Събития

Каварненското село – Българево, посреща Празника на пъпеша

Добрич посреща Празника на пъпеша. За поредна година най-голямото каварненско село – Българево, ще бъде домакин на Празник на пъпеша. Събитието ще се състои на 5 август – събота, в 17.30 часа на площада на селото. За гостите има подготвена интересна програма. За най-малките ще има анимации. Ще бъдат представени класически фолклорни изпълнения от група за автентичен фолклор Перуника, както и изпълнения на семейство швейцарски музиканти, живеещи в Българево.

 03 Август 2017, 19:02    0

Международният панаир на занаятите започва във Варна

Морската столица Варна стана домакин на Международния панаир на занаятите и изкуствата. Най-голямото изложение за изкуства и занаяти в България се провежда за 21-ви път в града. Изложението, разположено в Морската градина, представя талантливите български майстори на красиви дърворезби, слънчеви черги, рисувано стъкло и коприна. Сред останалите представени таланти са иконопис, везани носии и шевици, пластики и витражи, текстилни пана и художествени произведения от керамика, кожа и камък и още много други.

 02 Август 2017, 13:40    0

Три събора в Смолянско тази седмица

Три традиционни събора ще огласят Смолянско това лято. Те ще се проведат между 1-ви и 6-ти август, като отново ще съберат на едно място любители на българския фолклор от страната и чужбина. На 1-ви август в село Мугла ще се организира поход до Карлък, където ще се събират цветя и билки. На 5-ти август от 10.30 часа пък ще бъде дадено официалното начало на събора и ще бъде презентиран атрактивният обичай Среде лято. Денят ще продължи с увеселителна програма и дискотека под открито небе.

 01 Август 2017, 10:47    0

Аквапарк Нептун в Равадиново работи от 1-ви август

От 1-ви август отваря вpати най-големият аквапарак у нас Нептун. Той се намира в созополското село Равадиново, в непосредствена близост до прочутия зачък „Влюбен във вятъра“. На 18 от общо 36-те декара можете да се насладите на 14 типа водни атракциони. Сред тях са воден вихър с преплитащи се пързалки и камикадзе – почти отвесна пързалка, която е подходяща за любителни на адреналина. aquapark ravadinovo neptun Също така можете да се насладите и на два вида пързалки тайфун със спираловидни туби, да си организирате състезание по най-бързо и атрактивно спускане на мултислайд пързалките, да се завъртите във вихъра на торнадото или просто да се носите спокойно по импровизираната река. Сред атракциите са още гръмотевечен круиз, кръстоносец и игра с водата. Освен това в аквапарка има и 4 типа басейни, подходящи за всяка възраст и настроение. aquapark ravadinovo neptun

 31 Юли 2017, 19:29    1

Археолози откриха находка край Перперикон

Нови археологически находки откриха край Перперикон. Историческата емблема на Източните Родопи разкрива нови важни данни за историята, съобщава Нова телевизия. Край огромната базилика, която беше открита миналата година, археолозите намериха и град на мъртвите. Близо 100 саркофага показват как са били погребвани хората. Разкриването на гробовете започва с проучване за ценности в тях. По думите на проф. Николай Овчаров става дума за обширен некропол от XIII-XIV век. Директорът на РИМ-Кърджали Даниела Коджаманова посочи, че се наблюдава ръст на руските туристи. Има и туристи от Испания, чиито интереси са насочени към археологията, както от Израел и Ливан.

 30 Юли 2017, 10:56    0

Най-голямата пеперуда в света се излюпи в център „Флора“

Представител на най-едрия вид пеперуда в света Attacus Atlas, наричана за по-кратко „Атлас“, се излюпи в експозиционен център „Флора“. Пеперудите гостуват в града, като част от изложбата „Живи пеперуди“, която привлича интереса на туристите. След като се излюпят, пеперудите „Атлас“ не се хранят. Те нямат хоботче и живеят, докато им стигнат резервите, натрупани в гъсеничния период. Затова техният живот е много кратък – едва 2-3 дни.

 27 Юли 2017, 12:55    0

Ветроходът „Rainbow Warrior“ пристига в България

От 5 до 14 август, 2017 година в България пристига световноизвестния ветроходен кораб „Rainbow Warrior“ на екоорганизацията „Грийнпийс". Уникалният плавателен съд ще акостира на пристанищата в Бургас и Варна, като в дните на престоя си в двата града съответно на 5-6 и на 12-13 август ще бъде отворен за посетители.

 24 Юли 2017, 16:10    0

Торбичка с прах от луната за 1.8 млн. долара

Касандра Хатън, която ръководи търга, заяви пред CBS, че това е „абсолютно уникален предмет“. „Казвам само Нийл Армстронг, лунен прах и схващате за какво става дума. Не трябва да сте американец, за да разберете защо това е толкова важно“, допълни тя.

 21 Юли 2017, 11:58    0

Откриват ледена пързалка в Кранево

Ледена пързалка е новата атракция в черноморското селце Кранево. Съоръжението вече приема посетители и амбициите са да работи целогодишно. Площадката отговаря и на изисквания за спортни състезания, предава btv. Посетиха ни хокеисти от Москва и казаха, че там няма такова качество. Ледът по качество е аналогичен на този, който беше подготвен за олимпийските игри в Сочи, с такова качество, на такова високо ниво, казва треньорът Вадим Фарафонов.

 15 Юли 2017, 20:40    0

Показват карта на Бургас отпреди 200 години

По случай навършването на 25 години от създаването на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, в Бургас ще бъде представена изложба „Европейското преоткриване на Черно море. Френски връзки.“ Изложбата ще бъде подредена в обновената „Магазия 1” на Пристанище Бургас – символичната морска врата на България. Откриването ще бъде на 28 юли 2017 година от 18 часа. Организатори на събитието са Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Република България и Международният търговски и културен център ГЕОПАН - Бургас. Експозицията гостува в Бургас със съдействието на Областна управа, Община Бургас, „Пристанище Бургас” ЕАД и под специалния патронаж на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”

 14 Юли 2017, 17:51    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>