Събития

Грейна фонтанът в Поморие!

Атрактивният светлинен фонтан в центъра на град Поморие засия в тюркоазени багри. Петметровата конструкция беше поставена от Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти” като изненада за всички жители и гости на града по време на отминалите коледни празници. По-късно мястото беше превърнато в забележителна пролетна градина от екипите на Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство”.

 12 Юли 2017, 19:50    0

Световни звезди превземат варненския плаж

Bebe Rexha, Steve Aoki, Jonas Blue и още световни звезди на MTV ще превземат тази събота Южния плаж във Варна. На 15 юли в морската столица, на най-голямата сцена в България (размерите й са 80 метра), ще се проведе MTV Presents Varna Beach 2017. Събитието ще бъде предавано по водещите тв канали на MTV.

 12 Юли 2017, 15:05    0

За 8-ми път празник на хляба в Оризаре

За осма поред година известното със своето плодородие, чернозем и трудолюбиви хора, село Оризаре бе домакин на традиционния празник на хляба, който се състоя на площада пред кметството. Проявата събра на едно място майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора. Творчеството, труда и емоцията, която умелите жени бяха вложили в своите изделия, бяха оценени и възнаградени с грамоти.

 11 Юли 2017, 14:13    0

Танцьори от цял свят пристигат за фестивал в Пещера

Танцьори от 6 държави от 3 континента ще вземат участие в третия международен етнокултурен фестивал „Културата на бъдещето и бъдещето на културата”, който ще се проведе на 3 и 4 август (четвъртък и петък) в град Пещера, предава "Труд". Началото на фестивала ще бъде дадено на 3 август от 18.30 часа с дефиле на всички участници от Железния град през централните улици „Трети март”, „Михаил Такев” и „Димитър Горов” до площад „България”

 09 Юли 2017, 18:42    0

Витоша летен фест събира любители на планинските спортове

В неделя, 9 юли, пред хижа Момина скала ще стартира тазгодишният Витоша летен фест, който ще събере любителите на планинските спортове от столицата. Събитието ще започне от 10.30 часа. Тази година фестът ще включва планинско колоездене, бягане и кратък туристически поход. Колоезденето ще се състои на две трасета – от 7 и 20 километра, около Копитото. Туристическият поход ще бъде 2-часов, воден от олимпиеца Петър Панков, а в планинското бягане ще участва Българският шампион Шабан Мустафа.

 09 Юли 2017, 11:10    0

Автоматична система за билети заработи в „Старинен Несебър”

В музей „Старинен Несебър” заработи модерна автоматизирана система за продажба на билети и контрол на достъпа до музейните обекти. Иновацията е въведена по идея на директорката Петя Кияшкина и създадена от българска фирма, предаде nabrega.bg. Засега системата обхваща Археологическия музей, църквата „Св. Стефан” и храма „Христос Пантократор”. На тези три места специални фискални компютърни устройства издават билетите, които са специално отпечатани за музея и на лицевата си страна имат снимки на всички обекти, които могат да бъдат посетени.

 07 Юли 2017, 16:25    0

Майстори на длетото се събират в Ясна поляна

За поредна година Ясна поляна събира майстори на длетото, които карат дървото да оживява. Те ще творят по време на XXIX Национален симпозиум по скулптура в дърво. Паралелно с професионалистите в детски пленер ще проявят дарбата си малки художници. Арт форумите ще започнат на 12 юли и ще продължат до края на месеца.

 07 Юли 2017, 12:49    0

Памплона отново ще събере хиляди туристи за надбягване с бикове

Испанският град Памплона е известен с ежегодното си надбягване с бикове. Той е кулминацията на впечатляващата фиеста на Сан Фермин. И тази година стотици ентусиасти ще бягат по тесните улици на града, преследвани от 6 бика. В сутрешните часове всеки ден от 7-ми до 14-ти юли стотици безразсъдно смели местни и туристи ще се впускат в бяг по улиците към арената за борби с бикове. Това определено е нещо, което вдига адреналина. Събитието става световно популярно с романа на Ърнест Хемингуей

 06 Юли 2017, 14:38    0

Показват изложба на динозаври във Варна

24 вида движещи се динозаври и скелети в реални размери, ще покаже на туристите във Варна изложбата „Живите динозаври“ (Living Dinosaurs). Привлякла интереса на над 10 милиона посетители от целия свят, сега атрактивната изложба ще гостува в морската столица от 10 юли до 3 септември.

 06 Юли 2017, 14:31    1

11 рок групи в "Ruse Summer Festival"

Единайсет рок групи, от които една румънска, ще се включат във второто издание на фестивала "Ruse Summer Festival", който ще се състои на 7 и 8 юли тази година в Русе. Това съобщиха организаторите, предаде БТА. Фестивалът има амбицията да се развива и да се превърне в значимо за страната събитие. Групите, които ще се представят, са "A-moral", "Artificial Comet", "Forgot The Ten", "Gunpowder", "Mirror", "Endless", "Slatemant", "Claymore", "Anekdot", "Fat White Chiefs" и "Syn Ze Sase Tri" от Тимишоара, Румъния.

 05 Юли 2017, 16:40    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>