TSA опроверга информацията, че се готви да пропуска пътници без проверка

  03 Август 2018, 15:52     0

Американската Агенция за авиационна сигурност /TSA/ проучва възможността за премахване на проверката на пътниците на 150 малки и средни летища в САЩ, съобщи CNN.

Работна група в TSA иска да спести около 115 милиона щатски долара годишно като се откаже от проверки за полети с 60 или по-малко места.

Ако се приложи, мярката ще бъде най-голямата промяна във въздушния транспорт в САЩ за последните 17г след атентатите на през 2001.

CNN се позовава на получени от медията вътрешни документи от юни и юли. По въпроса писа и Асошиейтед прес.

Според получените от CNN документи пътниците, идващи от малки летища без проверка, когато правят смяна на големи летища, ще бъдат проверени на второто летище. Това противоречи на практиката в момента, при която се проверява на първото летище.

В момента TSA проверява пътниците на 440 летища в САЩ – общо 2,5 милиона души на ден.

TSA опроверга съобщението на CNN на сайта си.

„Няма решение за отказ от проверка на пътници на нито едно федерално летище в САЩ”, пише агенцията.

„Всяка година получаваме запитване да обсъдим потенциални оперативни промени, за да използваме по-добре парите на данъкоплатците в рамките на обсъждането на федералния бюджет”.

Впрочем законите в САЩ позволяват оръжие на борда на самолета, но в чекирания багаж.

Имате право да превозвате незаредено оръжие, опаковано в твърд, заключен контейнер и да го предадете в багажното отделение като го декларирате./avioforum.com

 

коментари

Добави своя коментар