Турагенции

Патая - туристически град в Тайланд

Патая е един постоянно жив, шумен и пъстър град, който предлага разнообразни забавления и изкушава с бурен нощен живот, пише peika.bg. В наши дни той вече е световноизвестна туристическа дестинация, намираща се на източното тайландско крайбрежие. Заради безкрайната си плажна ивица, Патая е един от най-посещаваните градове в Тайланд, като се явява достойна конкуренция дори на столицата Банкок. Градът е построен около красивия залив, във формата на полумесец, Айо Патая.

 23 Февруари 2018, 18:33    0

Идеалните страни за гурме туризъм

Когато избирате дестинация за вашата почивка, добре е да имате определена цел и причина, поради която да посетите даден град или държава,

 22 Февруари 2018, 18:51    0

Плажът Ла Конча край Сан Себастиян в Испания

Ако още не сте решили къде да почивате през лятото, може да вземете предвид класация на специализирания сайт TripAdvisor. На база качество и количество на туристическите отзиви за период от 12 години, е изготвена класация, която показва най-добрите плажове на 2018-та.

 22 Февруари 2018, 16:22    0

Няколко дестинации в България за 3-ти март

Подарете си пътешествие и повод за гордост на 3-ти март! Тази година националният ни празник се пада в събота. За щастие, официален почивен ден ще бъде и 5-ри март (понеделник), така че ще имаме тридневен уикенд на разположение.

 21 Февруари 2018, 12:39    0

Необичайна пощенска станция на остров Hideaway

Туристите обичат да пращат пощенски картички към дома от дестинациите, на които почиват. Има две пощенски станции обаче, които не приличат на никои други по света. Друг е въпросът, че ще са ви необходими малко по-специални умения, за да стигнете до тях.

 21 Февруари 2018, 10:16    0

Френската ривиера - Езе

Езe е един от най-красивите курорти на Лазурния бряг, където може да се потопите в една средновековна атмосфера.

 20 Февруари 2018, 10:46    0

Мраморните пещери в Чили (снимки)

Мраморната катедрала в Чили е комплекс от пещери в южната част на латиноамериканската страна, в област Патагония. Природното образувание е смятано за едно от най-красивите скални образувания в света, пише pochivka.com. Чилийските поети пишат за него като за Лазурен храм, създаден от природата. Стените на тази мрежа от пълни с вода мраморни пещери показват колко прекрасна може да е природата.

 19 Февруари 2018, 18:54    0

Тайланд затваря за туристи един от най-красивите си плажове - Maya Bay

Плажът Maya Bay, намиращ се на тайландския остров Ко Фи Фи, ще бъде затворен за туристите от юни до септември тази година. С тази мярка властите ще се опитат да поправят нанасяните с години екологични щети в района, съобщава T+L. Според вестник Guardian, по пясъците на Maya Bay се разхождат до 5000 посетители на ден, като повечето туристи пристигат с лодки от Пукет или от архипелага Ко Фи Фи Дон. Голяма част от този туристически поток е вдъхновена от филма "Плажът", заснет през 2000 г., в който участва холивудската звезда Леонардо Ди Каприо. На плажа обаче вече са нанесени сериозни щети. Според тайландските учени, 80% от кораловите рифове са унищожени от строителството, лодките и пластмасовите отпадъци в района. Въпреки това тримесечната забрана за достъп до плажа по време на активния сезон се смята, че ще помогне. Икономиката на Тайланд е доста зависима от туризма, който представлява 18% от нейния БВП. Вижте как изглежда невероятният Maya Bay през призмата на Instagram:

 19 Февруари 2018, 14:48    0

Най-високата планина в Япония - Фуджи

Тази планина е била забранена за жени. Свещеното място е провокирало създаването на религиозно учение. Става дума за най-високата планина на Япония – Фуджи. Красива, непрекъснато променяща настроенията и цветовете си, планината днес привлича над 80 милиона туристи на година. Това е близо 2/3 от населението на Япония. Фуджи е почитана, както от будистите, така и от шинтоистите (японска религия, за която са важни духовете на природата и предците). Това обаче сякаш не е достатъчно, защото планината инспирира създаването на секта – Обществото на Фуджи. Основано е през 1558 година, като напълно отдадено на планината. Днес движението също има многобройни последователи. Те се обличат изцяло в бяло и могат да бъдат срещнати по склоновете.

 16 Февруари 2018, 09:58    0

Италианският водопад Марморе

Италианският водопад Марморе е малко по-различен от повечето, които сте виждали, тъй като е създаден от човешка ръка, пише peika.bg. Той е сгушен сред буйната растителност на планините в южна Умбрия. Намира се на около 110 км от Рим и е една от най-популярните туристически забележителности в региона. Водопадът Марморе се извисява на 165 м височина и по нищо не му личи, че е човешко творение. Нещо повече – това е един от най-високите водопади в Европа и е най-големият и най-старият, който е изкуствено създаден.

 15 Февруари 2018, 14:51    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>