Транспорт

Модерен път от соларни панели захранва цяло село с електричество

Бъдещето вече е тук. Път от соларни панели осветява село във Франция. Село Турувр-о-Перш, което се намира във френската област Нормандия, е първото в света село със соларно шосе. То е дълго 1 км и е покрито с 2 800 кв. м соларни панели.

 31 Юли 2017, 17:37    0

Подземна атракция в Лондон

В продължение на 76 години, стартирайки от 1927 г., Лондонската пощенска служба управлява набор от електрически влакове без водачи, които се движат по тесни релси дълбоко под земята, пренасящи поща между различните офиси за сортиране.

 31 Юли 2017, 16:05    0

Американската Delta купува 10% от Air France-KLM

Американската Delta Airlines купи 10% дял от френско-холандската група Air France-KLM за 375 милиона евро. С това придобиване Delta ще получи и едно от местата в борда на директорите на авиационния гигант. В допълнение към това Delta, Air France-KLM и Virgin Atlantic обявиха сключването на дългосрочен джойнт-венчър, който ще бъде скрепен финансово от инвестиция в размер на 31% от капитала на Vrigin от страна на Air France-KLM. Delta и Air France-KLM оперират в дългосрочно джойнт-венчър споразумение още от 2009 година. Покупката на Delta е част от поредицата инвестиции от страна на американския превозвач в различни авиокомпании през последните 5 години. Ето някои от тях:

 28 Юли 2017, 14:00    0

Китайската Hainan Airlines ще лети до Белград

Най-бързо развиващата се китайска авиокомпания Hainan Airlines получи разрешение за стартиране на полети по маршрута Пекин – Белград /през Прага/ два пъти седмично. Новата линия ще бъде официално открита на 15 септември, като информацията е потвърдена от Сръбския Директорат за Гражданска Авиация

 28 Юли 2017, 09:14    0

Инвестиции за над 1 трлн. долара ще променят летищата

В продължение на десетилетия Сингапур и Хонконг властват на пазара като ключови транзитни центрове, свързващи пътниците в Азия с останалата част от света. В момента обаче готвените инвестиции в размер на 1 трлн. долара в летищата по света заплашават да нарушат статуквото. Близо половината от тези пари ще бъдат похарчени за обновяване или построяване на нови петища в Азия, според базирания в Сидни CAPA Centre for Aviation estimates.

 27 Юли 2017, 13:17    0

Пътнически самолет кацна принудително заради сигнал за дим

Пътнически самолет, летящ от Германия за Египет, е кацнал принудително в Белград заради задействане на индикатора за дим в пилотската кабина. Белградското летище "Никола Тесла" съобщи, че самолетът Боинг 737-800 на авиокомпания СънЕкспрес, който летял от Щутгарт за курорта Хургада на Червено море,

 26 Юли 2017, 20:49    0

Най-неоправданото летище в света

Ветровито миниатюрно летище, разположено на малък остров в южната част на Атлантическия океан, би могло да приеме туристи за първи път в историята си. Летището на остров Света Елена е наречено "най-безполезното в света" поради силните ветрове в района и закъсненията в строителните му дейности. От самото му откриване през май 2016 г. летището се опитва да насрочи търговски полети, посочва вестник Independent. Учудващо е, че властите са поръчали и завършили строителството му, преди да проучат условията в района, посочва изданието.

 26 Юли 2017, 13:03    0

Авиокомпанията която не е превозила нито един пътник за 27 години

След като за повече от 27 години не е превозила нито един пътник, авиокомпанията Baltia AirLines наскоро се прекръсти на USGlobal Airways с цел най-накрая да се издигне в небето с пасажери на борда си. Baltia AirLines е създадена през 1989 г. от покойния Игор Дмитровски, за да осигури непрекъснато обслужване от международното летище Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк до летище Пуклово в Санкт Петербург, макар че това никога не се случва, посочва T+L.

 26 Юли 2017, 12:44    0

Демонтират пешеходен мост на АМ „Тракия“

Утре от 21.00 ч. до 05.00 ч. на 27 юли, движението в участъка при 42-ри километър на автомагистрала „Тракия“, в района на мотел „Ихтиман“ ще се осъществява през локалните платна вляво и дясно на съществуващите търговски крайпътни обекти. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Временната организация на движението е във връзка с демонтаж на пешеходен мост (пасарелка) над автомагистрала „Тракия“. Трафикът в посока Пловдив ще бъде пренасочен през отбивката за бензиностанция „Лукойл“ и Мотел „Ихтиман“. В посока София през отбивката за бензиностанция „Петрол“. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация по обходния маршрут.

 25 Юли 2017, 11:45    0

Над 10 кандидати искат да придобият италианския авиопревозвач Alitalia

Нискотарифните авиокомпании Ryanair и easyJet са отправили необвързващо предложение за покупка на италианската авиолиния Alitalia. Това съобщи икономическият вестник „Ил Соле 24 Оре“, цитиран от "Факти". Alitalia има сериозни финансови проблеми. Обявяването на несъстоятелност през април бе предотвратено, благодарение на отпуснатия от италианската държава кредит. Въпреки това, правителството в Рим не иска да национализира концерна и затова търси купувач, който да придобие цялата компания.

 24 Юли 2017, 18:13    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >>