Солун - град с история и бъдеще

  07 Август 2018, 13:06     0

Солун се очертава като от най-търсените дестинации през 2018 година. Вторият по големина град в Гърция очарова с история, архитектура и нощен живот. Тук се намират два големи университета, което означава, че младежкият дух е навсякъде около вас. Наред с вкусната кухня, морето и приветливостта на гърците, има и още причини да посетите Солун. Ето няколко:

Цяло лято фестивали

От висше до улично изкуство, градът прескача от един на друг фестивал  през цялата година. Като Reworks, който обединява еклектична комбинация от музика - от експериментален звук до съвременна класическа музика и съвременна електроника; Street Mode -  четиридневен празник на живи, улични представления и визуални изкуства; множество концерти и детски програми.

Да прекарате нощта навън

Нощният живот е едно от най-вълнуващите неща в Солун. Тук има десетки таверни, клубове, където партито продължава нон-стоп, повече барове и кафенета  от всеки друг град в Европа.

Насладете се на жизнена, еклектична кулинарна сцена

Не може да дойдете в Солун и да не опитате от незаменимата гръцка кухня. Тук ще намерите огромен избор от ресторанти, механи, заведения за бързо хранене. Не пропускайте романтична вечеря на брега с чаша вино или да посрещнете изгрева в някое кафене до Бялата кула.

Разгледайте галериите и музеите

Предвид местоположението на града и кръстопътя му на европейската и османската култура, в Солун има страхотни музеи с древна история. И градът няма да ви разочарова. Археологическият музей в Солун е един от най-големите музеи в Гърция и проследява цивилизацията на района от предисторията до късната античност.

Музеят на византийската култура е дом на колекции, които разказват за трансформацията на римската религия и ранната християнска църква до падането на Константинопол през 15 век.

Не пропускайте да посетите и съвременните музеи и галерии, както и Солунският музей на фотографията с редовни и международно значими изложби и събития.

Разгледайте древните паметници в модерна обстановка

Подобно на повечето големи градове на Балканите, Солун е сам по себе си история, накъдето и да погледнете. Голяма част от града е възстановена през 20-ти и 21-ви век, но доказателствата за древна византийска и османска архитектура са навсякъде из града, контрастиращи на модерната обстановка.

Вижте някои обекти на ЮНЕСКО от световното културно наследство

Солун е включен в списъка на ЮНЕСКО като Открит музей на раннохристиянското и византийското изкуство. В списъка има 15 различни сгради, обекти и паметници, които обхващат прехода от римски през ранно - християнски времена до османската окупация.

Посетете Ротондата, църквата „Свети Димитър“, Галерийската арка, Бялата кула. /profit.bg

коментари

Добави своя коментар