Събития

Торбичка с прах от луната за 1.8 млн. долара

Касандра Хатън, която ръководи търга, заяви пред CBS, че това е „абсолютно уникален предмет“. „Казвам само Нийл Армстронг, лунен прах и схващате за какво става дума. Не трябва да сте американец, за да разберете защо това е толкова важно“, допълни тя.

 21 Юли 2017, 11:58    0

Откриват ледена пързалка в Кранево

Ледена пързалка е новата атракция в черноморското селце Кранево. Съоръжението вече приема посетители и амбициите са да работи целогодишно. Площадката отговаря и на изисквания за спортни състезания, предава btv. Посетиха ни хокеисти от Москва и казаха, че там няма такова качество. Ледът по качество е аналогичен на този, който беше подготвен за олимпийските игри в Сочи, с такова качество, на такова високо ниво, казва треньорът Вадим Фарафонов.

 15 Юли 2017, 20:40    0

Показват карта на Бургас отпреди 200 години

По случай навършването на 25 години от създаването на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, в Бургас ще бъде представена изложба „Европейското преоткриване на Черно море. Френски връзки.“ Изложбата ще бъде подредена в обновената „Магазия 1” на Пристанище Бургас – символичната морска врата на България. Откриването ще бъде на 28 юли 2017 година от 18 часа. Организатори на събитието са Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Република България и Международният търговски и културен център ГЕОПАН - Бургас. Експозицията гостува в Бургас със съдействието на Областна управа, Община Бургас, „Пристанище Бургас” ЕАД и под специалния патронаж на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”

 14 Юли 2017, 17:51    0

Грейна фонтанът в Поморие!

Атрактивният светлинен фонтан в центъра на град Поморие засия в тюркоазени багри. Петметровата конструкция беше поставена от Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти” като изненада за всички жители и гости на града по време на отминалите коледни празници. По-късно мястото беше превърнато в забележителна пролетна градина от екипите на Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство”.

 12 Юли 2017, 19:50    0

Световни звезди превземат варненския плаж

Bebe Rexha, Steve Aoki, Jonas Blue и още световни звезди на MTV ще превземат тази събота Южния плаж във Варна. На 15 юли в морската столица, на най-голямата сцена в България (размерите й са 80 метра), ще се проведе MTV Presents Varna Beach 2017. Събитието ще бъде предавано по водещите тв канали на MTV.

 12 Юли 2017, 15:05    0

За 8-ми път празник на хляба в Оризаре

За осма поред година известното със своето плодородие, чернозем и трудолюбиви хора, село Оризаре бе домакин на традиционния празник на хляба, който се състоя на площада пред кметството. Проявата събра на едно място майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора. Творчеството, труда и емоцията, която умелите жени бяха вложили в своите изделия, бяха оценени и възнаградени с грамоти.

 11 Юли 2017, 14:13    0

Танцьори от цял свят пристигат за фестивал в Пещера

Танцьори от 6 държави от 3 континента ще вземат участие в третия международен етнокултурен фестивал „Културата на бъдещето и бъдещето на културата”, който ще се проведе на 3 и 4 август (четвъртък и петък) в град Пещера, предава "Труд". Началото на фестивала ще бъде дадено на 3 август от 18.30 часа с дефиле на всички участници от Железния град през централните улици „Трети март”, „Михаил Такев” и „Димитър Горов” до площад „България”

 09 Юли 2017, 18:42    0

Витоша летен фест събира любители на планинските спортове

В неделя, 9 юли, пред хижа Момина скала ще стартира тазгодишният Витоша летен фест, който ще събере любителите на планинските спортове от столицата. Събитието ще започне от 10.30 часа. Тази година фестът ще включва планинско колоездене, бягане и кратък туристически поход. Колоезденето ще се състои на две трасета – от 7 и 20 километра, около Копитото. Туристическият поход ще бъде 2-часов, воден от олимпиеца Петър Панков, а в планинското бягане ще участва Българският шампион Шабан Мустафа.

 09 Юли 2017, 11:10    0

Автоматична система за билети заработи в „Старинен Несебър”

В музей „Старинен Несебър” заработи модерна автоматизирана система за продажба на билети и контрол на достъпа до музейните обекти. Иновацията е въведена по идея на директорката Петя Кияшкина и създадена от българска фирма, предаде nabrega.bg. Засега системата обхваща Археологическия музей, църквата „Св. Стефан” и храма „Христос Пантократор”. На тези три места специални фискални компютърни устройства издават билетите, които са специално отпечатани за музея и на лицевата си страна имат снимки на всички обекти, които могат да бъдат посетени.

 07 Юли 2017, 16:25    0

Майстори на длетото се събират в Ясна поляна

За поредна година Ясна поляна събира майстори на длетото, които карат дървото да оживява. Те ще творят по време на XXIX Национален симпозиум по скулптура в дърво. Паралелно с професионалистите в детски пленер ще проявят дарбата си малки художници. Арт форумите ще започнат на 12 юли и ще продължат до края на месеца.

 07 Юли 2017, 12:49    0

<< 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >>