Списък с най-нужните вещи за пътуване

  10 Април 2018, 11:54     0

Всички сме изпадали в ситуацията да изпитаме онова специфично чувство на яд, когато си забравим вкъщи вещ, която ни трябва по време на пътуване. 

Именно затова решихме да ви помогнем, това да не се случва отново. Изготвихме този списък с най-важните неща, които трябва да вземете преди пътуване, пише peika.bg.

Ето кои са те:

1. Пари в брой и валута

Дори да сте от тези, които са свикнали да плащат с карта, помнете, че не всички населени места разполагат с устройства за плащане с тях. Ако пътувате в чужбина, предварително се подгответе с местна валута – със сигурност ще бъде по-изгодно и безопасно да го направите на родна почва.

2. Репеленти против насекоми

Винаги е добре да носите репелент, ако пътувате в различен от зимния сезон. Лятото е сезонът на комарите, кърлежите и всички подобни жилещи насекоми. Обърнете внимание на това, особено ако имате деца.

3. Игри и книги

Без значение на колко вълнуващо място отивате, винаги може да се появи момент на отегчение – най-вече при много дълъг пътЗатова се подсигурете с игри, книги, списание или подобни забавления, подходящи за почивка.    

4. Разговорник и карта

Ако пътувате извън страната, не пропускайте да вземете разговорник и карта на населеното място. Дори да не знаете езика и да се изгубите, ще успеете да помолите за помощ някой местен жител само с едно посочване.

5. Списък на багажа

Дори да ви се струва досадно да съставяте списък на всичко, което взимате със себе си в багажа за почивка, само така можете да бъдете сигурни, че няма да забравите нещо при тръгването си обратно.

коментари

Добави своя коментар