Събития

В село Бачево се готвят за Тодоровден

С конни състезания и концерт ще отбележи село Бачево, Тодоровден. Празникът, известен още като Конски Великден е сред най-тачените в селото, в чиито герб неслучайно е включен кон. Местните дори се шегуват, че много преди да проходят бебетата се качват на кон. На Тодоровден много от местните хора обличат невръстните си деца в автентични носии и ги качват на конете си, за да се присъединят към традиционните ритуали.

 23 Февруари 2018, 17:32    0

Кинопанорама „Snow cinema – филми за ски и сноуборд” в Банско

Петата кино панорама „Snow cinema: филми за ски и сноуборд започва на 22-ри февруари в Банско. Прожекциите ще са в кино салона на Посетителския информационен център в зимния курорт. Програмата на фестивала включва 9 филма – от България, Албания, Австрия, Германия, Италия и Франция.

 22 Февруари 2018, 16:34    0

Конни надбягвания в Априлци

Конни надбягвания, с които ще прогонят зимата, оганизириат в Aприлци. Началото на кушиите е от 10 часа в местността Маринска в квартал Видима на града. Според легендата на този ден свети Тодор обличал девет кожуха един върху друг и отивал при Бога да го моли за лято. Традицията обаче датира още от прабългарите, твърдят изследователи, тъй като това бил един от пролетните празници, свързани със здравето на конете.

 21 Февруари 2018, 12:33    0

Най-интересните сватби в село Рибново

Едни от най-интересните сватбени традиции, запазени в България са тези в село Рибново. Обичайно сватбения сезон в помашкото село започва през декември и приключва през март, така че все още имате шанс да се потопите в традициите. Най-голямата атракция в селото са боядисаните в бяло лица на булките, символ на чистотата на девойките.

 20 Февруари 2018, 10:36    0

Лили Иванова ще радва публиката в Пловдив

Пред близо 3 000 души публика ще излезе Лили Иванова тази сряда, 21 февруари, когато Пловдив ще посрещне първия концерт от турнето й "За пълноценни мигове с музиката". Домакин на концерта ще бъде спортната зала на най-новия спортен комплекс "Сила". Освен че е първият град, с който голямата ни изпълнителка открива новата година, Пловдив присъства с две дати в турнето на Лили Иванова. Буквално за седмици първият концерт бе напълно разпродаден, а само няколко дни след обявяването на втората дата за Пловдив - 28 юни в Античния театър, стотици вече са закупили своите билети. Така Пловдив за пореден път се доказва като един от най-меломанските градове.

 19 Февруари 2018, 15:13    0

Международна изложба за винарство и лозарство „Винария“ 2018 в Пловдив

Вино, узряло с музиката на Лудвиг Ван Бетовен ще бъде показано за първи път на Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“ 2018 от 21-ви до 25-ти февруари в Пловдив,

 19 Февруари 2018, 09:49    0

Mаскараден празник в Карлово - Старчовден

На 17-ти и 18-ти февруари кукери ще изгонят злото и от Карлово. По традиция ден преди Сирни Заговезни се провежда традиционния маскараден празник в града Старчовден. В повечето селища в община Карлово кукерите по традиция се наричат старци, откъдето идва и името на обичая

 16 Февруари 2018, 12:22    0

Кукери ще гонят злото от Ямбол

На 24-ти и 25-ти февруари ще се проведе едно от най-зрелищните карнавали у нас – „Кукерландия“. За поредна година маскирани мъже и жени ще изгонят злото от Ямбол с биене на звънци, хлопатари и страшен вид. Свързаната със Сирни Заговезни традиция има за цел да посрещне пролетта и пробуждането на земята. Парадът е със състезателен характер, а наградният фонд за участниците е 10 000 лв. Журито оценява автентичността на изпълненията, облеклата, маските, атрибутите и артистичността на участниците.

 15 Февруари 2018, 14:44    0

Министър Ангелкова откри изложението “Ваканция и СПА Експо“

Министър Ангелкова откри 35-ото издание на най-мащабното туристическо изложение в България - Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“. Форумът се провежда от 14 до 16 февруари 2018 г. в столичния Интер Експо център под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство със Столичната община и браншовите организации. Всяка година изложението привлича над 350 компании и повече от 20 хил. специалисти и гости, а миналата година отчете 9% ръст на посетителите, съобщиха от Министерството на туризма.

 14 Февруари 2018, 18:51    0

Първото у нас веган изложение 11 - 13 май в София

Veggie Expo 2018 ще се проведе пред паметника на Съветската армия в София, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която ще подпомага участници на изложението. Производителите могат да кандидатстват с документи до 9 март. На изложението ще могат да бъдат презентирани сурови плодове и зеленчуци, месни заместители, хранителни добавки, здравословни продукти, вегански десерти, сокове и глазури, преработени плодове и зеленчуци, подправки, веганска козметика, веган домакинство, кухненски продукти, домакински продукти, почистващи препарати, веганска мода – облекло, обувки, аксесоари, гастрономия, туризъм и др.

 14 Февруари 2018, 17:28    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>