Сдружение "Бъдеще за община Банско" подкрепя независимостта на българския съд

  14 Май 2018, 15:03     0
Пред Върховния административен съд се събраха десетки жители на Банско, специално дошли да подкрепят правителственото решение от 28.12.2017 г., което дава зелена светлина за изграждане на втора кабина. Решението на МС е атакувано от Тома Белев и компания, представящи се за природозащитници, но всъщност правят пореден опит да блокират развитието на зимния туризъм в Югозападна България.
Провокирани от опита на Зелените да въздействат върху решение на Върховния административен съд, от Сдружение "Бъдеще за община Банско" организирахме днес подкрепа за магистратите да не се поддават на провокациите, заяви Димитър Русков от сдружението, което организира протеста.
От години едни и същи лица и зелени организации малтретират държавата, общините и бизнеса. В арсенала им са провокации, манипулации и откровени лъжи. Последната им изява е от днес, когато се опитват чрез "мълчаливо" присъствие пред сградата на Върховния административен съд да повлияят на магистратите да решат дело в тяхна полза, свързано с развитието на ски зона Банско. Става въпрос за решението, което Министерски съвет взе на 28.12.2017г, което дава възможност да започнат законовите процедури по изграждане на втората кабина.  
В продължение на месеци тези персони  лъгаха цялото общество, че уж щели да се застроят 48% от Пирин, но после сами си признаха, че всъщност са 2% и то само за изграждане на спортна инфраструктура. И като не успяха с тези манипулации, сега се опитват да притискат съда, обясни Русков.
Същите протести правиха и след ареста на корумпираната кметица на Младост Десислава Иванчева, която зелените подкрепиха при избора й.
Настояваме съдът да отсъди обективно в полза на обществения интерес за развитието на зимния туризъм, а не в полза на няколко доказано грантаджийски организации, които използват природата за лично обогатяване, обявиха банскалии.
 

коментари

Добави своя коментар