Транспорт

Самолетите на British Airways ще летят с биогориво

Самолетите на най-голямата авиокомпания във Великобритания - British Airways, ще летят с гориво от битови отпадъци. То ще се произвежда в специално пригоден за целта завод. Компания вече проектира специален завод, в който ще се преобразуват отпадъците на домакинствата във възобновяеми реактивни горива. British Airways ще зарежда самолетите си с тях, с което ще помага за намаляване на вредните емисии и опазване на околната среда.

 20 Септември 2017, 15:53    0

Wizz Air ще лети от София до Малага

Унгарският нискобюджетен превозвач "Уизер" пуска полети от София до Малага. Те ще се изпълняват два пъти седмично - във вторник и събота, от 27 март.

 20 Септември 2017, 15:07    0

Бургазлии ще пътуват за 15 евро до 6 европейски държави

Бургазлии ще пътуват за 15 евро до 6 европейски държави от 2018 год., съобщи пред журналисти главният търговски директор на авиокомпания Ryanair, Дейвид О'Брайън. Летище Бургас е 87-то, на което стъпва компанията. Страните, до които ще се пътува евтино, са Германия, Израел, Полша, Латвия, Словакия, Италия, а дестинациите ще са целогодишни.

 19 Септември 2017, 18:10    0

Ryanair отмени още полети от и за София

Ирландската нискотарифна авиокомпания Rayanair отмени полети от и за София, въпреки обещанията си, че това няма да се случи. Към момента е засегнат само маршрутът от Лондон до София и обратно, става ясно от публикуваният тази сутрин списък на анулации

 19 Септември 2017, 09:57    0

Кой е най-безопасният транспорт?

Обикновено, когато хората използват транспорт, преди всичко те мислят за своя комфорт. Не бива обаче да се забравя, че изборът на правилно място е свързан с вероятността да останете невредими в случай на авария, пише Wikr. Автомобил Безопасни места: зад шофьора и на задната седалка по средата, тъй като тази част от колата е най-малко изложена на деформации в случай на удар.

 18 Септември 2017, 20:13    0

Нов вид услуга предлагат на Централна жп гара София

На Централна жп гара София вече се предлага услугата „видео жестов превод” и по този начин вече всеки глух човек ще има равен достъп до услугите и информацията на жп гарата. Нововъведението е достъпно на две билетни гишета на гарата. За целта на всяко от двете гишета е поставен по един таблет, чрез който може да се направи връзка с жестов преводач. Гишетата са обозначени със специален стикер, а поставяне на такива таблети предстои и на каси на гарите във Варна и Бургас.

 18 Септември 2017, 15:12    0

RyanAir ще отменя до 50 полета всеки ден

Нискотарифният авиопревозвач RyanAir съобщи, че ще отменя между 40 и 50 полета дневно с цел да „подобри точността си“. Мярката влиза в сила сега и ще се изпълнява в следващите 6 седмици до края на месец октомври,

 16 Септември 2017, 12:28    0

easyJet и Norwegian обединяват мрежите си

Две от най-големите нискоразходни авиокомпании в света, easyJet и Norwegian стартират партньорството „Worldwide by easyJet“, благодарение на което пътниците ще могат да свързват директно полети от регионалната мрежа на easy с междуконтиненталните полети на Norwegian в единна резервация

 15 Септември 2017, 12:59    0

Класация на най-скъпите яхтени пристанища в света

С такса за акостиране от 3 025 евро на ден, Ibiza Magna в Испания понастоящем е най-скъпото яхтено пристанище в Европа. Това става ясно от класацията на Engel & Völkers Yachting. Данните от проучването се базират на базисните цени, събрани от компанията за такса за котвена стоянка за 55-метрова яхта през сезон 2017.

 15 Септември 2017, 09:36    0

Air France-KLM е включена в световната класация на Дау Джоунс

Групата е единствената от сектора на въздушния авиотранспорт, която ще бъде включена в европейската класация. Класирането се основава на задълбочен анализ на икономическите, социалните и екологичните показатели на над 3400 международни групи. Оценката се прави въз основа на многобройни критерии като: корпоративно управление, екологична политика, условия на труд и социални инициативи.

 13 Септември 2017, 16:58    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>