Турагенции

Тоскана – любов от пръв поглед

Тоскана е един от най-красивите региони на Италия, който крие в себе си множество забележителности, пише peika.bg. Със сигурност обаче има и множества кътчета, които не са сред популярните му дестинации. Затова сме ви подбрали 5 по-малко популярни изживявания, които си заслужават дотолкова, че следващото ви пътуване да е именно в Тоскана! 1. Плаване до Елба За разлика от Наполеон, който е бил на заточение на острова, ще ви се прииска да останете там завинаги по други причина. Елба съчетава всички характеристики за идеалната ваканция – бели пясъчни плажове, малки идилични села, прекрасни ресторанти. Със сигурност ще се насладите на плажовете Биодола, Лидо ди Каполивери, Цукале и Инамората, както и на шопинга в Портоадзуро. Не забравяйте, че има опция да се придвижвате и със скутер до Пиаджио. 2. Паста в „Ил Капелайо Пацо“ Ето това вече е паста, която ще запомните за цял живот! Ресторантът се намира в центъра на града Сан Виченцо. Задължително резервирайте маса няколко дни по-рано, за да имате шанс да опитате лингуини с морски дарове. 3. Дегустация на вино и шопинг Ако обичате едновременно вино и модерна архитектура, значи това е вашето място. В избата Рока ди Фрасинело ще можете да се насладите на едно прекрасно изживяване. Ако си падате по шопинг, „Вила Тоскана“ е вашето място – всичко, което ще видите там (от доматения сок до свещите) е произведено на място и силно ви го препоръчваме. 4. Йога ритрийт Може да планирате едно пътуване до Италия, като комбинирате релакс и йога. Марема е разкошно място за йога ваканции, където благодарение на англоезичните инструктори, може да се наслаждавате на асаните по всяко време на деня. 5. Посетете остров Струва си да планирате кратко пътешествие с лодка до един от тосканските острови – например Санто Стрефано или Порто Ерколе. За двудневно пътуване пък ви препоръчваме Джанутри и Джило. От лодката се разкриват прекрасни гледки, които ще ви накарат да се върнете пак!

 04 Февруари 2018, 15:40    0

Най-добрите дестинации през февруари

Празниците са зад гърба ни, а лятото още е далече. Затова февруари е перфектното време за планиране на кратка почивка за презареждане на батериите. Има определени дестинации, които са особено подходящи за най-краткия месец от годината, пише Travel + Leisure. Там активният сезон все още не е започнал, което значи, че цените на хотелите, ресторантите и услугите са по-ниски. А и ги няма досадните тълпи туристи, които могат да ви провалят почивката.

 03 Февруари 2018, 21:28    0

Канкун – една мексиканска мечта

Разположен е на полуостров Юкатан в мексиканския щат Кинтана Роо. Той се намира на 1700 км от Мексико сити и в далечното минало територията му е била населявана от маите. Канкун привлича хора от цял свят с тюркоазените си води, луксозните хотели и безкрайните плажни ивици. Интересен факт е, че застрояването му започва едва в края на 60-те и началото на 70-те години на 20-ти век. Преди това там са живеели само трима души, които са се грижили за кокосовата плантация.

 03 Февруари 2018, 16:46    0

Най-невероятните места за посещение

Безспорно да пътуваш в компания е много по-безопасно, удобно и забавно. Винаги има с кого да споделяш преживяванията си, разполагаш с още две ръце за снимки и носене на багажи. А ако се почувстваш зле, знаеш кого да изпратиш до аптеката за лекарства. Но ако по някаква причина около вас няма хора, които да споделят страстта ви към пътуванията, ви се налага да се превърнете в соло пътешественик. Въпреки че идеята за самостоятелно пътуване може би не ви звучи много примамливо, всъщност не е чак толкова лоша. Ако решите сами да посетите любима дестинация, ще откриете и множество предимства на решението си. Така например ще се водите само от собствените си интереси и няма да се налага да се съобразявате с чужди предпочитания. Освен това ще се запознаете с нови хора и ще изживеете истинско приключение.

