Транспорт

Отчитат ръст на жалбите за загубен багаж при полет

Все по-често авиокомпании осуетяват полетите или когато кацнем, се оказваме със загубен багаж. Ръстът само на тези жалби в Европейския потребителски център е с 29% за настоящия летен сезон спрямо миналогодишния, показват данни, цитирани от директора му Игнат Арсенов на пресконференция вчера. От май до края на август центърът - структура към Комисията за защита на потребителите - е работил по 687 жалби и запитвания, а за същия период на 2016 г. те са били 485. Проблемите с полетите се превърнаха във всекидневие - само тази сутрин 40 пътници на WizzAir не бяха пуснати в самолета, защото компанията е продала повече билети от местата в салона. Вчера в тази ситуация бяха други 23-ма.

 01 Септември 2017, 10:18    0

Какви са правата ни при пътуване със самолет, ако са ни дублирани местата?

Международно установените стандарти в авиосектора и приложимото законодателство за защита на потребителите, позволява известно надвишаване на броя резервирани места (overbooking) на най-популярните маршрути, за да предостави възможност на повече пътници да пътуват и да избегне наличието на празни места, ако пътник не се появи". Така отговори на "Дневник" "Уиз ер" (Wizz Air), след като читател сигнализира, че вчера 23-ма души с билети за полета от София за Лондон са били оставени за по-късен полет.

 30 Август 2017, 11:17    0

Авиокомпания наложи ограничения на пътниците си

Причината, поради която авиoĸoмпaниятa въвeдe cтpoг дpecĸoд зa пътyвaщитe е, някои от пътниците да не се увстват нeyдoбно или обидени от разголените тела на пасажерите. Нововъведените правила се изразяват в това, че жeнитe нямaт пpaвo дa излaгaт нa пoĸaз pъцeте или ĸpaĸaт си, нитo дa нocят пpeĸaлeнo тънĸи или пpeĸaлeнo тecни дpexи. Ha мъжeтe пък e зaбpaнeнo дa нocят ĸъcи пaнтaлoни.

 30 Август 2017, 10:00    0

Wizz Air свали 23 човека от София за Лондон

От самолет на Wizz Air от София за Лондон тази сутрин са били свалени в последния момент 23-ма човека, съобщи очевидец. Те били избрани на случаен принцип и им е казано, че ще бъдат качени на следващ полет за британската столица, тъй като няма място в самолета. Всички свалени са били с редовно купени билети за този полет,

 29 Август 2017, 16:53    0

Пилот стресира пътниците по време на полет

Желязно правило за пилоти: подбирайте си думите, когато говорите с пътниците. Разбира се, повечето от тях обикновено го правят. Но не и капитанът на полет на United Airlines, пътуващ до Ню Йорк от Чикаго. Полетът вече има двучасово закъснение, което изнервя всички. За капак, пилотът заявява на пътниците, че ще прелетят през "ужасни бури, включително торнадо".

 28 Август 2017, 14:02    0

Ryanair пуска промоционални билети до Великобритания

Нискобюджетният авиопревозвач Ryanair обяви промоционални цени на самолетни билети до Великобритания от София и още над 100 града. Цените започват от 9.99 паунда за еднопосочен билет и важат само за пътувания от ноември т.г. до януари 2018 г. Клиентите, които искат да ползват промоцията, трябва да направят резервациите си не по-късно от полунощ на 28 август. Резервации може да се направят само през уебсайта на компанията./economic.bg

 26 Август 2017, 14:00    0

Паркинг за велосипеди в Холандия

Тези, които са били в Холандия, знаят, че в страната велосипедите са свещени. На всеки жител се падат по 1.3 колела. В Утрехт, бързо развиващ се холандски град, има над 100 00 колоездачи, които използват този начин на транспорт всеки ден. С идеята да се превърне в най-приятелски настроения към велосипедистите град в света, управата на Ултрех отвори най-големия гараж за паркиране на велосипеди на планетата.

 24 Август 2017, 13:46    0

Нараства броят на пътуващите българи

Огромен ръст на пътуванията в страната и чужбина отчита Националния статистически институт (НСИ) през второто тримесечие на 2017 г. За периода април - юни 1.149 млн. българи са предприели някакъв вид пътуване, а спрямо същото тримесечие на 2016 г. статистиката отчита 26.5% ръст.

 22 Август 2017, 14:09    0

Съвсем скоро тръгва най-бързият пътнически влак в света

От 21 септември по маршрута между китайските градове Пекин и Шанхай ще се движи най-бързият влак в света. Скоростта му ще достига до 350 километра в час, съобщават информационните агенции, цитира от pochivka.com. Машината е от ново поколение и се нарича Fuxing. Създадена е специално за движение между двата най-големи града в Китай, за да намали времето за пътуването между двете точки.

 22 Август 2017, 12:32    0

Tайните на самолетите

Вие сте запален пътешественик и често летите със самолет до най-екзотични точки на света – какво по-хубаво от това. Или не сте се доближавали до самолетна писта, но мечтаете да сбъднете мечтата си да се реете в небето – никога не се отказвайте. Колкото и да сте наясно с нещата, които се случват на борда на летящото превозно средство, определено не знаете всичките му тайни. Неподозираните факти за самолетите са наистина изумителни. Дори да сте се качвали на борда стотици пъти, със сигурност някои от тях са ви убягнали. Мозъкът ни често има функцията да констатира очевидните неща, но да ги изключва от картинката.

 21 Август 2017, 15:07    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>