Транспорт

...

 31 Януари 2018, 13:27    0

Virgin Atlantic пуска нова луксозна класа

Virgin Atlantic обяви в понеделник, че новите самолети Airbus A330-200, които се присъединяват към флотилията й, ще разполагат с три отделни варианта за настаняване в първа и бизнес класа. Пътуващите с тези самолети, носещи имена, вдъхновени от регистрацията на въздухоплавателното средство и чувството за хумор на авиокомпанията, като Strawberry Fields, Honky Tonk Woman, Scarlett O'Hara и Daydream Believer, ще могат да избират измежду новите Love Suite, Solo Freedom Suite и Solo Corner Suite. "В първа и бизнес класа въвеждаме три нови стила на настаняване, както и допълнителни екстри, като меню за кафе в стил бариста и безплатен Wi-Fi", заяви Фи Махер, изпълнителен вицепрезидент на операциите на авиокомпанията, цитиран от T+L. Всички 19 от седалките в луксозната класа се превръщат в просторни легла и предлагат директен достъп до пътеката. Пътниците в тях ще получат и шикозен комплект Happy Socks. Solo Freedom Suite и Solo Corner Suite са най-подходящи за пътници, които пътуват самостоятелно, а последният предлага допълнително усамотение и особено добра гледка - има само по три такива, разположени на всеки самолет. Love Suite, от друга страна, е проектиран за двойки или групи. Тези седалки са разположени в центъра на бизнес класата и са идеални за хранене или гледане на филми с вашия партньор за пътуването. Има три подобни апартамента на самолет, които побират общо шест пътника.

 30 Януари 2018, 13:23    0

Самолетите на бъдещето

Британската технологична компания представи следващата голяма стъпка в авиационния транспорт. Тя иска да премахне прозорците от пътническите самолети и да ги замести с органични светодиодни екрани, които са чувствителни на допир. От компанията планират те да се разпростират по цялата дължина на летателния апарат и да показват гледката отвън през камери, монтирани извън него. Причината за това е, че прозорците са един от основния и най-голям източник на ненужно тегло в пътническите самолети и затова стените, изработени без тях, ще могат да бъдат по-здрави и много по-тънки. Разбира се, технологията не е лишена от недостатъци. Така например някои хора се опасяват от количеството светлинно замърсяване в кабината. Панорамната гледка пък едва ли ще улесни онези хора, които се страхуват да летят със самолет. От компанията планират екраните да се разпростират по дължината на самолета и да показват на пътниците света отвън. Също така чрез чувствителните на допир екрани хората ще получават информация за своя полет или ще поръчват на стюардесите и стюардите от продуктите, които се предлагат на борда.

 29 Януари 2018, 18:25    0

„България Ер“ пуска промоция за „Свети Валентин“

Най-романтичният празник в годината „Свети Валентин“ наближава и националният превозвач „България Ер“ е подготвил специална промоция за влюбените, съобщава economic.bg. От 29 януари до 9 февруари всеки, който закупи двупосочен самолетен билет, може да се възползва от отстъпка до 40% при купуване на втори билет за същия полет. Офертата важи и за билетите от най-ниския ценови клас, пишат от компанията. От превозвача не съобщават да има ограничения в избора на дестинация според офертата.

 29 Януари 2018, 16:38    0

Николай Нанков: Последна година лепим винетки на стъклото

Последна година лепим винетки на стъклото на автомобила си, обяви по Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Това ще се случи след задействането на тол системата, която ще заработи през 2019 г. "Ще въведем електронни винетки, като нашето обещание е, че това по никакъв начин няма да се отрази на тяхната цена. Тя ще бъде разпознавана чрез автоматични четци, които ще бъдат поставени на пътищата по линия на тол системата. Освен на бензиностанции, ще се закупуват и на специални пос терминали", обясни Нанков.

 27 Януари 2018, 16:56    0

Промоция! Летим за 5 евро от Бургас до Братислава

Само срещу 5 евро можем да летим от Бургас до Братислава. Промоцията е на нискотарифната авиокомпания Райънеър и е валидна само за резервации направени до 29-ти януари. Друго условие за закупуване на евтин билет е той да е за пътувания, които ще се извършат през месеците април и май, съобщава travelbulgarianews.bg.

 26 Януари 2018, 16:58    0

"Аэрофлот" пуска редовна линия Москва-Бургас

Продажбата на билети вече е открита, а полетите ще започнат от 2 юли 2018 г., съобщава руският туристически сайт tourprom.ru. По информация на превозвача, полетите ще се осъществяват ежедневно.

 26 Януари 2018, 15:01    0

Въвеждат "зелен билет" за всички линии в София

Шофьорите в софийския градски транспорт ще продават "зелен билет" в дните, в които стойностите за замърсяване на въздуха в столицата са завишени. Цената му е 1 лв. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност /ЦГМ/. Освен от водачите билетът ще се предлага и в цялата градска мрежа, на всички пунктове за превозни документи на ЦГМ, както и на станциите на метрото.

 26 Януари 2018, 14:56    0

Изминалата година беше рекордна за столичното летище

Изминалата година беше рекордна в историята на столичното летище. Обслужените пътници през периода са почти шест милиона и половина (6 490 096), което е ръст от 30,3% на годишна база, обявиха от най-голямата аерогара в България. Забележителен е фактът, че рекордно увеличение по отношение на пътниците отбелязва и всеки един месец от изминалата година. През Терминал 1 са преминали 36% от всички пътници, а през Терминал 2 – 64%.

 25 Януари 2018, 10:55    0

Turkish Airlines пуска промоция на двупосочни билети до Малдивите и Ню Йорк

Turkish Airlines стартира промоция с ексклузивни цени на двупосочни билети от София и Варна до редица популярни международни дестинации, съобщиха от авиокомпанията. Сред тях са Мавриций, Малдиви, Ню Йорк, Пекин, Банкок и много други. Цените на двупосочните билети започват от 399 евро и включват всички данъци, основни и допълнителни такси.

 23 Януари 2018, 18:31    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>