития тази година – зимните олимпийски игри. 30 години след Сеул, най-големият спортен форум се завръща в Южна Корея. Домакин на церемониите по откриване и закриване, както и на голяма част от спортните състезания, ще бъде малкият планински град с трудно запомнящо се име Пьончан, съобщава manger.bg. Какво е интересно да знаем за тази непозната дестинация и нейните забележителности, и как изобщо можем да стигнем дотам, разказва експертът в организацията на далечни пътувания eSky.

 30 Януари 2018, 14:44    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>