 03 Февруари 2018, 13:18    0

Старо Стефаново - селцето с автентичен вид

Старо Стефаново е едно запазило автентичния си лик селце, което обаче е напът да бъде заличено от картата, пише peika.bg Селото е архитектурен резерват, а повечето къщи в него са паметници на културата. Старо Стефаново е със същия статут като Лещен и Мелник, но в него рядко се инвестира. Първите документи, които свидетелстват за съществуването на селото са от 1515 г., когато за пръв път било упоменато в турските регистри. През 1982 г. то е обявено за архитектурен резерват с местно значение заради автентичния вид, който местните искали да запазят. Днес голяма част от къщите, обявени за паметници на културата, се рушат, а ремонт не бива финансиран нито от страна на държавата, нито от страна на хората, които ги стопанисват. Трябва да се вземе предвид, че имотите са частни и общините не носят отговорност за паметниците на културата. Въпреки че „собствениците, концесионерите и ползвателите на недвижими културни ценности са длъжни да полагат необходимите грижи за тяхното опазване”, това така и не се случва заради създаващото спънки законодателство. Министерството на културата ежегодно предоставя целева финансова подкрепа за извършването на консервационно-реставрационни дейности за недвижими културни ценности, но тя явно така и не е достигнала до Старо Стефаново. От една страна, собствениците на имотите, са задължени да реставрират сградите с автентични материали, което прави начинанието доста по-скъпо от един обикновен ремонт. Отпускането на безлихвени заеми за собствениците на имоти, паметници на културата и за извършването на ремонтни дейности, от друга страна, към този момент е на етап обсъждане.

 02 Февруари 2018, 18:05    0

Гърция и Египет са най-привлекателни за немските туристи

Това става на фона на една добра година за бизнеса на туроператорите и туристическите агенти в Германия, според Германската туристическа асоциация (DRV), съобщава infotourism.net. По гръцките плажове имаше много повече немски туристи през 2017 г. Германските туроператори увеличиха оборота си с около 4% това лято и с поне 2% за цялата 2016/17 финансова година, според пазарно проучване, извършено от GfK, заяви президентът на DRV Норберт Фибиг на годишната конференция на организацията, проведена в арабското емирство Рас ал-Хайма. Общият ръст на пазара ще бъде малко по-висок, тъй като цифрите от GfK само частично включват продажбите на пакети за круизни плавания, добави той. Освен това, повечето големи туроператори и круизни компании отчитат най-малко висок едноцифрен ръст, посочи той. Туроператорите останаха най-популярният канал за продажби на туристически пакети в Германия през 2017 година, с нисък ръст и "добър резултат" от финансова гледна точка, каза Фибиг. Същевременно обаче резервациите през онлайн туристическите агенции (ОТА) и през сайтовете на туроператорите са се увеличили значително - с 12%. Броят на туристическите агенции в Германия се очаква да се запази на 9900. Фибиг посочи и основните дестинации, които са се представили най-добре: "Египет и Гърция са ясните победители тази година". Продажбите на туроператорите на почивки в Египет се увеличиха с 55% през тази година, въпреки по-ниската основа през предходната година. Гърция, след силна 2016 г., отчита още 30% през тази година и измести Турция като втората най-голяма дестинация по брой на германските туристи след Испания. Мароко и Тунис също се възстановиха тази година с високи темпове на растеж, силни бяха и резервациите за България, Хърватия и Кипър. Испания остана най-предпочитаната дестинация за клиентите на немските туроператори след силния растеж през цялата 2017 година. Въпреки това, имаше различни тенденции за основните региони, отбеляза DRV. Канарските острови и континентална Испания отбелязаха нисък едноцифрен ръст по отношение на приходите на туроператорите. Но според данните на GfK има отлив в посещенията на Балеарските острови, тъй като туристите са реагирали на по-високите цени и на "пренатоварването" на дестинацията като или са избрали алтернативни дестинации, или са направили онлайн резервация, вместо да се обърнат към туристическа агенция. Турция отново е претърпяла двуцифрен спад на германските резервации, според данните на GfK, въпреки добрите продажби „в последната минута“. "Турция е загубила половината от германските си посетители през последните две години", призна Фибиг. Той изрази загрижеността си за тази тенденция, като заяви: "С отличната стойност, която туристите получават за парите си, Турция е почти незаменима. Германската туристическа индустрия се нуждае от тази дестинация. "

