Сингапур отвърна на удара

  07 Февруари 2018, 12:57     0

Бордът по туризма в Сингапур отвърна на лайфстайл списанието Time Out заради това, че е наредило богатия град-държава сред най-малко вълнуващите градове, като пусна видео, в което иронично заявява, "Тук няма нищо вълнуващо за правене."

Индексът на списанието за 2018 г., който е базиран на проучване сред над 15 000 души и бе публикуван наскоро, нарежда Сингапур на 31-во място от 32 дестинации, или едно място преди Истанбул, пише profit.bg.

Сидни също записва лошо класиране, нареждайки се на 28-а позиция.

Чикаго оглавява индекса, следван от Порто в Португалия и Ню Йорк Сити. Класацията се изготвя въз основа на най-различни фактори като храна, напитки, култура, приятелско отношение, достъпност, щастие и възможност за живот.

Сингапур получава похвали за безопасността си и публичния транспорт, но се нарежда на последно място в категорията за изкуство и култура, като едва 17% от участниците в проучването са отговорили "Винаги има какво да се види и да се прави."

https://www.facebook.com/VisitSingaporeOfficial/videos/10159896164810704/

В отговор на класацията Бордът по туризма на Сингапур пусна 56-секундно видео на страницата  си във Facebook, което започва с ироничното, "Сингапур е скучен ... няма нищо вълнуващо за правене."

Във видеото са показани Universal Studios Singapore, състезанието от Формула 1, Музея на изкуството, както и новооткритото съоръжение за скокове с бънджи A J Hackett на остров Сентоса.

Създадохме този шеговит отговор, за да покажем на всички, които ще го видят, какво може да предложи Сингапур, казват от борда по туризма.

Това не е първият случай, в който бордът по туризма отхвърля погрешни схващания за острова.

Миналия април организацията пусна снимки, с които опровергава географски и фактически неточности от епизод от американски сериал по CBS, в който кварталът на "червените фенери" в Сингапур бе определен като "тъмната страна на рая".

коментари

Добави своя коментар