Транспорт

Откриват пътен възел „Плодовитово” на магистрала „Тракия”

В четвъртък от 10 ч. ще бъде пуснато движението по двете новоизградени допълнителни връзки на пътен възел „Плодовитово“ на автомагистрала „Тракия“. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов ще бъдат на обекта непосредствено преди пускането на движението,

 20 Юли 2017, 10:29    0

Нови правила за ръчен багаж с Wizz Air

Wizz Air няма да начислява допълнителни такси за пренос на голям ръчен багаж в кабината на самолета за всички полети от 29 октомври 2017. · Пътниците ще имат право да носят на борда един ръчен багаж с размери 55x40x23см. Тази чанта се включва в цената на билета.

 19 Юли 2017, 12:18    0

Air France пуска нискотарифна компания

Дълъг спор между ръководството на Air France и пилотите приключи днес след достигането на споразумение за създаването на по-евтино дъщерно дружество. Целта е засилена конкуренция с нискотарифните компании и други превозвачи в региона, съобщава AFP.

 18 Юли 2017, 16:29    0

Летище Бургас възобнови работата си

Летище Бургас възобнови работата си в 12.15 часа. Това съобщиха от пресцентъра на летището. Аеропортът бе затворен около 2 часа заради излязъл от пистата самолет. След кацане, самолет на авиокомпания Travel Service изпълняващ полет от Бърно, Чехия с 178 пътници на борда, излиза в страни от пистата на летище Бургас. Всички пътници са изведени от самолета невредими. Летището бе затворено за полети докато самолетът бе изтеглен на безопасно разстояние. Междувременно трафикът бе пренасочен към летище Варна.

 18 Юли 2017, 16:22    0

Qatar Airways пуска директна самолетна връзка от Доха за Скопие

Авиокомпанията Qatar Airways от вчера установява директна самолетна линия от Доха за Скопие, предаде агенция МИА. Днес пристига първият самолет от Доха на летище "Александър Велики" в Скопие, предаде manager.bg. Македония въвежда още три нови авиолинии - до Малта, Рим и Ваксьо. С въвеждането на новите авиолинии се очаква

 18 Юли 2017, 08:32    0

Нискобюджетните авиокомпании ще плащат нa хората да летят с тях

Полетите с нискотарифните компании скоро могат да станат толкова евтини, че вместо да си купуват билет, самите компании да плащат на пасажерите, за да летят с тях. Прогнозата направи главният изпълнителен директор на исландската бюджетна авиокомпания WOW Скули Могенсен

 18 Юли 2017, 08:02    0

Виртуална реалност под Ламанша

Видеа с обучения и виртуална реалност ползват пътниците на влака под Ламанша от петък. Туристите в Евростар вече няма да скучаят, защото ще имат шанса да се потопят във вълшебна виртуална реалност, която им разкрива тайните на морското дъно, докато пътуват. Системата носи името Eurostar Odyssey и е съвместима със смартфона на всеки пътник. Благодарение на специални очила и слушалки, той ще се пренесе без проблем в морските дълбини. Екстрата може да се ползва от всички пътници през летния сезон, по линиите между Лондон и Париж, Лил, Брюксел, Лион.

 16 Юли 2017, 19:06    0

Таен бутон прави пътуването в самолет по-удобно

Пътуването в икономична класа може да не е едно от най-приятните изживявания по време на почивка, особено в пълен самолет. А ако ви кажем, че има начин да си направите повече място и да си създадете повече комфорт, като решението е точно до вас, но стои незабелязано? Благодарение на разкритие на хартиеното издание на британския The Independent, става ясно, че има таен бутон, който може да бъде ключът към вашия комфорт.

 15 Юли 2017, 12:20    0

Qatar Airways пусна промоция на билети от 40%

Qatar Airways празнува най-престижното отличие за 2017 г. на Skytrax “Най-добра авиокомпания в света” с 40% намаления на полетите от мрежата си. Това е част от глобалната кампания "Летете с най-добрата авиокомпания в света", стартирала тази седмица, съобщава от авиопревозвача. Тази кампания е посветена на наградите, присъдени на Qatar Airways на Годишните световни авиационни награди Skytrax 2017 г., проведени миналия месец по време на Авиационното шоу в Париж.

 14 Юли 2017, 20:07    0

Опасно летище взе своята първа жертва

Летище Принцеса Юлияна в карибския остров Сен Мартен взе своята първа жертва. То е едно от най-необичайните и опасни летища в света, но досега не е имало фатални инциденти. Летището на острова е наистина много опасно, но това е първият смъртен случай тук. Островът се гордее изключително много с него. Пистите започват буквално на мястото, където свършва плажът. След края им пък има планина.

 14 Юли 2017, 15:31    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>