Турагенции

Италианският водопад Марморе

Италианският водопад Марморе е малко по-различен от повечето, които сте виждали, тъй като е създаден от човешка ръка, пише peika.bg. Той е сгушен сред буйната растителност на планините в южна Умбрия. Намира се на около 110 км от Рим и е една от най-популярните туристически забележителности в региона. Водопадът Марморе се извисява на 165 м височина и по нищо не му личи, че е човешко творение. Нещо повече – това е един от най-високите водопади в Европа и е най-големият и най-старият, който е изкуствено създаден.

 15 Февруари 2018, 14:51    0

Вдъхновяващи дестинации, които ще ви отведат далече

Забелязали ли сте някога, че излизайки навън, за да погледате съзерцателно залеза на слънцето, се чувствате като на друга планета? Всъщност, не е нужно да напускате Земята - или дори Млечния път - за да усетите атмосферата на друга галактика. От бароковата италианска архитектура до древните островни манастири - можете да разгледате местата, които са били използвани като заснемане на някои от най-емблематичните планети, луни и дворци във Вселената на „Междузвездни войни“ .

 13 Февруари 2018, 12:21    0

Остров Саба - духът на Карибите

Впуснете се в едно неповторимо преживяване на красивия остров Саба. Изобилстващ от природни блага и незасегнат от индустриалната грандомания, той е една от недокоснатите карибски територии, заслужено наричана „Неопорочената кралица“. Остров Саба е с големина от едва 13 кв. км и се намира толкова далеч, че не случайно е познат още като „тайният остров на Карибско море“. Интересното е, че административно територията му се числи към презокеанските владения на Кралство Холандия, а

 12 Февруари 2018, 18:26    0

„Балкан Холидейз“ пуска нови оферти

Туроператорът добави нови полети от шотландския град Единбург за ски и сноуборд ваканции през следващия сезон до България, Словения и Румъния. Други акценти в офертите: предлага се нов комплекс за настаняване с възможност за самостоятелно приготвяне на храна в подножието на Пирин планина, лифт карти с отстъпка за избрани хотели в Банско и в хотел „Рила“ в Боровец и пакети за ски и сноуборд ваканции в хотел „Рила“ на половин цена. "Балкан холидейз" предлага също безплатно съхраняване на ски и сноуборд в ски гардероб в Банско през следващата зима, ски и сноуборд за 20 паунда на човек за всички туристи, летящи до София, както и безплатно наемане на ски оборудване в Словения. Ранните резервации спестяват до 216 паунда на двойка, има и 5% отстъпка за лоялни клиенти, които са резервирали в предходните два сезона./infotourism.net

 09 Февруари 2018, 17:03    0

Френски курорт с много изненади

Чували ли сте за френския курорт Касис? Интересното е, че въпреки че носи името на популярния храст касис, от който се произвеждат световно признати ликьори и вина, в град Касис, разположен на Лазурния бряг, не се отглежда френско грозде. Или поне не онова, за което вие се сещате – дребни червени или черни зрънца с много силен аромат и чийто регион е област Бургундия в Северна Франция,

 09 Февруари 2018, 15:26    0

Най-живописният остров

Тавеуни е истински природен шедьовър с неподправената си красота, богат растителен и животински свят и магнетично пасторално излъчване, пише peika.bg. Той е един от 330-те острови Фиджи, които са сред най-екзотичните дестинации в света. Тавеуни e по-известен сред местните жители като „градината на Фиджи”, което се дължи на комбинацията от безкрайни бели пясъчни ивици, идеални за разходка по залез слънце, гъста и разнообразна растителност, изпъстрена с редки цветя, девствени тропически гори и красиви водопади.

 08 Февруари 2018, 20:18    0

Най-добрите музеи за посещения през 2018 г.

Лувъра Абу Даби, Обединени арабски емирства Лувъра Абу Даби - партньорство с Лувъра в Париж - беше очакван от 2007 г. насам. Най-накрая той отвори врати и днес предлага 23 галерии с повече от 300 произведения, взети под наем от Лувъра и други френски музеи. Но Лувъра Абу Даби притежава собствени над 600 произведения - от антики (египетски саркофаг от 10-и век) до съвременната структура на Ai Weiwei "Фонтана на светлината".

 08 Февруари 2018, 19:05    0

Разходка из Рига

Дом на най-големия хранителен пазар в Европа, най-стария зоопарк и най-изисканата колекция от арт нуво сгради, Рига е град с малко известни суперлативи. Компактният му център е обявен за световно културно наследство на ЮНЕСКО и е пълен с архитектурни съкровища, предлага много възможности за разходки, кафенета и луксозни ресторанти. Ето шест причини да посетите тази балтийска красота: Старият град Рига

 07 Февруари 2018, 11:15    0

Министерството на туризма заличи 18 туроператора

Министерството на туризма заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и туристически агенти от Националния туристически регистър (НТР). Това става със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова по мотивирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти (ЕКРТТА). Причината е, че удостоверенията за дейност, които министерството издава, не са получени в оригинал в двумесечен срок от уведомяването на заявителите, каквото е изискването според Закона за туризма. Ако удостоверението не е получено, съответно дружеството няма право да извършва туроператорска и/или турагентска дейност. Със заличаването на регистрацията се преустановява и действието на удостоверението. Определен е период от две години, през които заличеното лице няма право да заявява регистриране за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност, считано от датата на издаване на настоящата заповед. Заличените дружества няма да бъдат премахнати от НТР, но ще бъде отразена заповедта за заличаването им . Така потребителите ще получават информация дали туроператорът и турагентът са коректни и извършват дейност, спазвайки Закона за туризма.

 06 Февруари 2018, 07:31    0

Четири причини да пътувате сами

Да си купите самолетен билет само за вас не изглежда като особено очевиден начин да се подготвите за следващата си ваканция. Но много ентусиасти, които пътуват сами, ще ви кажат едно: това е първата стъпка към невероятно пътешествие, което ще промени живота ви. Пътувайки сами ще имате свободата да откривате нови места с темпото, което на вас ви харесва. И освен това ще опознаете себе си - заедно с непознати части от света. Ето защо трябва да опитате поне веднъж:

 04 Февруари 2018, 20:08    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>