 01 Февруари 2018, 12:19    0

3000 долара глоба или затвор, ако пушите на плажове в Тайланд

Тайланд забрани пушенето на 20 от най-известните си плажове. Ако някой бъде изловен с цигара, го очакват сурови санкции, вариращи от 3000 долара до 1 година затвор. Забраната е влязла в сила в края на миналата година, след като от известния плаж Патонг, на остров Пукет, били почистени близо 140 000 угарки само за разстояние от 2,5 км. Въвеждането на забраната съвпадна с пика на туристически сезон в Тайланд и ще бъде приложена в най-натоварените с туристи места, сред които са: Краби, Кох Самуи, Патая, Пукет и Фанг Нга. Според властите това са едни от най-красивите плажове в Югоизточна Азия и трябва да се вземат необходимите мерки, те да останат такива. Същевременно пушачите ще трябва да използват определени райони за изхвърляне на угарките си. Тази заповед е най-новото усилие за укрепване на тайландската туристическа индустрия. Той е един от най-ключовеите сектори в местната икономика, тъй като страната привлича от 30 млн. посетители годишно. Огромният брой туристи обаче носи със себе си и своите негативи – непрестанно растящият им брой заплашва да увреди някои от красивите плажове на страната с отпадъци, вредни за местните екосистеми.

 31 Януари 2018, 15:28    0

Ибиса e най-скъпата средиземноморска дестинация

Проучване, поръчано от британските пощи, показва, че един летовник ще плати близо три пъти повече за ваканцията си в Ибиса, отколкото в Алгарве. Усилията на хотелиерите да подобрят имиджа на Ибиса и да залагат на туризма от висок клас са надхвърлили очакванията. Островът, който преди години имаше славата на хипи сборище, се превърна в най-скъпата дестинация в Средиземно море. Това се разкрива от проучване, спонсорирано ежегодно от британските пощенски служби. В класацията, за която вече писахме, че поставя на първо място като най-евтина дестинация българския курорт Слънчев бряг, цената на потребителската кошница на туриста, включваща кафе, бира, слънцезащитен крем, бутилка вода, репелент срещу комари, обяд за двама, Кока-Кола, чаша вино, вечеря за двама и британски вестник, достига 149,19 евро в Ибиса.

 30 Януари 2018, 10:33    0

Красотата на Виена (видео)

Това не е поредния туристически клип, показващ блясъка и красотата на Виена! Ще видите австрийската столица в една друга светлина. Както казва авторът на видеото - Алекс Соловиев - "Показвам истинска Виена - тъмна и красива - такава, каквато е в ежедневието си!" Градът е различен във всеки един час от денонощието. Но едно е сигурно - той винаги е много харизматичен, омагьосващ. Не ви остава възможност да свалите очи от него,

 29 Януари 2018, 19:16    0

Американска компания организира круиз, посветен на Хари Потър

Почитателите на Хари Потър ще останат доволни от новината, че американска компания организира круизно пътуване до локации, които са използвани за засменето на филмите от поредицита. Пътешествието с кораба Magna Carta продължава 6 дни по река Темза, като се спира на всяко място, което е попаднало във филма за Хари Потър. Пътуването започва от хотел Stafford в Лондон, с традиционно пиене на следобен чай. Гостите ще видят Virginia Water в Уиндзор, ще обиколят двореца, след което ще обядват на кораба. Друга локация е Dorney Court – там туристите ще видят къщата на Хари Потър преди да бъде заведен в Cliveden.

 27 Януари 2018, 16:48    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>