Събития

Най-големият експерт на шампанско в света идва в България

За изложението DiVino.Taste 2018 тази година у нас пристига най-големият експерт на шампански вина в света – Том Стивънсън. Събитието ще се проведе от 23 до 25 ноември, в зала 5 на Интер Експо Център София. Стивънсън ще води уникален майсторски клас за розовите вина-икони от Шампа

 01 Ноември 2018, 12:31    0

Есенен салон на изкуствата Варна 2018

12 културни събития са включени тази година в Есенния салон на изкуствата. Началото ще бъде дадено на 1-ви ноември от 19ч. в зала „Европа“ на ФКЦ,

 31 Октомври 2018, 18:47    0

Уроци по плетене на фестивала „Шарена плетеница“ в София

Напълно безплатно можете да придобиете първите си умения в плетенето по време на фестивала „Шарена плетеница“ в София. Той ще се проведе в рамките на два дни – на 3-ти и 4-ти ноември.

 29 Октомври 2018, 15:30    0

Уиски гуруто Джим Мъри идва за шоу в Пловдив

На 9, 10 и 11 ноември Пловдив празнува автентичния дух на истински доброто уиски и старите традиции в производството на напитката с първото за страната ни Old & Rare Whisky Show. Авторът на Whisky Biblе и уиски гуру Джим Мъри е специален гост на фестивала. Форматът на събитието е ексклузивен не само за България, но и за Европа, като досега такова шоу е провеждано само в Лондон и Глазгоу. Фокусът е върху представянето и дегустацията на стари и редки за съвременния пазар премиум уискита, емблематични и редки стилове уиски, както и върху производствени техники и практики, познати само на най-запалените уиски колекционери. Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 ще се проведе в хотел Империал, където почитателите и колекционерите на напитката, както и всички представители на уиски индустрията ще могат да опитат от над 200 различни редки и стари екземпляра с голяма стойност. Организаторите от Чист. Зрял. Малц Асен Станев и Георги Точев са подбрали стари етикети, бутилирани преди четири, пет и дори повече десетилетия, лимитирани релийзи, особено редки бутилки с колекционерска стойност, както и ревниво пазени предложения на независими бутилировачи. Разнообразието от извънредни вкусове ще може да бъде дегустирано от всеки посетител на съответна за всяко уиски цена за 10 мл. Специален гост на Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 е световноизвестният уиски писател, критик и консултант Джим Мъри. Авторът на ежегодния справочник Whisky Biblе, който с всяко ново издание предоставя дегустационни бележки и рейтинги за около 1000 нови за „библията” уискита, заедно с над 3000 вече познати, като също така раздава едни от най-престижните награди в индустрията, които нерядко определят стойността, а и бъдещето на дадено уиски. Джим Мъри ще води две специални събития. В събота, 10 ноември, мистър Мъри ще изнесе лекция и ще представи официално своята Whisky Bible 2019, както и изключително любопитни истории свързани с книгата. На събитието ще може да закупите самата Whisky Bible 2019 и дори да получите автограф от автора! По-късно в същия ден той ще проведе дегустация на сляпо на специално подбрани от него уискита. Освен шоуто на Джим Мъри, програмата на пловдивския Old & Rare фестивал включва още много събития и майсторски класове с фокус единствено и само върху редки и стари уискита. Специални изложители на Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 са международни марки и компании и местни специализирани уиски барове, както и частни колекционери. Шоуто е регионално промотирано и ще бъде посетено и от уиски ентусиасти и колекционери от Румъния, Турция, Чехия, Словакия, Гърция.

 27 Октомври 2018, 12:36    0

Празник на картофа в Чепеларе

Кой е най-големият картоф, произведен през тази година, ще стане ясно по време на специализирания фестивал Картофест в родопския град.

 25 Октомври 2018, 18:54    0

Национален рибен фестивал „Есенни пасажи” в Несебър

Да премерите силите си в приготвянето на майсторска рибна чорба можете по време на фестивала “Есенни пасажи“, който ще се проведе между 26-ти и 28-ми октомври в Несебър. В първия ден на събитието ще бъде отрит демонстрационен център з

 24 Октомври 2018, 09:18    0

С балон над Кападокия (снимки)

Кападокия или Земя на красивите коне е историческа област в Централен Анадол, в самото сърце на Турция. Изумително място, кръстопът на древни цивилизации и фантастични скални образувания, което привлича стотици хиляди туристи от цял свят.

 20 Октомври 2018, 16:39    0

Фестивал на Средновековието в крепостта Туида

Средновековни битки, възстановка на пазар на роби, представяне на керамиката през вековете. Това са само част от събитията по време на

 16 Октомври 2018, 08:29    0

Археолози откриха впечатляваща гробница в Созопол

Български и френски археолози откриха впечатляваща гробница от втората половина на IV и началото на III век преди Христа при спасителни разкопки по северния склон на хълма "Буджака".

 15 Октомври 2018, 17:55    0

Известен диджей от САЩ превзема Пловдив

Известен диджей от САЩ ще има специално участие утре вечер в Пловдив. Само за феновете на добре селектираната хип-хоп и R&B музика под тепетата ще пристигне черната перла DJ ABZ, който подготвя мега яко черно парти.

 10 Октомври 2018, 22:15    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>