Технически проблем едва не погуби 126 души на борда на самолет

  09 Ноември 2018, 16:22     0

Самолет на ямайската авиокомпания Fly Jamaica Airways, който е летял за канадския град Торонто със 126 души на борда, е претърпял хидравличен проблем скоро след излитането си и е бил принуден да извърши аварийно кацане на летище Cheddi Jagan в Гвиана.

Според различни информации шестима пътници са били ранени при кацането на самолета Боинг 757, съобщават световните осведомителни агенции.

Fly Jamaica #OJ256 to Toronto returned to Georgetown, Guyana shortly after departure with a mechanical issue and went off the end of the runway after landing. Local media report 120 people on board; some hurt. 

Докато е извършвал аварийното кацане, самолетът не успял да спре в рамките на пистата, като е спрял да се движи, чак след като се е сблъскал с голяма пясъчна бариера близо до ров.

Службите за спешно реагиране са били изпратени незабавно към самолета и са успели да изкарат всички пътници и членове на екипажа извън машината.

Според министъра на обществената инфраструктура на Гвиана Дейвид Патерсън шестима пътници са били ранени, но никой от тях не е с опасност за живота.След инцидента летището е било затворено за кратко, но по-късно е било отворено. /news.bg

коментари

Добави своя коментар