Транспорт

Air France пуска нова нискобюджетна авиокомпания

Air France официално стартира своята нова авиокомпания Joon. Тя ще предлага на клиентите полети на по-ниски цени като като очаква да привлече по-млада клиентела и да възстанови някои рентабилни маршрути, съобщава economic.bg. Air France описва Joon като хибрид между нискотарифните и традиционните превозвачи, които се надяват да привлекат по-младото т.нар. милениум поколение, предлагайки гъвкавост и индивидуалност. В самолетите на Joon, например ще имат Wifi на борда, както и USB точки за зареждане на всяка седалка.

 26 Септември 2017, 10:10    0

Wizz Air спира полети до няколко британски града

От 6 ноември нискотарифната компания Wizz Air прекратява всички полети до дестинациите Бристол, Бирмингам и летище Донкастър в Шефилд. Причината са многобройните отменени резервации по тези полети. В становището на авиокомпанията се казва, че са стигнали до това решение в резултат на многобройни сигнали от клиенти. Твърди се също, че спирането на тези полети ще им позволи да оптимизират полетите си от София до останалите дестинации, защото капацитетът на спрените самолети ще бъде прехвърлен по други маршрути.

 24 Септември 2017, 12:33    0

Утре започва ремонтът на тунел "Витиня"

Ремонтът на тръбата за София на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ и на съоръжението преди тунела започва утре, 25 септември. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Движението на леките автомобили и на превозните средства до 10 т ще бъде прехвърлено двупосочно в обновената тръба за Варна, която бе пусната на 20 септември. Тежкотоварните МПС над 10 т ще продължат да преминават по задължителния обходен маршрут по път I-1 Ботевград - София. Целта е ремонтните дейности на „Витиня“ да завършат до края на ноември и през зимата по АМ „Хемус“ да се пътува без ограничения от строителни дейности

 24 Септември 2017, 10:07    0

Wizz Air пуска съветник за ориентиране

За пътешествениците, които трудно избират следващата дестинация за посещение, нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска съветник, с който да се ориентират. Приложението се нарича Trip Planner и ще предлага богат избор на клиентите чрез няколко филтъра – вид на почивката, начална дата на отпътуване, продължителност на посещението и бюджет.

 22 Септември 2017, 16:10    0

Qatar Airways предлага двойна спалня в самолета

Всеки, който е летял знае колко е неудобно спането на седалката в самолета. Това вече не е валидно за бизнес класата на Qatar Airways. От компанията представиха първата в света двойна спалня в салона си. Удобното легло се получава чрез махане на плоскостта разделяща две съседна места.

 22 Септември 2017, 15:15    0

Самолетите на British Airways ще летят с биогориво

Самолетите на най-голямата авиокомпания във Великобритания - British Airways, ще летят с гориво от битови отпадъци. То ще се произвежда в специално пригоден за целта завод. Компания вече проектира специален завод, в който ще се преобразуват отпадъците на домакинствата във възобновяеми реактивни горива. British Airways ще зарежда самолетите си с тях, с което ще помага за намаляване на вредните емисии и опазване на околната среда.

 20 Септември 2017, 15:53    0

Wizz Air ще лети от София до Малага

Унгарският нискобюджетен превозвач "Уизер" пуска полети от София до Малага. Те ще се изпълняват два пъти седмично - във вторник и събота, от 27 март.

 20 Септември 2017, 15:07    0

Бургазлии ще пътуват за 15 евро до 6 европейски държави

Бургазлии ще пътуват за 15 евро до 6 европейски държави от 2018 год., съобщи пред журналисти главният търговски директор на авиокомпания Ryanair, Дейвид О'Брайън. Летище Бургас е 87-то, на което стъпва компанията. Страните, до които ще се пътува евтино, са Германия, Израел, Полша, Латвия, Словакия, Италия, а дестинациите ще са целогодишни.

 19 Септември 2017, 18:10    0

Ryanair отмени още полети от и за София

Ирландската нискотарифна авиокомпания Rayanair отмени полети от и за София, въпреки обещанията си, че това няма да се случи. Към момента е засегнат само маршрутът от Лондон до София и обратно, става ясно от публикуваният тази сутрин списък на анулации

 19 Септември 2017, 09:57    0

Кой е най-безопасният транспорт?

Обикновено, когато хората използват транспорт, преди всичко те мислят за своя комфорт. Не бива обаче да се забравя, че изборът на правилно място е свързан с вероятността да останете невредими в случай на авария, пише Wikr. Автомобил Безопасни места: зад шофьора и на задната седалка по средата, тъй като тази част от колата е най-малко изложена на деформации в случай на удар.

 18 Септември 2017, 20:13    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>