Турагенции

Приказен самотен остров между Хаваите и Австралия

Райско, тропическо кътче, в което липсва глъчката на тълпата, плажът е тих и спокоен, океанските води бистри, а местното население (малко на брой), се държи дружелюбно и с удоволствие показва на гостите интересните си обичаи. Има такова място! Става въпрос за деветте острова Тувалу в южния Пасифик. Намират се между Хаваите и Австралия. За цялата 2016 година тук е имало едва 2000 туристи, въпреки че климатът е мек и топъл, гледките пленително красиви, а престъпност почти няма.

 24 Август 2017, 10:33    0

Заличават от Регистъра на туроператорите и туристическите агенти фирма „Мадес груп“

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова фирма „Мадес груп“ ще бъде заличена от Регистъра на туроператорите и туристическите агенти, който е част от Националния туристически регистър, съобщиха от Министерството на туризма.

 23 Август 2017, 17:46    0

Намалява ползването на туроператори

През второто тримесечие на годината потребителите са ползвали по-малко услугите на туристическите агенции и туроператорите, както и на инженерите и архитектите. Това показват данните на Националния статистически институт за периода април - юни, съобщава "Дневник". В сравнение с година по-рано оборотът в услугите на туристическите агенции спада с 0.4%, а в сектора "Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи" - със 7.7%.

 23 Август 2017, 12:52    0

Райско кътче на планетата

Ако мислите за това къде да отидете за следващата си ваканция, ето едно предложение. За втори път архипелагът Палаван във Филипините е избран за „Най-добрия остров в света“ от читателите на списание Travel Leisure, след като беше класиран на първото място и през 2013 г. Класацията се прави на база забележителности, природни дадености, активности, храна, удобство и цени.

 20 Август 2017, 18:14    0

Най-добрите градове за водни приключения

Aко обичате да се возите на катери и да се разхождате по крайбрежни канали, то не е необходимо задължително да се отправите към Венеция. Има още няколко интересни летни дестинации, които предлагат сходно преживяване.

 19 Август 2017, 11:45    0

Шест от най-евтините страни за живеене в света

Как може да опознаете най-добре една страна? Като поживеете там, като се запознаете с местните, усетите техния бит и култура, опитате от храната и видите ежедневието на хората отблизо. И ако живот в чужбина звучи като скъпо и недостижимо удоволствие, има и страни по света, където животът е доста евтин и достъпен. От askmen.com правят списък на шест от най-достъпните за живот страни в света. Вижте ги и помислете за едно различно приключение.

 18 Август 2017, 19:30    0

Остров Мадейра - приказният остров

Наричан още перлата на Атлантическия океан, остров Мадейра се намира на 644 км южно от столицата на Португалия Лисабон.

 18 Август 2017, 11:30    0

Мобилни приложения изместват екскурзоводите в музеите

Бурното развитие на технологиите е на път да остави екскурзоводите от музеи и галерии без работа. Все повече посетители се доверяват на аудиогид, който им разказва любопитни факти за историческите сгради или произведенията на изкуството. Десетки мобилни приложения предлагат на пътешествениците мобилен пътеводител, от който могат да разберат различни факти за града, който посещават, и по тази причина не търсят услугите на екскурзовод. В много музеи също предпочитат дигиталното устройство пред живия гид, тъй като посетителите могат да слушат беседа на избрания от тях език.

 17 Август 2017, 12:53    0

Круизен кораб предлага състезателна писта за картинг

Състезателна писта на две нива ще ползват туристите на круизен кораб, ако имат поне малко търпение до 2018 година. Компанията Norwegian Cruises обяви, че на двете последни палуби на Norwegian Bliss ще бъде изградена писта за електрически картинг, и така гостите ще могат да се състезават помежду си. Картингите ще бъдат различен клас – за начинаещи, средно напреднали и напреднали пилоти, като ще развиват до 30 мили в час.

 16 Август 2017, 10:33    0

Ангелкова проведе среща с най-големия туроператор в света

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с членовете на Изпълнителния борд на най-големия туроператор в света TUI Group Себастиян Ебел и Дейвид Бърлинг.

 13 Август 2017, 16:04    0

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>