Турагенции

Най-луксозният кемпер

Туристите, които имат излишни пари знаят как да ги похарчат. Представете си луксозна каравана с размерите на автобус, в която има всякакви възможни удобства. А на всичкото отгоре може да вземете и любимата си кола…просто я паркирате вътре!

 12 Септември 2017, 12:19    0

5 града, в които няма студове

С идването на есента всички започваме да изпитваме носталгия към отиващите си топли дни. Затова сме ви подбрали 5 градчета, където няма прекалени студове или горещини. Звучи утопично, но тези райски кътчета съществуват. Вижте кои са те:

 10 Септември 2017, 20:38    0

Най-дългата въжена линия в света

В началото на декември почитателите на адреналина ще имат шанс да се спуснат по въжена линия, която се очаква да бъде най-дългата в света. Туристическата атракция се изгражда в Рас ал-Хайма, което е част от Обединените арабски емирства. Добре екипирани и осигурени, туристите ще бъдат пускани по трасето, което ще минава през пустинен пейзаж, каньони на солидна височина, като ще достига едни от най-високите точки на планината Jebel Jais.

 10 Септември 2017, 10:50    0

Най-известните американски градове за туристите

Съединените щати са безкраен поток от вдъхновение за пътуващите, а заради необятните си градове, забележителности, национални паркове, планински и морски дестинации, често посетителите не знаят откъде да започнат и какво да посетят. Експертите от 360 Chicago събират данни от различни страни, за да разберат кои са най-предпочитаните американски дестинации.

 08 Септември 2017, 17:10    0

Най-евтините градове за почивка през есента

След летните отпуски, в началото на есента, когато времето е все още приятно, остава време за кратки уикенд ваканции. Подходящи за такава почивка са посещения на красиви градове дори и само за 2-3 дни. Британските пощи представят най-евтините градове в Европа за кратка почивка през есента. Посочените суми включват цените на 12 традиционни харчове за ваканция, сред които за настаняване и храна.

 08 Септември 2017, 15:16    0

Какво трябва да знаете, ако пътувате в Индия?

Индия е удивителна страна, която си заслужава човек да посети поне веднъж в живота. Ето какво трябва да знаете, преди да поемете на пътешествие към нея:Вземете лек багаж (особено ако ще обикаляте) Индия е страна с много разнообразен климат, но е най-вече гореща. Вземете леки, светли дрехи, които покриват ръцете и краката ви, особено в дните, в които планирате да посетите храмове или други религиозни обекти. Ако искате да пазарувате, оставете половината от куфара си празен. Само едно посещение на пазара ще ви накара да се замислите дали да не вземете още една чанта.

 05 Септември 2017, 11:09    0

Азия остава водеща туристическа дестинация през следващите 10 години

Популярността на Азия като туристическа дестинация ще продължава да расте до 2030 г., докато търсенето на Европейския сектор ще спадне, пише economic.bg. Това става ясно от доклада на Световната организация по туризъм (UNWTO). В него експертите прогнозират развитието на туризма за следващите 13 години. Според анализа броят на туристите в развиващите се икономики ще расте два пъти по-бързо в сравнение с развитие държави, където ръстът ще се забави. Страни като Китай, Индия, Русия, Мексико, Индонезия, Бразилия, Тайланд ще избират 57% от пътуващите. Останалите 43% ще продължат в европейската посока.

 31 Август 2017, 20:29    0

Македония осигурява безплатна почивка на семейства с ниски доходи

Македонски семейства с доходи до около 700 левa ще могат да кандидатстват за безплатна петдневна почивка в курорт в страната, предаде агенция МИА, цитирана от БНТ. Семействата могат да подават заявления до 15 септември. Това е една от мерките на правителството в подкрепа на местния туризъм. Средствата за безплатната почивка бяха осигурени при актуализацията на бюджета за тази година.

 30 Август 2017, 14:56    0

Над 30 хил. българи ще се насочат към Гърция през празничните дни на септември

99 лева на човек ще ни излезе екскурзията в Гърция за Деня на независимостта, установи проверка на „Монитор“. 22 септември тази година се пада в петък, което означава, че се събират три почивни дни заедно с уикенда.

 29 Август 2017, 12:30    0

Турски холдинг купи немски туроператор

OTI Holding – турска компания със седалище в Истанбул, купи един от големите германски туроператори – Ferien Touristik. Това е част от стратегията на OTI да навлезе по-осезаемо на туристическия пазар във ФРГ. Покупката е станала чрез дъщерна компания с адрес Малта,

 28 Август 2017, 10:08    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>