Турагенции

Класация определи най-подценяваните европейски градове

Европа е повече от Берлин, Париж, Рим и Лондон. Макар че тези градове са неоспоримо богати на история, култура и архитектура, има и други места, които са също толкова запомнящи се. Посещението на тези подценявани градове може да бъде толкова вълнуващо, колкото и на големите метрополиси

 26 Септември 2017, 10:02    0

Уникален цветен тунел в Япония

Една от най-хубавите части на годината е времето, когато природата се събужда и се показват първите цветя. След дългата и мрачна зима, това е първият знак, че топло време идва. А този тунел в Япония илюстрира тази концепция перфектно, и то умножена по сто милиона. Kawachi Fuji Gardens в Китакуши, Япония, олицетворяват тази невероятна комбинация от

 24 Септември 2017, 14:04    0

Въжен мост предлага невероятни пейзажи

Човек трябва да си поставя предизвикателства и да ги преодолява. Ако обичате планинските преходи и сте турист в Швейцария, може да минете през един от най-популярните въжени мостове – The Charles Kuonen Suspension.

 24 Септември 2017, 12:27    0

Красиви крайбрежни градчета

Малко преживявания съперничат на радостта от пътуването до красиво морско градче. С яркото слънце, сините води и добродушни местни жители, нищо не може да попречи на една релаксираща почивка. От малките острови в Тайланд до привидно забравените градове по Тихия бряг, вижте единадесетте най-хубави малки крайбрежни града по света, на които ще бъдете сигурни, че ще се насладите, без да се блъскате с големи тълпи.

 22 Септември 2017, 16:16    0

Бристол - различният град за всеки тип туристи

Aко сте почитатели на големите градове, но все пак не искате типичната мегаполисна атмосфера, Бристол е място, което наистина си заслужава да посетите. Там може да намерите всичко от средновековна архитектура, стрийт арт фестивали, големи и красиви паркове и тесни калдъръмени улици.

 21 Септември 2017, 15:04    0

Най-евтините дестинации през октомври

Асоциацията на туроператорите на Русия състави списък на най-евтините плажни дестинации през октомври, пише profit.bg. Тази класация дава удачни идеи къде няма да ни излезе солено да почиваме, въпреки че по нашите ширини вече ще е настъпила есента. Най-евтиното пътешествие със самолет на 30 септември (седем нощувки за двама) може да се закупи в един от хотелите на Сочи – в квартала Александровска градина. Пътуването ще струва 585.95 лв.

 21 Септември 2017, 11:24    0

Филипините очарова света с еко курорт

Проект за напълно еко и щадящ природата курорт във Филипините очарова света. Идеята е на френския дизайнер Vincent Callebaut и представлява черупковидни сгради и кули, които се въртят в търсене на слънчева светлина за енергия. При въртенето зданията ще се издигат и падат, а някои от стаите ще минават и под морското равнище.

 20 Септември 2017, 15:46    0

Китайци пуснаха екскурзия с цел земеделие до Северна Корея

На фона на всичко това, което се случва в страната китайска туристическа агенция пусна пътешествие с цел земеделие до Северна Корея, което обещава да даде на западните туристи възможността да поизцапат ръцете си, заедно с фермерите в околностите на Пхенян. Предлагана от базираната в Китай туристическа компания Young Pioneer Tours (YPT) и подкрепена от режима в Северна Корея, шестдневната програма струва 1195 евро и изисква от участниците да помагат на фермерите да пресаждат ориз, наред с други „странни задачи“

 19 Септември 2017, 08:26    0

Най-дългата туристическа пътека в света

Най-дългата туристическа пътека в света, която се простира на 24 000 километра, най-накрая беше открита - след 25 години работа. Известна като Голямата пътека, тя представлява сложна мрежа от маршрути, които пресичат Канада и обединяват 15 000 различни общности и 13 територии в цялата страна. Идеята за създаване на най-дългата пътека в света е на трима канадци - Пиер Каму, Бил Прат и Пол ЛаБардж, които слагат началото на осъществяването на тази мечта през 1992 г., съобщава T+L. Сега - 25 години по-късно, атракцията е отворена за ентусиасти от цял ​​свят.

 18 Септември 2017, 20:26    0

Най-големият мост в света (видео)

Дуж Бейпанянг, както е неговото име, е висок цели 565 м и се простира на дължина от 1341 м. За да придобиете представа за реалната височина на това гигантско съоръжение, ще отбележим само, че тя се равнява на височината на почти две Айфелови кули или иначе казано – на един и половина небостъргач Импайър Стейт Билдинг. Освен с размерите си, мостът е забележителен и с това, че свързва два планински връха, извисявайки се на 280-метрова пропаст.

 16 Септември 2017, 16:48    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>