Събития

Концерт в Несебър за празника на любовта и виното

На 14-те февруари поп певецът Миро ще зарадва почитателите си в Несебър с концерт по повод деня на любовта и виното. Това съобщиха от общината в морския град. Силната половинка от разпадналия се дует „Каризма“ ще започне изпълнението си на площад „Жулиета Шишманова“ от 17 часа.

 14 Февруари 2018, 08:59    0

Днес отбелязваме деня на любовта и виното

На 14 февруари отбелязваме два празника – Св. Валентин и Трифон Зарезан. Първият, подчертава любовта, отдадеността и уважението между влюбените, които засвидетелстват любовта си с всякакви различни изненади и подаръци. Вторият е традиционният български празник, в който почитаме Св. Трифон – на него празнуват градинарите, лозарите, кръчмарите, соколарите и всички любители на винената напитка.

 14 Февруари 2018, 07:49    0

Превърнаха стара леярна в Париж в шедьовър на изкуството

Бивша леярна в Париж се превръща в гигантско колоритно платно! Тя вече ще помещава нов център за изкуство - "Ателие на Просвещението " (Atelier Des Lumiéres). Благодарение на най-модерните технологии, цялата сграда ще се превърне в платно с площ над 3000 квадратни метра, пише peika.bg. Откриването ще е на 13 април в 11-ти район на Париж, между гарите "Бастилия" и "Нация. Използвайки 140 видеопроектора и специализирана озвучителна система, центърът ще създаде вълнуващи мултимедийни преживявания за посетителите. Ще бъдат показани цифровизирани изображения на шедьоври, някои от които се движат с музика по пода, тавана и стените на сградата Организацията, която стои зад този проект, е Културспейс. От там споделят, че желанието им е да предложат различен и иновативен начин за разбиране на изкуството. Новите технологии премахват трудностите при монтажа на големи произведения на изкуството в галерии и други арт пространства. Новият проект включва три постоянни изложби в две отделни зони, наречени "Залата" (La Halle) и "Студиото" (Le Studio). За откриването ще бъде подготвена специална програма за произведенията на австрийския художник Густав Климт и неговия бивш студент Егон Шиле. Тя ще продължи около 30 минути и ще се проведе в "Залата" . В "Студиото" посетителите ще бъдат посрещнати от редица съвременни творби на опитни и по-млади художници. Леярната, в която ще се помещава изложението, е построена през 19-и век. Тя все още пази много от оригиналните си елементи в архитектурата като: комини, сушилни кули и резервоари за вода. Всички те служат като фон на жизнерадостните прожекции на изкуството.

 13 Февруари 2018, 13:01    0

Организират конкурс „Мартеници от гайтан“

До 15-ти февруари всяко дете или младеж на възраст до 18 години ще може да се включи в конкурса на Етнографския музей на открито Етъра за изработка на мартеници от гайтан. Победителите ще бъдат оценявани за оригиналност на идеята, прецизна работа и сложност на изработката,

 12 Февруари 2018, 16:20    0

Хумористичен концерт в село Бърдарски гердан

На веселие и карнавал според традициите на банатските българи, които живеят в село Бърдарски гердан можете да се насладите на 17-ти февруари. Празникът Фършанги ще започне в 10 часа с откриване на фестивала и празнично шествие. Час по-късно ще започне хумористичния концерт в читалище „Съединение 1923“.

 11 Февруари 2018, 17:54    0

Фестивал на мобилното кино в Шумен

Шейсет и два филма участват в третото издание на фестивала на мобилното кино "Кино в длан" в Шумен. Най-добрите ленти ще бъдат отличени на 10 февруари, от 17.00 часа, в народното читалище "Добри Войников" в областния град, съобщават от културната институция.

 09 Февруари 2018, 16:06    0

Фестивал на пекарството и сладкарството в навечерието на Свети Валентин

Точно в навечерието на Свети Валентин и Трифон Зарезан – два празника, посветени на любовта към хубавите неща в живота, вторият подред Фестивал на пекарството и сладкарството ще събере на едно място около 30 от най-добрите производители в бранша. Бутикови сладкарници, шоколатерии, пекарни и винарни ще представят най-добрите си предложения в зала „В парка“ над кино „Люмиер“ в „малкото НДК“ в рамките на Mish Mash SWEET Fest – St Valentine Edition.

 09 Февруари 2018, 15:18    0

В Етъра обучават безплатно на занаяти

Всеки, който иска да се научи да обработва кожи и да изработва козиняви изделия може да подаде документи до 10 март и да стане част от обученията на етнографски комплекс Етъра край Габрово. Усвояването на стария български занаят ще е в периода май- август 2018 -та година.

 09 Февруари 2018, 13:32    0

Традиционен празник на виното и любовта край Сопот

На 11-ти февруари в местността Манастирски ливади край Сопот ще се проведе традиционния празник на виното и любовта. Всеки може да се включи в 5-те конкурса. Безспорно най-атрактивното състезание е за най-красив и добре поддържан Вазов мустак. Освен това мераклиите ще могат да се състезават и за най-големия майстор, произвел червено вино през миналата година.

 08 Февруари 2018, 20:08    0

Българска ски легенда ще дава безплатни уроци на желаещи да карат ски

Българската ски легенда Петър Попангелов ще дава уроци на всички желаещи в курорта Боровец. Откритите уроци ще се провеждат всяка втора събота на месеца, от 9.30 до 12.30 ч. на писта „Ястребец“ 3. Първият урок ще е на 10 февурари, когато всички фенове на ските ще гледат как Петър Попангелов кара гигантски слалом. След това желаещите ще имат шанса да се спуснат като легендата. В края той ще връчва специални сертификати с автограф.

 08 Февруари 2018, 18:24    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>