Сонгдо - Южна Корея

  08 Март 2018, 13:44     0

Той се намира в Южна Корея и е едно от онези места, които наистина се различават от всичко останало, пише peika.bg.

Пример за това са улиците с осем ленти, пресичащи Сонгдо, които напомнят на идеалите на градското планиране от миналото. В града автомобилите доминират, особено електрическите возила, като на много места вече са изградени зарядни станции за тях. Има също така и велоалеи и закрити паркинги. 

Градът си има свой Сентръл Парк, който е изграден с идеята да подражава на едноименния парк в Ню Йорк и изглежда като хилядагодишен зелен палат, насред футуристични сгради. Всъщност обаче в него се крие и луксозен хотел в старокорейски стил. Интересен факт е, че в града има много малко специфично корейски неща, като не броим ресторантите.

54648


В Сонгдо можете да видите мост, с дължина повече от 21 км, който свързва международното летище в Инчеон с града. Освен това вече четири международни университета вече са се установили там. Заможни корейци, както и много млади семейства са се преместили в Сонгдо, примамени от идеята, че там са някои от най-добрите и най-модерните в технологичен план училища в Южна Корея.

Резултат с изображение за Сонгдо


Мнозина от преместилите се всъщност не не биха искали да живеят там, но глобалната привлекателност на Сонгдо отваря много възможности, които не са за изпускане. Причината за това е, че корейците отдават голямо значение на символите на висок статус и животът в Сонгдо е сред тях.

Във вътрешните дворове на групите от небостъргачи, които ще видите из града. Има детски площадки и терени за фитнес и заобиколени с растения басейни. С други думи – Сонгдо е планиран като модел за бъдещето. 

Според доклад на ООН, към 2050 г. в Индия ще има 400 млн. повече жители в индийски градове, в Китай - близо 300 млн. повече повече жители в Китай, а над 200 млн. повече жители в Нигерия. В резултат на това тези три държави, взети заедно, ще се налага да строят нов град всеки месец, еквивалентен по размери на Мюнхен.

Резултат с изображение за Сонгдо

коментари

Добави своя коментар