Турагенции

Бристол - различният град за всеки тип туристи

Aко сте почитатели на големите градове, но все пак не искате типичната мегаполисна атмосфера, Бристол е място, което наистина си заслужава да посетите. Там може да намерите всичко от средновековна архитектура, стрийт арт фестивали, големи и красиви паркове и тесни калдъръмени улици.

 21 Септември 2017, 15:04    0

Най-евтините дестинации през октомври

Асоциацията на туроператорите на Русия състави списък на най-евтините плажни дестинации през октомври, пише profit.bg. Тази класация дава удачни идеи къде няма да ни излезе солено да почиваме, въпреки че по нашите ширини вече ще е настъпила есента. Най-евтиното пътешествие със самолет на 30 септември (седем нощувки за двама) може да се закупи в един от хотелите на Сочи – в квартала Александровска градина. Пътуването ще струва 585.95 лв.

 21 Септември 2017, 11:24    0

Филипините очарова света с еко курорт

Проект за напълно еко и щадящ природата курорт във Филипините очарова света. Идеята е на френския дизайнер Vincent Callebaut и представлява черупковидни сгради и кули, които се въртят в търсене на слънчева светлина за енергия. При въртенето зданията ще се издигат и падат, а някои от стаите ще минават и под морското равнище.

 20 Септември 2017, 15:46    0

Китайци пуснаха екскурзия с цел земеделие до Северна Корея

На фона на всичко това, което се случва в страната китайска туристическа агенция пусна пътешествие с цел земеделие до Северна Корея, което обещава да даде на западните туристи възможността да поизцапат ръцете си, заедно с фермерите в околностите на Пхенян. Предлагана от базираната в Китай туристическа компания Young Pioneer Tours (YPT) и подкрепена от режима в Северна Корея, шестдневната програма струва 1195 евро и изисква от участниците да помагат на фермерите да пресаждат ориз, наред с други „странни задачи“

 19 Септември 2017, 08:26    0

Най-дългата туристическа пътека в света

Най-дългата туристическа пътека в света, която се простира на 24 000 километра, най-накрая беше открита - след 25 години работа. Известна като Голямата пътека, тя представлява сложна мрежа от маршрути, които пресичат Канада и обединяват 15 000 различни общности и 13 територии в цялата страна. Идеята за създаване на най-дългата пътека в света е на трима канадци - Пиер Каму, Бил Прат и Пол ЛаБардж, които слагат началото на осъществяването на тази мечта през 1992 г., съобщава T+L. Сега - 25 години по-късно, атракцията е отворена за ентусиасти от цял ​​свят.

 18 Септември 2017, 20:26    0

Най-големият мост в света (видео)

Дуж Бейпанянг, както е неговото име, е висок цели 565 м и се простира на дължина от 1341 м. За да придобиете представа за реалната височина на това гигантско съоръжение, ще отбележим само, че тя се равнява на височината на почти две Айфелови кули или иначе казано – на един и половина небостъргач Импайър Стейт Билдинг. Освен с размерите си, мостът е забележителен и с това, че свързва два планински връха, извисявайки се на 280-метрова пропаст.

 16 Септември 2017, 16:48    0

Топ 5 есенни дестинации

Месец октомври е идеалното време да планирате пътуване, независимо дали искате просто бърз уикенд или по-дълга почивка. Ако сте любители на модата и дизайна, това е времето, в което може да посетите и редица събития, случващи се по цял свят. Вижте няколко дестинации, които не трябва да пропускате:

 16 Септември 2017, 10:07    0

Великденския остров е защитена територия

Великденският остров става защитена територия. Предстои създаването на нова морска територия, която ще е най-голямата в Южна Америка. Идеята за създаване на защитена морска територия трябва да бъде официално одобрена от полинезийския народ Рапа Нуи, който живее на Великденския остров в Тихия океан. По план тя ще бъде с площ от 720 000 кв. км и ще се намира на 3500 км от континента.

 15 Септември 2017, 12:52    0

Дубай ще строи втора Венеция

Дубай обяви, че ще строи втора Венеция. Плаващият град ще е поредната атракция, която арабското емирство ще предлага на платежоспособните туристи. Строителството на проекта за плаващ град по модела на италианската Венеция е на стойност 680 млн. долара. Той ще бъде изграден върху The World Islands – острови на 4 км. от крайбрежието на столицата на емирство Дубай.

 14 Септември 2017, 19:32    0

Все повече туристи посещават подземните тунели на Чикаго

Американският град Чикаго може скоро да се превърне в дом на нова подземна атракция. Pedway - мрежата от пешеходни тунели, разположена под града, може да бъде подложена на сериозно преустройство. Тя свързва небостъргачи, магазини, хотели и гари в централния бизнес район на града, пише profit.bg. През юли неправителствената организация Environmental Law and Policy Center (ELPC) предложи план за превръщането на пространството в туристическа атракция, с нови допълнения, които могат да включват всичко - от библиотека през художествена галерия до фермерски пазар.

 13 Септември 2017, 15:59    0

<< 1 2 3 4 5 6 >>